Monday, February 15, 2010

senyumlah......

salam buat semua....

hari ini aku tidak berada di dalam mood yang betul....
huhu.....

kenapa????
entahlah....tak nak cerita di sini....
nanti terlalu membuka pekung di dada....

oh yer...
nak tanya...
korang2 ni mudah tak tersenyum????
aku....
agak susah untuk senyum.... :-(
tak tahu kenapa..bibir ini agak susah untuk mengukirkan senyuman.....
tapi bila aku senyum orang kata agak manis la jugak....(angkat bakul sendiri)....ngeh3
ummiku pon selalu cakap....
aku ni suka sangat tarik muka....
sebab itu bila dengar lagu kumpulan RAIHAN,,,iaitu lagu SENYUMLAH....
ummi selalu tujukan lagu itu untukku....
reaksiku???
paling tidak aku hanya tersenyum sumbing ataupun buat tak tahu sahaja....


iyelah,,bila aku melayan perasaan seorang diri,,mestilah raut muka aku biasa2 shj...tak kan nak tersengih2 mcm orang tak betol...
bila melayan perasaan jiwang itu lain lah kan....

tapi kan korang....bila aku posting kat hospital @ rumah kebajikan....
aku OK je senyum....
tak de masam3 macam buah machang pon....hehe
walaupon aku tengah sakit hati melayan karenah patient2....
aku steady jer melemparkan senyuman ala-ala miss world....(^_^)



aku tahu senyum itu sedekah....
dan aku sentiasa cuba untuk bersedekah melalui senyuman.....


p/s: patut ke seorang anak makan hati dengan sikap ibunya sendiri????

7 comments:

Adit's Blog said...

salam senyum kk. hehe..

nice blog.. kunjungi ak jg y..hehe

JP rafflesia said...

adit's>terima kaseh krn sudi mengunjung ke blog ini...

(^_^)

Afida Anuar said...

Senyum la..senyum tu kan sedekah. Tu comel je senyum..hehe..

PS:tak patut makan hati dengan mak sndiri..kalau betul mak kita buat salah, maafkan je.berlapang hati dengan mak. Sebab apa? sebab dia kan mak!

JP rafflesia said...

afida anuar > terima kasih...sy mencuba tp ati sy teramat skt..ape pon sy akn cbe lembutkan ati...

cik EPAL said...

senyum itu sedekah :)

abu muaz said...

salam. sudah boleh kembali berblog ni.
Senyum dapat mengurangkan tekanan.Senyumlah tak rugi pun .

Kalau pesakit dapat senyuman anda saya fikir sebahagian dari kesakitanya boleh hilang...

Faarihin said...

saya juga seorang yang susah untuk senyum.. sampai di gelarkan si sombong.. nak uat camna.. kang senyum kang.. kata nak ngorat dia la pula.. hahaha.. (^__^)

salam singgah sini.. tq sudi singgah ke blog saya yer.. entri terakhir saya sbelum menempa dunia baru saya pendek2 aje.. hehehe..

Monday, February 15, 2010

senyumlah......

salam buat semua....

hari ini aku tidak berada di dalam mood yang betul....
huhu.....

kenapa????
entahlah....tak nak cerita di sini....
nanti terlalu membuka pekung di dada....

oh yer...
nak tanya...
korang2 ni mudah tak tersenyum????
aku....
agak susah untuk senyum.... :-(
tak tahu kenapa..bibir ini agak susah untuk mengukirkan senyuman.....
tapi bila aku senyum orang kata agak manis la jugak....(angkat bakul sendiri)....ngeh3
ummiku pon selalu cakap....
aku ni suka sangat tarik muka....
sebab itu bila dengar lagu kumpulan RAIHAN,,,iaitu lagu SENYUMLAH....
ummi selalu tujukan lagu itu untukku....
reaksiku???
paling tidak aku hanya tersenyum sumbing ataupun buat tak tahu sahaja....


iyelah,,bila aku melayan perasaan seorang diri,,mestilah raut muka aku biasa2 shj...tak kan nak tersengih2 mcm orang tak betol...
bila melayan perasaan jiwang itu lain lah kan....

tapi kan korang....bila aku posting kat hospital @ rumah kebajikan....
aku OK je senyum....
tak de masam3 macam buah machang pon....hehe
walaupon aku tengah sakit hati melayan karenah patient2....
aku steady jer melemparkan senyuman ala-ala miss world....(^_^)



aku tahu senyum itu sedekah....
dan aku sentiasa cuba untuk bersedekah melalui senyuman.....


p/s: patut ke seorang anak makan hati dengan sikap ibunya sendiri????

7 comments:

Adit's Blog said...

salam senyum kk. hehe..

nice blog.. kunjungi ak jg y..hehe

JP rafflesia said...

adit's>terima kaseh krn sudi mengunjung ke blog ini...

(^_^)

Afida Anuar said...

Senyum la..senyum tu kan sedekah. Tu comel je senyum..hehe..

PS:tak patut makan hati dengan mak sndiri..kalau betul mak kita buat salah, maafkan je.berlapang hati dengan mak. Sebab apa? sebab dia kan mak!

JP rafflesia said...

afida anuar > terima kasih...sy mencuba tp ati sy teramat skt..ape pon sy akn cbe lembutkan ati...

cik EPAL said...

senyum itu sedekah :)

abu muaz said...

salam. sudah boleh kembali berblog ni.
Senyum dapat mengurangkan tekanan.Senyumlah tak rugi pun .

Kalau pesakit dapat senyuman anda saya fikir sebahagian dari kesakitanya boleh hilang...

Faarihin said...

saya juga seorang yang susah untuk senyum.. sampai di gelarkan si sombong.. nak uat camna.. kang senyum kang.. kata nak ngorat dia la pula.. hahaha.. (^__^)

salam singgah sini.. tq sudi singgah ke blog saya yer.. entri terakhir saya sbelum menempa dunia baru saya pendek2 aje.. hehehe..