Tuesday, August 14, 2012

minggu terakhir Ramadhan

Salam...


cepatnya masa....tinggal beberapa hari lagi bulan Ramadhan nak meniggalkan kita...
dah hujung2 bulan ni terajin pulak nak update entry...


Alhamdulillah....
bulan ni merasa semua....sahur , iftar dekat ward....pertama kali ni!


1st day puasa...aku dah kena keje shift ptg makanya , iftar dekat ward shj...
seronok jugak la kan....suasana baru...tp mkn agak terkejar2 la...
kaunter nurses mana blh tinggal lama2!


makan tak hadam lagi dah kena bangun buat keje balik...ubat pt tetap kena bagi ikut masa maaa...
pesakit sekarang da bijak pandai...hafal masa ubat diorang ptt ambil...lambat 1 minit da sindir kite...hmmm...
tp , yang memahami ada jugak...bila tengok kite terkejar2...dorang pulak cakap...xpe nurse...kasi mknn sampai perut dulu....xpasal2 makanan keluar balik nnt...huhu...thanks! sayang pt tuh!


time sahur pun seronok jugak...elok2 je kite berangkat ke pantry untuk sahur..
time tu jugaklah pt ada strong contraction dan mula nak meneran!
kena la berlari tolak pt ke dewan bersalin...
baby nih sje xkasi aunty makan dengan aman!
tergelak jugak kitaorng dengan insiden2 macam gini...haha....


oh ye!
8/8/12 genap setahun aku jadi staffnurse....
apakah aku makin suka dengan tanggungjawab ini ???
sebab aku makin excited pegi keje....boleh?


3 comments:

idea semulajadi said...

wah~~~ along makin suke la jadi jurse~~
bagus la g2~~

Hanis MY said...

Bgsnya mesti jd nurse berjaya dn nurse feberet!

khairunnisa ♥ said...

assalamualaikum mici,

miss you :') em, tahniah daa setahun jadi S/N. Nisa paru je 4 bulan jd PPF :')

salam Ramadhan. jaga diri oke ^_~

Tuesday, August 14, 2012

minggu terakhir Ramadhan

Salam...


cepatnya masa....tinggal beberapa hari lagi bulan Ramadhan nak meniggalkan kita...
dah hujung2 bulan ni terajin pulak nak update entry...


Alhamdulillah....
bulan ni merasa semua....sahur , iftar dekat ward....pertama kali ni!


1st day puasa...aku dah kena keje shift ptg makanya , iftar dekat ward shj...
seronok jugak la kan....suasana baru...tp mkn agak terkejar2 la...
kaunter nurses mana blh tinggal lama2!


makan tak hadam lagi dah kena bangun buat keje balik...ubat pt tetap kena bagi ikut masa maaa...
pesakit sekarang da bijak pandai...hafal masa ubat diorang ptt ambil...lambat 1 minit da sindir kite...hmmm...
tp , yang memahami ada jugak...bila tengok kite terkejar2...dorang pulak cakap...xpe nurse...kasi mknn sampai perut dulu....xpasal2 makanan keluar balik nnt...huhu...thanks! sayang pt tuh!


time sahur pun seronok jugak...elok2 je kite berangkat ke pantry untuk sahur..
time tu jugaklah pt ada strong contraction dan mula nak meneran!
kena la berlari tolak pt ke dewan bersalin...
baby nih sje xkasi aunty makan dengan aman!
tergelak jugak kitaorng dengan insiden2 macam gini...haha....


oh ye!
8/8/12 genap setahun aku jadi staffnurse....
apakah aku makin suka dengan tanggungjawab ini ???
sebab aku makin excited pegi keje....boleh?


3 comments:

idea semulajadi said...

wah~~~ along makin suke la jadi jurse~~
bagus la g2~~

Hanis MY said...

Bgsnya mesti jd nurse berjaya dn nurse feberet!

khairunnisa ♥ said...

assalamualaikum mici,

miss you :') em, tahniah daa setahun jadi S/N. Nisa paru je 4 bulan jd PPF :')

salam Ramadhan. jaga diri oke ^_~