Tuesday, February 1, 2011

kejutan yang membahagiakan

Assalamualaikum ^_^



semalam bangun awal pagi coz 1st day kerja lah kononnya...kol 6.45 am aku dan group praktikal dah terpacak kat area hospital menunggu clinical intructor (c.i) untuk di orientasi....


tunggu punya tunggu dekat 1 jam setengah lah kami bangun duduk intai kot2 kereta c.i lalu kan...
tapi harammmm~~
sampai kol 8 pagi xmuncul2...


tetibe driver yang hantar kami lalu untuk hantar student course lain...
kitaorang tahan van driver tuh,,then mintak number fon c.i...
member aku kol then c.i tuh terkejut!!!!
rupanya ada student masuk time cuti raya cina.....
wow!!!!betapa 'classnye' sistem management kolej aku!!!!!
sampai student nak masuk praktikal pon c.i xtahu ape....


c.i tuh cakap dia akn kol dekan nursing kolej cawangan ipoh,perak...
then kami ambik masa tuh kol dekan nursing cawangan cheras, k.l....
pi mai pi mai tang tu....
rupanya team clinical posting unit(cpu) xinform pihak kolej cawangan ipoh pasal student nak masuk kat hosp kampar....soooooooooooooo sweet!!!!!!!!!!!!!!!!!


kami pon menjeritlah kat situ....
suka sebab macam ada harapan untuk bercuti.....
tapi madam B (dekan nursing KL) xkasi....
kitaorang kol c.i yang sepatutnya control kitaorang kat kampar nih tny macam mana???kalau susah2 kitaorang nak cuti..nak blk kg pagi tu jugak...
c.i cakap OKAY sebab ini memang minggu holiday!!!!!


tu diaaaa...kesilapan communication dari kolej telah menyebabkan kejutan yang membahagiakan buat kami ^_^


kol 1pm aku dah gerak dari kampar ke kelantan.....sampai rumah dah kol 7pm....oh bahagia!!!!
umi ajk dinner makan ikan bakar kat jeti kuala besut.....oh bahagia!!!!!
semalam dapat peluk cium adik aku yang labu....oh bahagia!!!!!!
dapat tatap wajah ummi ngan papa.....oh bahagia!!!!!!
dapat jumpa the girls dan bercerita itu ini.......oh bahagia!!!!!! :P







p/s : kadang kadang Allah turunkan hujan dan sembunyikan matahari...kita tercari cari dimana matahari...rupa rupanya Allah sembunyikan matahari dan menimbulkan pelangi ^_^


Alhamdulillah......aku bahagia

9 comments:

Hanis MY said...

salam kenal juga...dah folo blog mici... wahh so sweett suka dgn ayat last tu...

khairunnisa ♥ said...

nisa baca ni pun..bahagia! ^_^ happy for you nurul, nasib baik c.i tu bagi cuti :)

Sekamar Rindu said...

salam...

bakal menjadi pekerja contoh ni..

idea semulajadi said...

oh bahagia!!
tahniah along sebab dpt cuti!!

MataHati @ MH said...

tu ler...lain kali jgn ler cepat sgt emotional..
rezeki tu takkan ke mana

abu muaz said...

banyak sangat bahagia tu..
pakcik takut terlupa ada satu hospital bahagia kan kat malysia ni..

selamat berbahagia.
dan bercuti bersama keluarga bahagia.

JP Nurul said...

hanis my : tq...sudi follow..^_^



nisa : hehe...akhirnya....




SR : hahaha....

JP Nurul said...

ilham : sangat bahagia...hehe..tq..




MH : baik....^_^
xnak emo dah...




AM : hosp bahagia xnak...hehe..
terima kasih..^_^

Farhan Zulhusmi said...

sesungguhnya itu rezeki kan??alhamdulillah....
allah maha adil....insyaallah allah permudahkan segalanya lepas nie..amin.....

Tuesday, February 1, 2011

kejutan yang membahagiakan

Assalamualaikum ^_^



semalam bangun awal pagi coz 1st day kerja lah kononnya...kol 6.45 am aku dan group praktikal dah terpacak kat area hospital menunggu clinical intructor (c.i) untuk di orientasi....


tunggu punya tunggu dekat 1 jam setengah lah kami bangun duduk intai kot2 kereta c.i lalu kan...
tapi harammmm~~
sampai kol 8 pagi xmuncul2...


tetibe driver yang hantar kami lalu untuk hantar student course lain...
kitaorang tahan van driver tuh,,then mintak number fon c.i...
member aku kol then c.i tuh terkejut!!!!
rupanya ada student masuk time cuti raya cina.....
wow!!!!betapa 'classnye' sistem management kolej aku!!!!!
sampai student nak masuk praktikal pon c.i xtahu ape....


c.i tuh cakap dia akn kol dekan nursing kolej cawangan ipoh,perak...
then kami ambik masa tuh kol dekan nursing cawangan cheras, k.l....
pi mai pi mai tang tu....
rupanya team clinical posting unit(cpu) xinform pihak kolej cawangan ipoh pasal student nak masuk kat hosp kampar....soooooooooooooo sweet!!!!!!!!!!!!!!!!!


kami pon menjeritlah kat situ....
suka sebab macam ada harapan untuk bercuti.....
tapi madam B (dekan nursing KL) xkasi....
kitaorang kol c.i yang sepatutnya control kitaorang kat kampar nih tny macam mana???kalau susah2 kitaorang nak cuti..nak blk kg pagi tu jugak...
c.i cakap OKAY sebab ini memang minggu holiday!!!!!


tu diaaaa...kesilapan communication dari kolej telah menyebabkan kejutan yang membahagiakan buat kami ^_^


kol 1pm aku dah gerak dari kampar ke kelantan.....sampai rumah dah kol 7pm....oh bahagia!!!!
umi ajk dinner makan ikan bakar kat jeti kuala besut.....oh bahagia!!!!!
semalam dapat peluk cium adik aku yang labu....oh bahagia!!!!!!
dapat tatap wajah ummi ngan papa.....oh bahagia!!!!!!
dapat jumpa the girls dan bercerita itu ini.......oh bahagia!!!!!! :P







p/s : kadang kadang Allah turunkan hujan dan sembunyikan matahari...kita tercari cari dimana matahari...rupa rupanya Allah sembunyikan matahari dan menimbulkan pelangi ^_^


Alhamdulillah......aku bahagia

9 comments:

Hanis MY said...

salam kenal juga...dah folo blog mici... wahh so sweett suka dgn ayat last tu...

khairunnisa ♥ said...

nisa baca ni pun..bahagia! ^_^ happy for you nurul, nasib baik c.i tu bagi cuti :)

Sekamar Rindu said...

salam...

bakal menjadi pekerja contoh ni..

idea semulajadi said...

oh bahagia!!
tahniah along sebab dpt cuti!!

MataHati @ MH said...

tu ler...lain kali jgn ler cepat sgt emotional..
rezeki tu takkan ke mana

abu muaz said...

banyak sangat bahagia tu..
pakcik takut terlupa ada satu hospital bahagia kan kat malysia ni..

selamat berbahagia.
dan bercuti bersama keluarga bahagia.

JP Nurul said...

hanis my : tq...sudi follow..^_^



nisa : hehe...akhirnya....




SR : hahaha....

JP Nurul said...

ilham : sangat bahagia...hehe..tq..




MH : baik....^_^
xnak emo dah...




AM : hosp bahagia xnak...hehe..
terima kasih..^_^

Farhan Zulhusmi said...

sesungguhnya itu rezeki kan??alhamdulillah....
allah maha adil....insyaallah allah permudahkan segalanya lepas nie..amin.....