Sunday, January 31, 2010

PuJuKaN uMmiKu uNTuKku......

SaLam....

masih terngiang2 ape yg ummiku ktekan utkku....
"along, nnt jgn lupe g beli bju yg sopan2 n menutup aurat,kan dah jnj ngan umi nak berubah...nnt along blk cuti raya cina ni umi nak tengok along berubah...."

huhu...ak hny diam....bl mse plak ak jnj???mse umi ak pujuk ak utk tukar cre berpakaianku ak diam jer....
ak cme ckp.."bg r dwt...nnt along g beli"...xjnj pon nak pakai ters bju2 itu...

hmmm....
knp la ak ni krs ati sangt...degil...
umi syg kat ak..sbb 2 dye bg nasihat mcm ni kat ak....
tp ak....still confuse utk melakukn transformasi itu....
ak rse cre ak berpakaian xlah terlalu menjolok mte...cme mmg x menepati cre seorg muslimah....
huhu....

ape pon ak akn cbe utk berubah mengikot ape yg umi ku nasihat...
i/Allah....ak akn wat dgn seikhlas ati krn Allah....

mcm serius gler r plak entry ak kl ni....huhu...
xpe korang juz wait n see jer....hehe..

nak knl family ak????ha....kat cni ak da upload pict ak n family ku...
cme papa ak je xde...xsempt nak snap sme2.....hehe...


sy mengalukan nasihat dan comment dr anda sume....

2 comments:

abu muaz said...

Salam. Pakcik tak tahu gaya brpakaian along tapi bagi seorang ibu dan bapa hari ini sebenarnya sangat takut melihat gejala yg sedang menyerang anak-anak gadis melayu.Berpakaian ada caranya bagi seorang gadis Islam. Teguran dari seorang ibu adalah dari hatinya yang sangat ikhlas untuk melihat anak-anaknya selamat di dunia dan selamt di akhirat nanti.

JP rafflesia said...

w'salam...terima kasih ats pangangn itu...
i/Allah...sy sdg cbe berubah kearh kebaikan...
tp dgn p'lahan2....

Sunday, January 31, 2010

PuJuKaN uMmiKu uNTuKku......

SaLam....

masih terngiang2 ape yg ummiku ktekan utkku....
"along, nnt jgn lupe g beli bju yg sopan2 n menutup aurat,kan dah jnj ngan umi nak berubah...nnt along blk cuti raya cina ni umi nak tengok along berubah...."

huhu...ak hny diam....bl mse plak ak jnj???mse umi ak pujuk ak utk tukar cre berpakaianku ak diam jer....
ak cme ckp.."bg r dwt...nnt along g beli"...xjnj pon nak pakai ters bju2 itu...

hmmm....
knp la ak ni krs ati sangt...degil...
umi syg kat ak..sbb 2 dye bg nasihat mcm ni kat ak....
tp ak....still confuse utk melakukn transformasi itu....
ak rse cre ak berpakaian xlah terlalu menjolok mte...cme mmg x menepati cre seorg muslimah....
huhu....

ape pon ak akn cbe utk berubah mengikot ape yg umi ku nasihat...
i/Allah....ak akn wat dgn seikhlas ati krn Allah....

mcm serius gler r plak entry ak kl ni....huhu...
xpe korang juz wait n see jer....hehe..

nak knl family ak????ha....kat cni ak da upload pict ak n family ku...
cme papa ak je xde...xsempt nak snap sme2.....hehe...


sy mengalukan nasihat dan comment dr anda sume....

2 comments:

abu muaz said...

Salam. Pakcik tak tahu gaya brpakaian along tapi bagi seorang ibu dan bapa hari ini sebenarnya sangat takut melihat gejala yg sedang menyerang anak-anak gadis melayu.Berpakaian ada caranya bagi seorang gadis Islam. Teguran dari seorang ibu adalah dari hatinya yang sangat ikhlas untuk melihat anak-anaknya selamat di dunia dan selamt di akhirat nanti.

JP rafflesia said...

w'salam...terima kasih ats pangangn itu...
i/Allah...sy sdg cbe berubah kearh kebaikan...
tp dgn p'lahan2....