Wednesday, January 5, 2011

stress related to lots of assignment...

salam~~~


penat gilak aku rasa minggu nih....
minggu pertama pon dah kena tibai oleh lecturer dengan berganda ganda assignment...
ingat boleh lah nak menikmati minggu pertama dengan honeymun di kolej..
tapi xada maknanya bila dah 1st day masuk terus bincang tentang assignment yang perlu dihantar lagi 3 minggu!! huh..

kalau nak di kira semester ni ialah semester panjang...it's mean kalau diikutkan semester nih aku perlu lalui 2 bulan tempoh pembelajaran didalam kelas...
tapi tiba tiba jer kena jadi semester pendek....
hanya 4 minggu sahaja masa untuk bebudak kelas aku belajar, hantar assignment group and individu, presentation and ofcoz test!

untuk semester ke-8 nih aku perlu lalui 3 paper iaitu :

-->research

-->management

-->community health nursing


dan yang bestnye hanya group aku sahaja yang perlu belajar fast and furious..
group group lain yang 1 bacth dengan aku lalui sem ke-8 nih dengan rileks...
coz dorang punya kelas 1 bulan++....

nak tahu kenapa ada yang hanya 1 bulan dan ada yang 1 bulan++
ini sebab group aku yang seramai 62 orang nih perlu lalui LJM pada bulan 6 nih...
8 group yang lain rileks sikit coz LJM dorang bulan september ni...
kitaorang terasing dan diasingkan sebab kitaorng budak budak sponsor...
so,kolej memang perlu ikut arahan dari sponsorhip untuk tamatkan diploma kami dalam masa 3 tahun....
tak boleh nak tambah tambah masa sesuka hati sebab kalau tambah jugak kolej rugi maaa....
sponsorship xakan tambah wang2 tanggungan kepada kami....kalau sponsorship xtanggung sape nak tanggung...kolej????
jangan harap ler.....kedekut nak mampus!

so,untuk minggu nih aku perlu hantar reflective study yang sepatutnya dihantar pada minggu ke-7 tapi dah dipendekkan masa kena hantar minggu pertama!
tension sangat sangat!!

untuk reflective study nih aku pilih tajuk tentang procedure of nasogastric tube feeding...pilih tajuk yang senang sudaa...senang sikit aku menggoreng ayat...hee..


nasogastric tube-->ialah 1 tiub yang dimasukkan melalui hidung pesakit. tiub ni dimasukkan kepada pesakit yang xdapat makan melalui mulut...pesakit yang post-operative, unconscious, stroke lah biasa dimasukkan tiub nih...






p/s : aku dah bereskan aku punya reflective study...harap2 dapat markah elok2 jer..^_^
doakan eh T_T

4 comments:

khairunnisa ♥ said...

hoh..akma.. T__T nisa pun sama..sem ni ada 3 assignment masa praktikal.. :')

hari pertama, preseptor dah pesan buat assignment awal awal.. hee, orang suka wat last minute.. sebab buat awal awal, tak tau nak cte apa.. hihi.. ^__^

love akma ♥

JP Nurul said...

neesa : haha...last minute ek...i like..^_^

time praktikal nyampah btol klau ad assgmnt...huhu

alexa yussida said...

chayop2:D

all the best taw!!~

JP Nurul said...

alexa : thanks..^_^

Wednesday, January 5, 2011

stress related to lots of assignment...

salam~~~


penat gilak aku rasa minggu nih....
minggu pertama pon dah kena tibai oleh lecturer dengan berganda ganda assignment...
ingat boleh lah nak menikmati minggu pertama dengan honeymun di kolej..
tapi xada maknanya bila dah 1st day masuk terus bincang tentang assignment yang perlu dihantar lagi 3 minggu!! huh..

kalau nak di kira semester ni ialah semester panjang...it's mean kalau diikutkan semester nih aku perlu lalui 2 bulan tempoh pembelajaran didalam kelas...
tapi tiba tiba jer kena jadi semester pendek....
hanya 4 minggu sahaja masa untuk bebudak kelas aku belajar, hantar assignment group and individu, presentation and ofcoz test!

untuk semester ke-8 nih aku perlu lalui 3 paper iaitu :

-->research

-->management

-->community health nursing


dan yang bestnye hanya group aku sahaja yang perlu belajar fast and furious..
group group lain yang 1 bacth dengan aku lalui sem ke-8 nih dengan rileks...
coz dorang punya kelas 1 bulan++....

nak tahu kenapa ada yang hanya 1 bulan dan ada yang 1 bulan++
ini sebab group aku yang seramai 62 orang nih perlu lalui LJM pada bulan 6 nih...
8 group yang lain rileks sikit coz LJM dorang bulan september ni...
kitaorang terasing dan diasingkan sebab kitaorng budak budak sponsor...
so,kolej memang perlu ikut arahan dari sponsorhip untuk tamatkan diploma kami dalam masa 3 tahun....
tak boleh nak tambah tambah masa sesuka hati sebab kalau tambah jugak kolej rugi maaa....
sponsorship xakan tambah wang2 tanggungan kepada kami....kalau sponsorship xtanggung sape nak tanggung...kolej????
jangan harap ler.....kedekut nak mampus!

so,untuk minggu nih aku perlu hantar reflective study yang sepatutnya dihantar pada minggu ke-7 tapi dah dipendekkan masa kena hantar minggu pertama!
tension sangat sangat!!

untuk reflective study nih aku pilih tajuk tentang procedure of nasogastric tube feeding...pilih tajuk yang senang sudaa...senang sikit aku menggoreng ayat...hee..


nasogastric tube-->ialah 1 tiub yang dimasukkan melalui hidung pesakit. tiub ni dimasukkan kepada pesakit yang xdapat makan melalui mulut...pesakit yang post-operative, unconscious, stroke lah biasa dimasukkan tiub nih...






p/s : aku dah bereskan aku punya reflective study...harap2 dapat markah elok2 jer..^_^
doakan eh T_T

4 comments:

khairunnisa ♥ said...

hoh..akma.. T__T nisa pun sama..sem ni ada 3 assignment masa praktikal.. :')

hari pertama, preseptor dah pesan buat assignment awal awal.. hee, orang suka wat last minute.. sebab buat awal awal, tak tau nak cte apa.. hihi.. ^__^

love akma ♥

JP Nurul said...

neesa : haha...last minute ek...i like..^_^

time praktikal nyampah btol klau ad assgmnt...huhu

alexa yussida said...

chayop2:D

all the best taw!!~

JP Nurul said...

alexa : thanks..^_^