Saturday, October 2, 2010

salam....

maaf atas kelewatan aku utk mengupdate blog....
ada masalah untuk terus beron9 ketika aku berada di sekitar ulu kinta....
line 3G di kawasan aku ditempatkan tidak berapa memuaskan....

alhamdulillah....
dah lepas 2 minggu aku mengutip pengalaman di hosp bahagia tg.rambutan....
seronok sangat2x......hahaha
mula2 memang agak kurang selesa dengan suasana kerja...
tapi makin lama makin seronok....
inilah dikatakan..x kenal maka x cinta....hehe

aku akan cuba utk berkongsi pengalaman yang aku lalui pada 2 minggu yang lepas...
sedikit demi sedikit akan aku kongsi k...
tapi korang mestilah setia dengan new post aku k....

so,
nak dijadikan cerita...
aku dan member2 seramai 30 orang ditempatkan diward 3-5,WKL dan A1...
semuanye kat ward lelaki...
cuak giler!!!!!!
mana xnyer....kita akan jmp dengan orang yang xsiuman...
kalau perempuan xde lah takut sangt...tp lelaki ni...huhu...

1st day...
ktorang xdapat diorientasikan tentang kawasan sekitar HBUK(hosp bahagia ulu kinta)
atas sebab cuaca yang tidak mengizinkan....
jadi kami terus dibahagikan kepada 3 kump...
setiap kump ada 10 orang student...
aku berada di kump C...
utk 3 hari pertama,kump aku ditempatkan diward lelaki,3-5....

perasaan aku mase menjejakkan kaki kat ward ni...memang cuak giler2....
ye r ada patient yang duk berjalan bebas di sekeliling kita...
tapi naseb ada staff cakap..patient2 yang bebas ni,mental mereka sudah di dalam keadaan stabil...mereka tidak terlalu agresif...
tapi kami tetap diingatkan utk berhati2...
hari pertama xbyk aktiviti yang kami buat....hari 1st ni ktorng juz berkenalan nga patient2.....
macam karenah kot ada...huhu...

k,la...da xlarat nak menaip....aku sambung cerita kat HBUK pada next entry...

3 comments:

abu muaz said...

banyak pengalaman ni...

Amna said...

k, amna tunggu sambungannya..

abu muaz said...

Salam cik mici.... cuti panjang lagi ni?

Saturday, October 2, 2010

salam....

maaf atas kelewatan aku utk mengupdate blog....
ada masalah untuk terus beron9 ketika aku berada di sekitar ulu kinta....
line 3G di kawasan aku ditempatkan tidak berapa memuaskan....

alhamdulillah....
dah lepas 2 minggu aku mengutip pengalaman di hosp bahagia tg.rambutan....
seronok sangat2x......hahaha
mula2 memang agak kurang selesa dengan suasana kerja...
tapi makin lama makin seronok....
inilah dikatakan..x kenal maka x cinta....hehe

aku akan cuba utk berkongsi pengalaman yang aku lalui pada 2 minggu yang lepas...
sedikit demi sedikit akan aku kongsi k...
tapi korang mestilah setia dengan new post aku k....

so,
nak dijadikan cerita...
aku dan member2 seramai 30 orang ditempatkan diward 3-5,WKL dan A1...
semuanye kat ward lelaki...
cuak giler!!!!!!
mana xnyer....kita akan jmp dengan orang yang xsiuman...
kalau perempuan xde lah takut sangt...tp lelaki ni...huhu...

1st day...
ktorang xdapat diorientasikan tentang kawasan sekitar HBUK(hosp bahagia ulu kinta)
atas sebab cuaca yang tidak mengizinkan....
jadi kami terus dibahagikan kepada 3 kump...
setiap kump ada 10 orang student...
aku berada di kump C...
utk 3 hari pertama,kump aku ditempatkan diward lelaki,3-5....

perasaan aku mase menjejakkan kaki kat ward ni...memang cuak giler2....
ye r ada patient yang duk berjalan bebas di sekeliling kita...
tapi naseb ada staff cakap..patient2 yang bebas ni,mental mereka sudah di dalam keadaan stabil...mereka tidak terlalu agresif...
tapi kami tetap diingatkan utk berhati2...
hari pertama xbyk aktiviti yang kami buat....hari 1st ni ktorng juz berkenalan nga patient2.....
macam karenah kot ada...huhu...

k,la...da xlarat nak menaip....aku sambung cerita kat HBUK pada next entry...

3 comments:

abu muaz said...

banyak pengalaman ni...

Amna said...

k, amna tunggu sambungannya..

abu muaz said...

Salam cik mici.... cuti panjang lagi ni?