Monday, January 3, 2011

1st day semester 8!!

Salam Alaik....

apa khabar anda hari ini???
harap sihat dibawah perlindungan-Nya....

alhamdulillah masih diberi peluang untuk terus bernyawa di muka bumi Allah ini..^_^

semalam aku sampai ke hostel agak lewat dari biasa....
2x umi call aku masih lagi xsampai sampai ke hostel....
ofcoz r umi gelisah...malam malam anak dara dia still lagi kat luar tanpa jagaan sesape...
apepon Allahamdulillah...dah selamat sampai walaupon memang agak lewat...


disebabkan dah telan 1 biji tablet Dimenhydrinate maka effectnya seperti biasa tidur sepanjang perjalanan..
so..say no to nausea or vomitting!


so,
itu cerita semalam....

ni cerita hari ini...
macam kebanyakan budak budak uni laen aku pon start belajar hari ini...
1st day kiteorang xsesibuk uni laen...
hari 1st je kena pegi daftar subjek bagai....
kolej aku tak...
semua dah diuruskan....

semester ni kelas nak cakap padat xadalah sangat kot....
coz xde kelas sampai lewat malam...
paling lewat pon kelas sampai pukul 4ptg...;D

cuma permulaan hari ni lah..agak memanaskan hati coz lecturer sampai sudah xmasuk masuk....
last last kitaorng bawak diri pegi breakfast kat kedai depan....

second class kitaorng untuk hari ni pulak pukul 12tgh....so jarak masa agak panjanglah...akhirnya aku dan teman teman ambik keputusan nak lepak kat jusco belakang kolej....

bukan nak beli barang ape pon...just duk jalan jalan xtentu hala then snap gambar dengan posing segala barang yang kiteorang rasa perlu untuk diposingkan(perosak bahasa betullah) :p

so,korang layan r picture yang entah ape2 dari bebudak nursing yang tercalon dalam list hospital bahagia :P (eh,gurau jer...xnak betol2 masuk list!)


















8 comments:

khairunnisa ♥ said...

akhirnya nurul amik ubat tu ^__^ best juga tidur dalam perjalanan :)

alhamdulillah selamat sampai ^__^ study smart akma ;) woha, sama la..kalau lecturer tak masuk..memang nisa nad kawan kawan pergi makan.. ^__^

Fxysche Nas said...

hari 1st kte kali ni semua lec masuk kelas..
wuuuu T_T otak xsedia lg..hehe

abu muaz said...

macam-macam gaya, moga terhibur para pesakit nanti.

man yusoef said...

paling tak best kalau klas start kul 8...mmg choi habis..tapi paling best time final yr..jadual bnyk free...tapi kena g lab wat final projek T_T..tapi tu semua dah lepas...hahahha

JP Nurul said...

neesa : terpakse...sbb xsangup nak ambik risiko muntah dlm bus...pe pun thanx ye neesa ^_^




nas : haha...memang choi la klu 1st day lect dah masuk pastu terus ngajar...

JP Nurul said...

AM : i.Allah...memang nak cuba hiburkan pesakit pon...




man :final year saya agak teruk...huhu

aqish basir said...

SUKE GMBR YANG KORNG PAKAI GLASSES
nampk gojes gila

JP Nurul said...

aqish : owh...haha...uniform nurse n sunglasses...sesuai ke???haha

Monday, January 3, 2011

1st day semester 8!!

Salam Alaik....

apa khabar anda hari ini???
harap sihat dibawah perlindungan-Nya....

alhamdulillah masih diberi peluang untuk terus bernyawa di muka bumi Allah ini..^_^

semalam aku sampai ke hostel agak lewat dari biasa....
2x umi call aku masih lagi xsampai sampai ke hostel....
ofcoz r umi gelisah...malam malam anak dara dia still lagi kat luar tanpa jagaan sesape...
apepon Allahamdulillah...dah selamat sampai walaupon memang agak lewat...


disebabkan dah telan 1 biji tablet Dimenhydrinate maka effectnya seperti biasa tidur sepanjang perjalanan..
so..say no to nausea or vomitting!


so,
itu cerita semalam....

ni cerita hari ini...
macam kebanyakan budak budak uni laen aku pon start belajar hari ini...
1st day kiteorang xsesibuk uni laen...
hari 1st je kena pegi daftar subjek bagai....
kolej aku tak...
semua dah diuruskan....

semester ni kelas nak cakap padat xadalah sangat kot....
coz xde kelas sampai lewat malam...
paling lewat pon kelas sampai pukul 4ptg...;D

cuma permulaan hari ni lah..agak memanaskan hati coz lecturer sampai sudah xmasuk masuk....
last last kitaorng bawak diri pegi breakfast kat kedai depan....

second class kitaorng untuk hari ni pulak pukul 12tgh....so jarak masa agak panjanglah...akhirnya aku dan teman teman ambik keputusan nak lepak kat jusco belakang kolej....

bukan nak beli barang ape pon...just duk jalan jalan xtentu hala then snap gambar dengan posing segala barang yang kiteorang rasa perlu untuk diposingkan(perosak bahasa betullah) :p

so,korang layan r picture yang entah ape2 dari bebudak nursing yang tercalon dalam list hospital bahagia :P (eh,gurau jer...xnak betol2 masuk list!)


















8 comments:

khairunnisa ♥ said...

akhirnya nurul amik ubat tu ^__^ best juga tidur dalam perjalanan :)

alhamdulillah selamat sampai ^__^ study smart akma ;) woha, sama la..kalau lecturer tak masuk..memang nisa nad kawan kawan pergi makan.. ^__^

Fxysche Nas said...

hari 1st kte kali ni semua lec masuk kelas..
wuuuu T_T otak xsedia lg..hehe

abu muaz said...

macam-macam gaya, moga terhibur para pesakit nanti.

man yusoef said...

paling tak best kalau klas start kul 8...mmg choi habis..tapi paling best time final yr..jadual bnyk free...tapi kena g lab wat final projek T_T..tapi tu semua dah lepas...hahahha

JP Nurul said...

neesa : terpakse...sbb xsangup nak ambik risiko muntah dlm bus...pe pun thanx ye neesa ^_^




nas : haha...memang choi la klu 1st day lect dah masuk pastu terus ngajar...

JP Nurul said...

AM : i.Allah...memang nak cuba hiburkan pesakit pon...




man :final year saya agak teruk...huhu

aqish basir said...

SUKE GMBR YANG KORNG PAKAI GLASSES
nampk gojes gila

JP Nurul said...

aqish : owh...haha...uniform nurse n sunglasses...sesuai ke???haha