Saturday, January 1, 2011

Aku memang pemabuk!!

Salam Alaik~~

cantek tarikh hari ni...harap detik kehidupan anda untuk hari ni secantek 1.1.11!

entry biasa sahaja...sesaje nak ada entry untuk tarikh hari ini ^_^

esok pagi pagi lagi dah nak kena naek bus balik K.L!
huh! perlu menanggung sakit belakang selama 9jam....
jikalau anda anda lalui perjalanan selama itu ape yang anda akan lakukan?????
aku...TIDUR 9jam...
sebab awal2 lagi dah ambik ubat tahan muntah!
effect dia...tidur dengan lena walaupon pinggang dah lenguh....

serious!
aku sampai sekarang jenis spesis yang mabuk bila travel....
aku pernah muntah atas bus...bukan sekali tapi double kali untuk seperjalanan...huhu

waktu itu aku dan seorang teman xdapat nak pilih pilih seat coz penuh..
tiket beli last minute...so,nak xnak terpaksa ambik lah seat yang paling belakang sekali...
aku rasa korang yg pernah naek bus memang maklum kan yang seat belakang memang kuat goncangannya coz seat atas tayar kan???

dan hari tu jugaklah aku lupa nak ambil ubat yang aku dah letak siap siap kat kaunter kedai makan umi aku!
merana aku bila perjalanan dah memakan masa baru 1 jam...huhu...
aku tahan, tahan dan tahan...
masa dah sampai kat Gua Musang...perut makin menjadi jadi mintak dikeluarkan isi...
dan akhirnya tanpa sempat aku ambik bag plastik segala macam makanan yang aku makan dah selamat terburai diribaan aku!huhu....

nak nanges sebab habis seluar, baju, tudung dan sweater aku kotor....
perjalanan pulak lagi 5,6 jam....
naseb hanya member aku je yang tahu aku muntah...
malu weh kalau jiran depan, belakang, sebelah tahu....
member aku lah pujuk mintak aku jangan nanges!huhu~~

dan aku pulak terpaksa pejam mata dengan baju melekit, bau muntah...
sampai Bentong sekali lagi isi yang tertinggal didalam perutku terburai!
kali ni nasib sempat ambik bag plastik...


so,
pengajarannya..
aku xpernah lupa siapkan ubat,bag plastik untuk persediaan travel yang xseberapa aku...T_T


korang ada idea x macam mana nak hilangkan mabuk tanpa ambik ubat????
takut gak dengan sideeffect ubat kan....

4 comments:

tuksedobertopeng said...

wah..kite serupa..cuma saya dah bebas dari sumpahan mabuk dan muntah itu..keh3

tuksedobertopeng said...

haa pasal idea nak ilangkan tu,saya cadangkan awak pandang langit ikut tingkap time dalam bas..saya buat camtu..insyaAllah..kasi try dulu k?

khairunnisa ♥ said...

orang selalu pakai minyak angin kan? =.=" jaga diri dan moga selamat sampai sana! ^__^

JP Nurul said...

tuksedobertopeng : owh..thanx...sy cuba :)


neesa : thanx yep...minyak angin asyik ilang...huhu

Saturday, January 1, 2011

Aku memang pemabuk!!

Salam Alaik~~

cantek tarikh hari ni...harap detik kehidupan anda untuk hari ni secantek 1.1.11!

entry biasa sahaja...sesaje nak ada entry untuk tarikh hari ini ^_^

esok pagi pagi lagi dah nak kena naek bus balik K.L!
huh! perlu menanggung sakit belakang selama 9jam....
jikalau anda anda lalui perjalanan selama itu ape yang anda akan lakukan?????
aku...TIDUR 9jam...
sebab awal2 lagi dah ambik ubat tahan muntah!
effect dia...tidur dengan lena walaupon pinggang dah lenguh....

serious!
aku sampai sekarang jenis spesis yang mabuk bila travel....
aku pernah muntah atas bus...bukan sekali tapi double kali untuk seperjalanan...huhu

waktu itu aku dan seorang teman xdapat nak pilih pilih seat coz penuh..
tiket beli last minute...so,nak xnak terpaksa ambik lah seat yang paling belakang sekali...
aku rasa korang yg pernah naek bus memang maklum kan yang seat belakang memang kuat goncangannya coz seat atas tayar kan???

dan hari tu jugaklah aku lupa nak ambil ubat yang aku dah letak siap siap kat kaunter kedai makan umi aku!
merana aku bila perjalanan dah memakan masa baru 1 jam...huhu...
aku tahan, tahan dan tahan...
masa dah sampai kat Gua Musang...perut makin menjadi jadi mintak dikeluarkan isi...
dan akhirnya tanpa sempat aku ambik bag plastik segala macam makanan yang aku makan dah selamat terburai diribaan aku!huhu....

nak nanges sebab habis seluar, baju, tudung dan sweater aku kotor....
perjalanan pulak lagi 5,6 jam....
naseb hanya member aku je yang tahu aku muntah...
malu weh kalau jiran depan, belakang, sebelah tahu....
member aku lah pujuk mintak aku jangan nanges!huhu~~

dan aku pulak terpaksa pejam mata dengan baju melekit, bau muntah...
sampai Bentong sekali lagi isi yang tertinggal didalam perutku terburai!
kali ni nasib sempat ambik bag plastik...


so,
pengajarannya..
aku xpernah lupa siapkan ubat,bag plastik untuk persediaan travel yang xseberapa aku...T_T


korang ada idea x macam mana nak hilangkan mabuk tanpa ambik ubat????
takut gak dengan sideeffect ubat kan....

4 comments:

tuksedobertopeng said...

wah..kite serupa..cuma saya dah bebas dari sumpahan mabuk dan muntah itu..keh3

tuksedobertopeng said...

haa pasal idea nak ilangkan tu,saya cadangkan awak pandang langit ikut tingkap time dalam bas..saya buat camtu..insyaAllah..kasi try dulu k?

khairunnisa ♥ said...

orang selalu pakai minyak angin kan? =.=" jaga diri dan moga selamat sampai sana! ^__^

JP Nurul said...

tuksedobertopeng : owh..thanx...sy cuba :)


neesa : thanx yep...minyak angin asyik ilang...huhu