Tuesday, January 11, 2011

aku xsuka dentist!!!!

salam~~



walaupun sedang mengalami kesakitan yang amat sangat aku tetap merajinkan diri mengupdate entry...
aiceh~~


sudah beberapa hari aku tanggung kesakitan ini....
dah berapa biji paracetamol(penadol) aku telan....sampai member rumah aku sound,,karang dapat penyakit barah hati ke ape baru tau....yelah ini aje cara untuk menahan kesakitan yang aku tanggung...

sakit pertama masa malaikat datang cabut nyawa...
sakit ke-2 semasa seorang ibu bertarung nyawa melahirkan anak yang dikandung....
sakit ke-3.....gigi lah!!!!!!

kesakitan yang ke-3 lah aku sedang tanggung sekarang nih....huhu....

sebenarnya, sakit ni dah kali ke berapa datang dah menyerang....
sebabnya masa kali pertama kena serang...aku tahan...bila dah datang sakit balik...aku tekad nak pergi jumpa dentist...tapi bila dah baik dengan paracetamol...teros abaikan tekad yang ditanam untuk jumpa dentist......

so,gigi rosak nih dah agak lama lah aku peram....sebab alasan yang paling logik aku nak bagi kat sini ialah aku takut nak jumpa dentist....huhu...tolonglah!
i hate you lah dentist....


so,sekarang nih...seperti sebelom2 nih...aku pasang lagi tekad cuti chinese new year ni nak p klinik....kali ni memang aku dah betul2 tekad...
sebab housemate aku ada cakap...peram gigi rosak tu lama2 nanti kena infection dekat saraf....
btw, sekarang nih memang aku rasa kesakitan aku agak melampau sebab dah rasa sengal sampai ke bahagian hidung....huhu...
takut~~~xnak kena infection.....

tapi sakit sakit gigi pon..habis jugaklah sebungkus gula gula gummy bear aku kunyah hari ni...
ini bukan salah aku...tapi salah classmate aku...sape suruh makan depan depan aku....huhu..
terliuq lah chek!!




k,lah nak tidur dah....penat sangat dengan kelas hari nih....dengan gigi yang duk berdenyut2 lagi....lupakan kesakitan dengan tidur...T_T



9 comments:

khairunnisa ♥ said...

geraham ke akma? whoa, makan gummy bear :) kalau sakit gigi memang tak boleh nak wat pape T__T kalau boleh, taknak orang kat sebelah menyebelah kacau or bersembang dgn kte..rasa nak tumbuk je! ^__^

take care. orang selalu letak minyak angin kat luar pipi.. tenang sikit walaupun tak tahan bau minyak angin ;)

selamat berehat akma.

Nasuha Salleh said...

Adoi..cepat2 jumpe dr gigi !!!!

Entry Baru : Untuk Bibir Tampak Merah Menawan

alexa yussida said...

alaahaiii msti sakit gila...get well soon taw..takmo takut2..dentist tak makan org..masa die nak kerjakan gg awak tu,awak pk la pakwe hensem ke..ngah lepak tepi pantai ke..kekeke..saya slalu pejam mata rapat2 ataupon pandang tepat mata dentist tu dgn harapan supaya dentist tu blushing..wahaha

abu muaz said...

kenapalah duk tahan-tahan tu...
tak tertanggung bila gigi mengamuk,
gi jumpa juga doktor gigi hari ni!

Nurul Afifah Addnan said...

hihi..lawak2..

JP Nurul said...

neesa : geraham ats...2 btg pulak tu..huhu..

xpernah pulak ltk minyak angin..nak try letak r..


thanks...:)

JP Nurul said...

nasuha : memang kena jmp jugak dengan dentist kali nih..




alexa : kalau tenung doc tu kang...abeh gigi kita jd ape nnt..hehe...nakal ek kacau doctor camtuh...

JP Nurul said...

AM : nak jmp doc kat hometown...doctor tu buat ok kot..doc lain xsure lah...gerun nak g serah diri...



afifah : huhu...gelak yer..:P

black paper said...

thanks for your visit ;)
also for the comment ;D

if theres no dentist,u got no teeth,,haha

Tuesday, January 11, 2011

aku xsuka dentist!!!!

salam~~



walaupun sedang mengalami kesakitan yang amat sangat aku tetap merajinkan diri mengupdate entry...
aiceh~~


sudah beberapa hari aku tanggung kesakitan ini....
dah berapa biji paracetamol(penadol) aku telan....sampai member rumah aku sound,,karang dapat penyakit barah hati ke ape baru tau....yelah ini aje cara untuk menahan kesakitan yang aku tanggung...

sakit pertama masa malaikat datang cabut nyawa...
sakit ke-2 semasa seorang ibu bertarung nyawa melahirkan anak yang dikandung....
sakit ke-3.....gigi lah!!!!!!

kesakitan yang ke-3 lah aku sedang tanggung sekarang nih....huhu....

sebenarnya, sakit ni dah kali ke berapa datang dah menyerang....
sebabnya masa kali pertama kena serang...aku tahan...bila dah datang sakit balik...aku tekad nak pergi jumpa dentist...tapi bila dah baik dengan paracetamol...teros abaikan tekad yang ditanam untuk jumpa dentist......

so,gigi rosak nih dah agak lama lah aku peram....sebab alasan yang paling logik aku nak bagi kat sini ialah aku takut nak jumpa dentist....huhu...tolonglah!
i hate you lah dentist....


so,sekarang nih...seperti sebelom2 nih...aku pasang lagi tekad cuti chinese new year ni nak p klinik....kali ni memang aku dah betul2 tekad...
sebab housemate aku ada cakap...peram gigi rosak tu lama2 nanti kena infection dekat saraf....
btw, sekarang nih memang aku rasa kesakitan aku agak melampau sebab dah rasa sengal sampai ke bahagian hidung....huhu...
takut~~~xnak kena infection.....

tapi sakit sakit gigi pon..habis jugaklah sebungkus gula gula gummy bear aku kunyah hari ni...
ini bukan salah aku...tapi salah classmate aku...sape suruh makan depan depan aku....huhu..
terliuq lah chek!!




k,lah nak tidur dah....penat sangat dengan kelas hari nih....dengan gigi yang duk berdenyut2 lagi....lupakan kesakitan dengan tidur...T_T



9 comments:

khairunnisa ♥ said...

geraham ke akma? whoa, makan gummy bear :) kalau sakit gigi memang tak boleh nak wat pape T__T kalau boleh, taknak orang kat sebelah menyebelah kacau or bersembang dgn kte..rasa nak tumbuk je! ^__^

take care. orang selalu letak minyak angin kat luar pipi.. tenang sikit walaupun tak tahan bau minyak angin ;)

selamat berehat akma.

Nasuha Salleh said...

Adoi..cepat2 jumpe dr gigi !!!!

Entry Baru : Untuk Bibir Tampak Merah Menawan

alexa yussida said...

alaahaiii msti sakit gila...get well soon taw..takmo takut2..dentist tak makan org..masa die nak kerjakan gg awak tu,awak pk la pakwe hensem ke..ngah lepak tepi pantai ke..kekeke..saya slalu pejam mata rapat2 ataupon pandang tepat mata dentist tu dgn harapan supaya dentist tu blushing..wahaha

abu muaz said...

kenapalah duk tahan-tahan tu...
tak tertanggung bila gigi mengamuk,
gi jumpa juga doktor gigi hari ni!

Nurul Afifah Addnan said...

hihi..lawak2..

JP Nurul said...

neesa : geraham ats...2 btg pulak tu..huhu..

xpernah pulak ltk minyak angin..nak try letak r..


thanks...:)

JP Nurul said...

nasuha : memang kena jmp jugak dengan dentist kali nih..




alexa : kalau tenung doc tu kang...abeh gigi kita jd ape nnt..hehe...nakal ek kacau doctor camtuh...

JP Nurul said...

AM : nak jmp doc kat hometown...doctor tu buat ok kot..doc lain xsure lah...gerun nak g serah diri...



afifah : huhu...gelak yer..:P

black paper said...

thanks for your visit ;)
also for the comment ;D

if theres no dentist,u got no teeth,,haha