Thursday, June 17, 2010

selepas hampir 2 minggu kat taiping..............

dah nak masuk 2 minggu aku kat negeri taiping neh....
Alhamdulillah...
dah terasa senang hati sedikit demi sedikit....

kalau ikotkan sepatutnye da hampir 10 hari lah aku bertugas kat hospital taiping neh
tapi disebabkan banyak dapat cuti dari kerja
makanyer hari kerja aku baru lebey kurang 6 hari
sebab itu aku bahagia
huahuahua!!!!!

okay cerita pasai hari2 yang biasa kat hospital ni
aku dah ada pengalaman aku yang tersendiri sebenarnye....

sebab mase aku sem 1 dulu aku dah penah posting sini
so far so gud lorh

minggu lepas aku kat ward perempuan iaitu ward yang menempatkan pesakit ortho,medikal dan THT....
penat seyh!!!
dari kol 7.30 sampai kol 10 xabeh2 sponging patient
itu kalau kena bahagian procedure la...
tak masuk lagi bab2 kena wat ECG dan macam2 procedure laen lah
huh...

bab bagi ubat lak
lagi tension
banyak giler ubat2 yang nak kena sedia dan bagi patient makan....
aku boleh muntah lah kalau aku kat tempat dorang yang kena abehkan berpuluh2 ubat 1 hari...
sebab tu dari muda2 lagi kita digalakkan menjaga ksihatan kita...
bila dah tua esok2 tak payah kejenye duk hitung ubat yang perlu dimakan..

p/s:tapi aku sampai tua pon kena hitung ubat,sebab ni memang dah keje aku...

3 comments:

abu muaz said...

saya pun takut bila pergi hospital tengok orang kena makan ubat ... banyak dan pahit pula tu.

JP rafflesia said...

yang pahit itu lah penyembuh...huhu

abu muaz said...

jangan lama sangat cuti berblog...

Thursday, June 17, 2010

selepas hampir 2 minggu kat taiping..............

dah nak masuk 2 minggu aku kat negeri taiping neh....
Alhamdulillah...
dah terasa senang hati sedikit demi sedikit....

kalau ikotkan sepatutnye da hampir 10 hari lah aku bertugas kat hospital taiping neh
tapi disebabkan banyak dapat cuti dari kerja
makanyer hari kerja aku baru lebey kurang 6 hari
sebab itu aku bahagia
huahuahua!!!!!

okay cerita pasai hari2 yang biasa kat hospital ni
aku dah ada pengalaman aku yang tersendiri sebenarnye....

sebab mase aku sem 1 dulu aku dah penah posting sini
so far so gud lorh

minggu lepas aku kat ward perempuan iaitu ward yang menempatkan pesakit ortho,medikal dan THT....
penat seyh!!!
dari kol 7.30 sampai kol 10 xabeh2 sponging patient
itu kalau kena bahagian procedure la...
tak masuk lagi bab2 kena wat ECG dan macam2 procedure laen lah
huh...

bab bagi ubat lak
lagi tension
banyak giler ubat2 yang nak kena sedia dan bagi patient makan....
aku boleh muntah lah kalau aku kat tempat dorang yang kena abehkan berpuluh2 ubat 1 hari...
sebab tu dari muda2 lagi kita digalakkan menjaga ksihatan kita...
bila dah tua esok2 tak payah kejenye duk hitung ubat yang perlu dimakan..

p/s:tapi aku sampai tua pon kena hitung ubat,sebab ni memang dah keje aku...

3 comments:

abu muaz said...

saya pun takut bila pergi hospital tengok orang kena makan ubat ... banyak dan pahit pula tu.

JP rafflesia said...

yang pahit itu lah penyembuh...huhu

abu muaz said...

jangan lama sangat cuti berblog...