Wednesday, March 10, 2010

kembali berposting!!!!

salam....

dah agak lama la kot aku tak updadate entry kat blog ni....
huhu...
rindu nak kongsi cerita dengan teman teman blog....

pejam celik pejam celik...minggu ni aku dah pon kembali berposting...
huhu...malas,tension,blur semua perasaan ada...
semua perasaan negatif...hehe..yang positif????entahlah...dah cuba pupuk dalam hati..
tapi sampai sekarang macam gini lah jugak...
dah tak tahu nak wat macam mana lagi....da nak masuk tahun ke-3,tp aku still begini..
apelah nak dara sorang ni...

okay2 tak nak cerita pasal bab nih...

nak cerita kat korang ni...
minggu ni aku kena bertugas kat ward orthopedic,,patient kat ward ni campur lelaki and perempuan.
ward unisex...haha...memandai jer...

alhamdulillah,staff kat ward ni okay sangat sangat,so aku tak de masalah dengan sosialism kat dalam ward ortho ni...

yang menjadi masalah aku ialah bila ward ortho ni menjadi ward psycho...
ni semua disebabkan seorang patient psy dalam ward ortho...
penat wei mengejar,memujuk....semua la...
kita just takut jadi ape ape kat dia...tp dia suka gak la wat perangai...
berak,kencing merata-rata...suka mintak rokok kat kita,ada ke patut..ni la masalahnyer kalau dah gian nak merokok...otak dah mereng pon still ingat nak merokok..
ha...kang tak pasal pasal kena marah ngan aku kat sini...haha...
ye la nak marah kat tuan punya badan kang nanti dengan aku sekali orang cakap gila...

itu kalau tiba bab meguji kesabaran....
belum lagi tiba bab tangkap leleh...huhu..

aku ni tuhan dah takdirkan...menjadi seorang yang sangat sensitif...
tadi..ada sorang patient ni...perempuan,tua, sian sangat aku kat dia...
luka dia banyak sangat...
dekat bahagian belakang jer dah ada 3 lubang disebabkan bed sore...
nak menitik air mata aku ni tengok kesakitan yang dia tanggung...
bila aku tengok dia..sabar sangat..tak sekali pon menjerit kesakitan..
yang keluar dari mulut dia hanya kalimah Allah..
sabarnye dia....kalau lah aku kat tempat dia?????
nauzubillah...tak tertanggung aku...

owh...
ada gak kesah mat rempit kat ward aku ni...
merempit kat jalan raya ganas,hebat,juara....
bila dah terbaring atas katil...manja la pulak...
semua nak mak wat...ayah teman...
inject sikit menjerit...amik darah sikit melalak...
masa kat atas jalan raya bukan maen lagi...
malas aku nak layan ko...


macam macam betul la kerenah manusia...
tu belum lagi tiba bab kena raba ngan patient...kalau ikutkan hati..nak jer hempuk tempat dia sakit ngan besi drip stand..
tapi sabar je la...kang tak pasal pasal aku pulak yang kena saman...
zaman sekarang ni bukan boleh wat maen sangat...putar belit putar belit...salah dia pon boleh jadi salah kita...

sampai sini dulu la untuk entry kali ni...
ingat nak letak pict...tapi internet slow la plak...
aku upload lain kali je la...

k.bye2!!!

(*_*)

5 comments:

abu muaz said...

mat rempit manja..... cucuk kuat-kuat sikit biar dia tahu hidupnya menyusahkan orang lain... kalau mak atau ayahnya tiada tonyoh je kepalanya.

JP rafflesia said...

hehe....kalau ikutkan hati sy nak wat lg dasyat...tp,tak sampai ati la plak....huhu

ahmad said...

kejar pas tu karate je...hehehe

Nurna said...

cik mici, amek award kat blog saya...hehe

JP rafflesia said...

ahmad> hehe...nmpk dasyat plak sy...maunyer sume org xmao msk hospital 6t..


nurna>award????ok2

Wednesday, March 10, 2010

kembali berposting!!!!

salam....

dah agak lama la kot aku tak updadate entry kat blog ni....
huhu...
rindu nak kongsi cerita dengan teman teman blog....

pejam celik pejam celik...minggu ni aku dah pon kembali berposting...
huhu...malas,tension,blur semua perasaan ada...
semua perasaan negatif...hehe..yang positif????entahlah...dah cuba pupuk dalam hati..
tapi sampai sekarang macam gini lah jugak...
dah tak tahu nak wat macam mana lagi....da nak masuk tahun ke-3,tp aku still begini..
apelah nak dara sorang ni...

okay2 tak nak cerita pasal bab nih...

nak cerita kat korang ni...
minggu ni aku kena bertugas kat ward orthopedic,,patient kat ward ni campur lelaki and perempuan.
ward unisex...haha...memandai jer...

alhamdulillah,staff kat ward ni okay sangat sangat,so aku tak de masalah dengan sosialism kat dalam ward ortho ni...

yang menjadi masalah aku ialah bila ward ortho ni menjadi ward psycho...
ni semua disebabkan seorang patient psy dalam ward ortho...
penat wei mengejar,memujuk....semua la...
kita just takut jadi ape ape kat dia...tp dia suka gak la wat perangai...
berak,kencing merata-rata...suka mintak rokok kat kita,ada ke patut..ni la masalahnyer kalau dah gian nak merokok...otak dah mereng pon still ingat nak merokok..
ha...kang tak pasal pasal kena marah ngan aku kat sini...haha...
ye la nak marah kat tuan punya badan kang nanti dengan aku sekali orang cakap gila...

itu kalau tiba bab meguji kesabaran....
belum lagi tiba bab tangkap leleh...huhu..

aku ni tuhan dah takdirkan...menjadi seorang yang sangat sensitif...
tadi..ada sorang patient ni...perempuan,tua, sian sangat aku kat dia...
luka dia banyak sangat...
dekat bahagian belakang jer dah ada 3 lubang disebabkan bed sore...
nak menitik air mata aku ni tengok kesakitan yang dia tanggung...
bila aku tengok dia..sabar sangat..tak sekali pon menjerit kesakitan..
yang keluar dari mulut dia hanya kalimah Allah..
sabarnye dia....kalau lah aku kat tempat dia?????
nauzubillah...tak tertanggung aku...

owh...
ada gak kesah mat rempit kat ward aku ni...
merempit kat jalan raya ganas,hebat,juara....
bila dah terbaring atas katil...manja la pulak...
semua nak mak wat...ayah teman...
inject sikit menjerit...amik darah sikit melalak...
masa kat atas jalan raya bukan maen lagi...
malas aku nak layan ko...


macam macam betul la kerenah manusia...
tu belum lagi tiba bab kena raba ngan patient...kalau ikutkan hati..nak jer hempuk tempat dia sakit ngan besi drip stand..
tapi sabar je la...kang tak pasal pasal aku pulak yang kena saman...
zaman sekarang ni bukan boleh wat maen sangat...putar belit putar belit...salah dia pon boleh jadi salah kita...

sampai sini dulu la untuk entry kali ni...
ingat nak letak pict...tapi internet slow la plak...
aku upload lain kali je la...

k.bye2!!!

(*_*)

5 comments:

abu muaz said...

mat rempit manja..... cucuk kuat-kuat sikit biar dia tahu hidupnya menyusahkan orang lain... kalau mak atau ayahnya tiada tonyoh je kepalanya.

JP rafflesia said...

hehe....kalau ikutkan hati sy nak wat lg dasyat...tp,tak sampai ati la plak....huhu

ahmad said...

kejar pas tu karate je...hehehe

Nurna said...

cik mici, amek award kat blog saya...hehe

JP rafflesia said...

ahmad> hehe...nmpk dasyat plak sy...maunyer sume org xmao msk hospital 6t..


nurna>award????ok2