Friday, January 21, 2011

memory~~~~last day at hospital bahagia tanjung rambutan

Salam Alaik~~~






bidang nursing nih luas...
time student nih memang banyak pengalaman yang aku kutip....
sekejap aku practice di ward medical,lepas tu surgical, naek semester baru perlu ke ward orthopedic, lepas orthopedics, ward gynecology, then bla bla.......banyak...
setiap ward yang aku practice ada pahit manisnya yang tersendiri.....

aku pernah praktikal di hospital sakit jiwa.....
iaitu, HBUK aka Hospital Bahagia Ulu Kinta atau lebih di kenali hospital bahagia tanjung rambutan.....
masa tuh aku di semester ke-7.....semester lepas lah ye....
buat yang memang dah follow lama blog aku mungkin pernah terbaca entry aku tentang HBUK nih....
tapi masa tuh...aku xberapa nak ligat sangat mengupdate blog.....aku keluarkan entry tu pon memang cincai giler ah...

kali nih aku bukan nak cerita hari hari sewaktu disana tapi aku just nak cerita (lebih kepada gambar yang bercerita) time last day kitaorang kat sana.....
mungkin kalau aku ada waktu atau rajin nak cerita aku akan update tentang seorang demi seorang patient aku diwaktu itu...bergantung pada keadaan dan mood aku untuk menaip okeh...heee...

seriously, pengalaman di HBUK ialah pengalamam yang paling manis aku lalui....memang xada yang pahit....praktikal paling enjoy yang pernah aku lalui.....
walaupon penat giler dengan aktiviti bersama pesakit.....tapi aku dan teman2 sangat enjoy.....
sampai sekarang kitaorang kalau lepak ramai2 akan terkeluar tentang kisah sewaktu disana ^_^


aku terus update ke last day coz masa entry lepas...
aku xupdate banyak tentang aktiviti last day kami.....
entry cincai kan....heee....



okay...
masa last day kat HBUK tu....
kitaorang batch 200804 ada buat party untuk staff dan pesakit terpilih kami....
kenapa pesakit kena ada yang pilih...ofcoz lah untuk keselamatan bersama...
perlu pilih yang stabil....kalau tersalah pilih kacau majlis tuh karang....








dan sebenarnya sepanjang praktikal disana kami dipilih sebagai satu satunya kolej yang perlu melalui praktikal di ward lelaki....
student yang diletak di bahagian ward yang agak bahaya......(next time aku cerita ape yang bahayanya)


so, berbalik kepada party yang kami anjurkan.....
memang sangat2 happening....dengan staff yang sudi join aturcara program, pesakit yang nampaknye sangat berbahagia dengan game kami, student2 MA yang kami buli untuk join game pon nampak enjoy....hahaaaa


kami enjoy!!!!


salah seorang student MA yang kena buli~~~


kek untuk mereka~~~





okay....mesti tercari cari mana pesakit kami........
sori xboleh dipaparkan disini atau dimana mana laman sosial.....
arahan dari pihak hospital!!!!!

ada video yang kami rakam masa main game, menari lagu chicken dance, dan byk lagi...tapi sori xboleh dimuat turun disini........

9 comments:

MissyNursy ♥ said...

uwaa..xsabar2..aida sem ni insyaallah akan praktikal kt sane..sbb br amik subjek mental kn..

2la..gmbr n video2 mmg xleh nk publish la kn..sbb hak pesakit..juz utk tatapan peribadi blehla.. :)

khairunnisa ♥ said...

bestnya ^__^ kat sini tak buat lagi sukaneka cam tu :) buat parti kecik je.. sekarang ni nurul last sem ke?

Imran nyambek said...

cari cicak dalam tepung ade tak?

niesz said...

ape la yg dorg kena wat kat ward laki tu kan..hehe..

JP Nurul said...

missynursy : wah...baguslah dpt kat sne...happening!!!



nisa :best maen sukaneka nih...abeh sume kesopanan...haha...

ni dah last year...end of june myb dah abeh...

JP Nurul said...

imran : klu kite ltk kamu lah cari cicak dalm tepung tu nnt...hehe



niesz : mcm2 gak la...setiap hari mesti ada aktiviti...

Mata Hati said...

tak pernah lagi melawat mana2 hospital sakit jiwa. tapi selalu tgk rakaman video kat youtube. mcm2 kerenah diaorang ni...

aduh aduh aduh sakitnya jiwa ini, nak berkenalan dgn nurse2 dlm gambar tu boleh? ekekekeke

JP Nurul said...

kalau pegi tengok sendiri lg best...borak ngan dorang nih lg r best...cme kena hati2 dah namanya org skt jiwa...bknnye btl ape yg dorang duk cite kat kita...


pilihlah yg mn nak...org terangganu pon ada tuh...hehehe

Mata Hati said...

ohh....jap jap sya lambung duit syiling. nak pilih yg mana satu jadi pilihan

Friday, January 21, 2011

memory~~~~last day at hospital bahagia tanjung rambutan

Salam Alaik~~~






bidang nursing nih luas...
time student nih memang banyak pengalaman yang aku kutip....
sekejap aku practice di ward medical,lepas tu surgical, naek semester baru perlu ke ward orthopedic, lepas orthopedics, ward gynecology, then bla bla.......banyak...
setiap ward yang aku practice ada pahit manisnya yang tersendiri.....

aku pernah praktikal di hospital sakit jiwa.....
iaitu, HBUK aka Hospital Bahagia Ulu Kinta atau lebih di kenali hospital bahagia tanjung rambutan.....
masa tuh aku di semester ke-7.....semester lepas lah ye....
buat yang memang dah follow lama blog aku mungkin pernah terbaca entry aku tentang HBUK nih....
tapi masa tuh...aku xberapa nak ligat sangat mengupdate blog.....aku keluarkan entry tu pon memang cincai giler ah...

kali nih aku bukan nak cerita hari hari sewaktu disana tapi aku just nak cerita (lebih kepada gambar yang bercerita) time last day kitaorang kat sana.....
mungkin kalau aku ada waktu atau rajin nak cerita aku akan update tentang seorang demi seorang patient aku diwaktu itu...bergantung pada keadaan dan mood aku untuk menaip okeh...heee...

seriously, pengalaman di HBUK ialah pengalamam yang paling manis aku lalui....memang xada yang pahit....praktikal paling enjoy yang pernah aku lalui.....
walaupon penat giler dengan aktiviti bersama pesakit.....tapi aku dan teman2 sangat enjoy.....
sampai sekarang kitaorang kalau lepak ramai2 akan terkeluar tentang kisah sewaktu disana ^_^


aku terus update ke last day coz masa entry lepas...
aku xupdate banyak tentang aktiviti last day kami.....
entry cincai kan....heee....



okay...
masa last day kat HBUK tu....
kitaorang batch 200804 ada buat party untuk staff dan pesakit terpilih kami....
kenapa pesakit kena ada yang pilih...ofcoz lah untuk keselamatan bersama...
perlu pilih yang stabil....kalau tersalah pilih kacau majlis tuh karang....








dan sebenarnya sepanjang praktikal disana kami dipilih sebagai satu satunya kolej yang perlu melalui praktikal di ward lelaki....
student yang diletak di bahagian ward yang agak bahaya......(next time aku cerita ape yang bahayanya)


so, berbalik kepada party yang kami anjurkan.....
memang sangat2 happening....dengan staff yang sudi join aturcara program, pesakit yang nampaknye sangat berbahagia dengan game kami, student2 MA yang kami buli untuk join game pon nampak enjoy....hahaaaa


kami enjoy!!!!


salah seorang student MA yang kena buli~~~


kek untuk mereka~~~





okay....mesti tercari cari mana pesakit kami........
sori xboleh dipaparkan disini atau dimana mana laman sosial.....
arahan dari pihak hospital!!!!!

ada video yang kami rakam masa main game, menari lagu chicken dance, dan byk lagi...tapi sori xboleh dimuat turun disini........

9 comments:

MissyNursy ♥ said...

uwaa..xsabar2..aida sem ni insyaallah akan praktikal kt sane..sbb br amik subjek mental kn..

2la..gmbr n video2 mmg xleh nk publish la kn..sbb hak pesakit..juz utk tatapan peribadi blehla.. :)

khairunnisa ♥ said...

bestnya ^__^ kat sini tak buat lagi sukaneka cam tu :) buat parti kecik je.. sekarang ni nurul last sem ke?

Imran nyambek said...

cari cicak dalam tepung ade tak?

niesz said...

ape la yg dorg kena wat kat ward laki tu kan..hehe..

JP Nurul said...

missynursy : wah...baguslah dpt kat sne...happening!!!



nisa :best maen sukaneka nih...abeh sume kesopanan...haha...

ni dah last year...end of june myb dah abeh...

JP Nurul said...

imran : klu kite ltk kamu lah cari cicak dalm tepung tu nnt...hehe



niesz : mcm2 gak la...setiap hari mesti ada aktiviti...

Mata Hati said...

tak pernah lagi melawat mana2 hospital sakit jiwa. tapi selalu tgk rakaman video kat youtube. mcm2 kerenah diaorang ni...

aduh aduh aduh sakitnya jiwa ini, nak berkenalan dgn nurse2 dlm gambar tu boleh? ekekekeke

JP Nurul said...

kalau pegi tengok sendiri lg best...borak ngan dorang nih lg r best...cme kena hati2 dah namanya org skt jiwa...bknnye btl ape yg dorang duk cite kat kita...


pilihlah yg mn nak...org terangganu pon ada tuh...hehehe

Mata Hati said...

ohh....jap jap sya lambung duit syiling. nak pilih yg mana satu jadi pilihan