Thursday, January 20, 2011

aku luahkan mimpi aku disini....

Salam Alaik~~~



rajin nak berupdate sebab dah penat duk google pasal child abuse....

aih...baru abis kisah family planning cincai nak tukar topik lain dah....hehe
xada lah aku kena siapkan assignment individu r pulak....minggu depan kan nak submit!
esok aku still lagi cuti dari kesibukan kelas.....indian girls dalam kelas aku mintak ngan lecturer sambung cuti sampai weekend kan....
esok memang r free...minggu depan nak kena ganti kelas bagai!
indian dalam kelas aku kebanyakan memang selfish!
time dia nak cuti fight itu ini...bodek situ sini....
time malay nak cuti????dia fight gak....untuk xbagi kitaorang cuti....
ingat lagi masa nak cuti time raya puasa tahun lepas.....boleh dia p setuju dengan lecterur myammar untuk buat test pada malam raya!
kitaorng hangen r....then p repport kat head of nursing....
lecterur foreigner aku xkisah sangat coz dorang bukannya paham dengan culture kita...tp yang indian nih...nak org paham agama dia...tp agama orang xnak paham!
okay stop!

nampak macam ada unsur perkauman ke????
sori2...hny untuk melepaskan amarah berabad lalu didada....xsemua indian macam tuh...ada indian yang go on ngan org melayu....^_^

okay abaikan entry diatas! xada kena mengena nga kisah aku hari nih....
sori, kekadang aku nih jenis suka masukkan pengabungan cerita...heeee,



ni kisah yang aku nak update untuk hari ini....


semalam aku mimpi.....xtahu mimpi ngeri ke mimpi bahagia....yang pasti bukan mimpi basah...:P

mungkin disebabkan tarikh praktikal aku dah makin hampir..maka terkeluarlah mimpi semalam...
al-kisahnya dalam mimpi tuh....
aku tengah praktikal dekat hosp mana ntah....xdapat nak ingat...
dalam mimpi tuh aku dibuli oleh beberapa orang doctor!
seorang doctor perempuan nih...suruh lah aku buat itu ini tanpa sedar diri yang aku bukan makan gaji dengan dia....tapi disebabkan aku nih jenis baik hati...aku turutkan aje...
walaupun sekejap dia suruh aku tranfuse darah, buat dressing, bagi injection, check blood pressure patient bagai...aku turut je...walau dalam hati dah rasa nak angkat kaki bagi penyepak....

xcukup dengan doctor perempuan tuh...datang pulak doctor lelaki yang agak hensem seingat aku...hihi....mintak aku buat itu ini...ni pon jenis xsedar diri gak...berlagak pengarah hospital...bukan suruh aku buat procedure untuk care patient tapi suruh aku pegi kat lobi then pegi ambikkan gambar yang dia dah shoot....(aku pon xpaham kenapa mesti ada scene ni)
disebabkan dia hensem maka aku pergilah dengan rela dalam paksa...tanpa mengeluh,tanpa jelingan maut...

kemudian doctor perempuan yg tadi muncul balik! kali nih dia marah2 aku coz aku xprepare dressing set untuk dia!
dan....
kali nih aku malatoppp!
aku pegi tengking doctor tuh, jerit jerit kat lubang telinga dia...dia terkejut dan semua yang ada disitu tergamam.... doctor tuh menangis....aku???bingung....then aku senyum....puas!

bila bangun pagi pon aku tersenyum....kenapa ek????


dalam dunia reality aku.....
memang selalu macamtuh...biasa lah tu doctor arah itu ini....especilally pada student...jujurnya...aku xkisah dengan arahan dari mereka...nak belajar kan...


yang membuatkan aku terasa ialah....bilamana ada sesetengah doctor yang kerek....
ya ampun...besar mana lah sangat darjat kebesaran yang dia dapat....sori to say la...selalunya yang kerek terlebih ni doctor fresshie....sangat sangat bongkak...(xsemua!)pandang student macam org gaji dia....setiap bantuan yang kami hulurkan xpernah say thanks ke, senyum ke ape....buat derkkkk jer....
kalau yang medical officer(M.O) nih laen cerita.....
baik budi pekerti...even aku just tolong angkat patient dia pon boleh ucap thanks,bagi senyuman semanis kurma...^_^


maaf lah yer...kalau ada doctor yang tersinggah di blog hingusan nih....harap dijadikan satu pandangan yang positif...dalam anda duk bangga dengan perkataan DR ***** dipangkal nama anda...kena ingat jugak...kalau xada yang muka blur2 ni kat ward...susah jugak korang...sebab xada yang nak tolong bersih dan care patient anda.....


untuk bakal doctor....plezlah....bukan nak carik gaduh....tapi mungkin ini 1 ingatan untuk anda dimasa masa hadapan...masa sekarang memang r..korang x akan rasa yang korang akan buat benda2 yang boleh menyakiti hati student hingusan....huhu....


dalam pada itu...ada doctor yang baik hati....sentiasa senyum....sentiasa menghargai walaupon setitik aje bantuan yang dihulurkan...^_^
aku sentiasa ingat muka muka doctor bila aku pergi praktikal.....bila aku singgah ke tempat praktikal yang sama...aku dah boleh ingat yang mana mukanya sentiasa menguntum senyuman, yang mana menjeling tajam......manusia.....










p/s : entry paling panjang yang pernah aku post...^_^


p/s : untuk bakal2 doctor yang follow disini Alexa, scandalmonger....kita kawan kan????^_*

16 comments:

khairunnisa ♥ said...

pernah jumpa doktor marah patient. haish -__- selamat berpraktikal cik mici ^__^

MissyNursy ♥ said...

wat mase ni xpnah kene lg la..tp bile de doc yg appreciate keje yg kite tlg mereka, even dgn hanye ucapan 'thanks' pun sbnarnye dh ckup puas bg kite kn? like that kind of doc!huhu.. >_<

mimpi jd mici garang! waaa..takuuttt!hehe.. :)

Nurul Afifah Addnan said...

daring..

JIJI YU said...

nak pegi hospital tmpt cik mici prektikal leh tak

JP Nurul said...

nisa : tq nisa ^_^




missynursy : bagus sangt klu xpernah jmp doc yg kerek...aman dunia...hihi


harap2 xde r jd nurse yg garang kalau dlm dunia reality..

JP Nurul said...

nurul afifah : do i???hehe




jiji yu : alamak...baik jgn...hehe..:P

:: noremy anak rahmat :: said...

follow & blogwalking..

kalo free meh la jenguk belog ai...

salam kenal! (^_^)

Mata Hati said...

sungguh terharu ku membacanya...ekekeke

adat lah tu. uniform sama warna, tapi sikap lain-lain. mungkin kah mimpi itu membawa petunjuk jodoh anda bersama seorang doktor?

hahaha...langsung x der kena mengena dgn entry

JP Nurul said...

noremy : tq follow blog cincai nih...^_^




MH :oh jangan!!!!!tlong jgn jadi org ke berapa ntah ckp sy akn kawen dgn doc...xmau!!!!!!!

Imran nyambek said...

fuh dapat baca sampai habis...

niesz said...

syok nye kalau jumpe doc mcm tu..hehe..

JP Nurul said...

imran : jgn serik nak baca sudah....




niesz : huhu...syok ke???

Mata Hati said...

mana tahu masin mulut saya... terkahwin doc akhirnya..
bahagia bahagia..tetete

amiYo said...

nk praktikal sampai termimpi mimpi..kekeke...
kemarin gua mimpi seram..~ -.-

JP Nurul said...

MH : wait and see...haha....jgnlah masin..bia manis cket...




amiyo : mimpi apakah itu????

Mata Hati said...

tak leh manis, nanti kena penyakit kencing manis. hahaha

(dlm hati berbunga2 kalau dpt kawin doc yg hensem bergaya...)hahaha

Thursday, January 20, 2011

aku luahkan mimpi aku disini....

Salam Alaik~~~



rajin nak berupdate sebab dah penat duk google pasal child abuse....

aih...baru abis kisah family planning cincai nak tukar topik lain dah....hehe
xada lah aku kena siapkan assignment individu r pulak....minggu depan kan nak submit!
esok aku still lagi cuti dari kesibukan kelas.....indian girls dalam kelas aku mintak ngan lecturer sambung cuti sampai weekend kan....
esok memang r free...minggu depan nak kena ganti kelas bagai!
indian dalam kelas aku kebanyakan memang selfish!
time dia nak cuti fight itu ini...bodek situ sini....
time malay nak cuti????dia fight gak....untuk xbagi kitaorang cuti....
ingat lagi masa nak cuti time raya puasa tahun lepas.....boleh dia p setuju dengan lecterur myammar untuk buat test pada malam raya!
kitaorng hangen r....then p repport kat head of nursing....
lecterur foreigner aku xkisah sangat coz dorang bukannya paham dengan culture kita...tp yang indian nih...nak org paham agama dia...tp agama orang xnak paham!
okay stop!

nampak macam ada unsur perkauman ke????
sori2...hny untuk melepaskan amarah berabad lalu didada....xsemua indian macam tuh...ada indian yang go on ngan org melayu....^_^

okay abaikan entry diatas! xada kena mengena nga kisah aku hari nih....
sori, kekadang aku nih jenis suka masukkan pengabungan cerita...heeee,



ni kisah yang aku nak update untuk hari ini....


semalam aku mimpi.....xtahu mimpi ngeri ke mimpi bahagia....yang pasti bukan mimpi basah...:P

mungkin disebabkan tarikh praktikal aku dah makin hampir..maka terkeluarlah mimpi semalam...
al-kisahnya dalam mimpi tuh....
aku tengah praktikal dekat hosp mana ntah....xdapat nak ingat...
dalam mimpi tuh aku dibuli oleh beberapa orang doctor!
seorang doctor perempuan nih...suruh lah aku buat itu ini tanpa sedar diri yang aku bukan makan gaji dengan dia....tapi disebabkan aku nih jenis baik hati...aku turutkan aje...
walaupun sekejap dia suruh aku tranfuse darah, buat dressing, bagi injection, check blood pressure patient bagai...aku turut je...walau dalam hati dah rasa nak angkat kaki bagi penyepak....

xcukup dengan doctor perempuan tuh...datang pulak doctor lelaki yang agak hensem seingat aku...hihi....mintak aku buat itu ini...ni pon jenis xsedar diri gak...berlagak pengarah hospital...bukan suruh aku buat procedure untuk care patient tapi suruh aku pegi kat lobi then pegi ambikkan gambar yang dia dah shoot....(aku pon xpaham kenapa mesti ada scene ni)
disebabkan dia hensem maka aku pergilah dengan rela dalam paksa...tanpa mengeluh,tanpa jelingan maut...

kemudian doctor perempuan yg tadi muncul balik! kali nih dia marah2 aku coz aku xprepare dressing set untuk dia!
dan....
kali nih aku malatoppp!
aku pegi tengking doctor tuh, jerit jerit kat lubang telinga dia...dia terkejut dan semua yang ada disitu tergamam.... doctor tuh menangis....aku???bingung....then aku senyum....puas!

bila bangun pagi pon aku tersenyum....kenapa ek????


dalam dunia reality aku.....
memang selalu macamtuh...biasa lah tu doctor arah itu ini....especilally pada student...jujurnya...aku xkisah dengan arahan dari mereka...nak belajar kan...


yang membuatkan aku terasa ialah....bilamana ada sesetengah doctor yang kerek....
ya ampun...besar mana lah sangat darjat kebesaran yang dia dapat....sori to say la...selalunya yang kerek terlebih ni doctor fresshie....sangat sangat bongkak...(xsemua!)pandang student macam org gaji dia....setiap bantuan yang kami hulurkan xpernah say thanks ke, senyum ke ape....buat derkkkk jer....
kalau yang medical officer(M.O) nih laen cerita.....
baik budi pekerti...even aku just tolong angkat patient dia pon boleh ucap thanks,bagi senyuman semanis kurma...^_^


maaf lah yer...kalau ada doctor yang tersinggah di blog hingusan nih....harap dijadikan satu pandangan yang positif...dalam anda duk bangga dengan perkataan DR ***** dipangkal nama anda...kena ingat jugak...kalau xada yang muka blur2 ni kat ward...susah jugak korang...sebab xada yang nak tolong bersih dan care patient anda.....


untuk bakal doctor....plezlah....bukan nak carik gaduh....tapi mungkin ini 1 ingatan untuk anda dimasa masa hadapan...masa sekarang memang r..korang x akan rasa yang korang akan buat benda2 yang boleh menyakiti hati student hingusan....huhu....


dalam pada itu...ada doctor yang baik hati....sentiasa senyum....sentiasa menghargai walaupon setitik aje bantuan yang dihulurkan...^_^
aku sentiasa ingat muka muka doctor bila aku pergi praktikal.....bila aku singgah ke tempat praktikal yang sama...aku dah boleh ingat yang mana mukanya sentiasa menguntum senyuman, yang mana menjeling tajam......manusia.....










p/s : entry paling panjang yang pernah aku post...^_^


p/s : untuk bakal2 doctor yang follow disini Alexa, scandalmonger....kita kawan kan????^_*

16 comments:

khairunnisa ♥ said...

pernah jumpa doktor marah patient. haish -__- selamat berpraktikal cik mici ^__^

MissyNursy ♥ said...

wat mase ni xpnah kene lg la..tp bile de doc yg appreciate keje yg kite tlg mereka, even dgn hanye ucapan 'thanks' pun sbnarnye dh ckup puas bg kite kn? like that kind of doc!huhu.. >_<

mimpi jd mici garang! waaa..takuuttt!hehe.. :)

Nurul Afifah Addnan said...

daring..

JIJI YU said...

nak pegi hospital tmpt cik mici prektikal leh tak

JP Nurul said...

nisa : tq nisa ^_^




missynursy : bagus sangt klu xpernah jmp doc yg kerek...aman dunia...hihi


harap2 xde r jd nurse yg garang kalau dlm dunia reality..

JP Nurul said...

nurul afifah : do i???hehe




jiji yu : alamak...baik jgn...hehe..:P

:: noremy anak rahmat :: said...

follow & blogwalking..

kalo free meh la jenguk belog ai...

salam kenal! (^_^)

Mata Hati said...

sungguh terharu ku membacanya...ekekeke

adat lah tu. uniform sama warna, tapi sikap lain-lain. mungkin kah mimpi itu membawa petunjuk jodoh anda bersama seorang doktor?

hahaha...langsung x der kena mengena dgn entry

JP Nurul said...

noremy : tq follow blog cincai nih...^_^




MH :oh jangan!!!!!tlong jgn jadi org ke berapa ntah ckp sy akn kawen dgn doc...xmau!!!!!!!

Imran nyambek said...

fuh dapat baca sampai habis...

niesz said...

syok nye kalau jumpe doc mcm tu..hehe..

JP Nurul said...

imran : jgn serik nak baca sudah....




niesz : huhu...syok ke???

Mata Hati said...

mana tahu masin mulut saya... terkahwin doc akhirnya..
bahagia bahagia..tetete

amiYo said...

nk praktikal sampai termimpi mimpi..kekeke...
kemarin gua mimpi seram..~ -.-

JP Nurul said...

MH : wait and see...haha....jgnlah masin..bia manis cket...




amiyo : mimpi apakah itu????

Mata Hati said...

tak leh manis, nanti kena penyakit kencing manis. hahaha

(dlm hati berbunga2 kalau dpt kawin doc yg hensem bergaya...)hahaha