Monday, January 17, 2011

entry tunggang terbalik

salam~~



tak terupdate blog untuk beberapa hari nih disebabkan kebizian menyiapkan assignment yang semuanya perlu disubmit minggu depan....
penat lorh....ditambah dengan kelas yang meyerabutkan otak....

tu belum ditambah dengan tekanan emosi untuk Lembaga Jururawat Malaysia(LJM).....
stress punya stress habis terkeluar segala jerawat!
tension!


tadi dalam duk kebosanan melayan kelas research dan management...budak budak kelas aku duk bising p intai tingkap kelas....
aku pon p r join sama...ingatkan apalah...
rupanya ada penggambaran kat area kolej....
memang selalu ada pengambaran kat area kolej...tapi shooting drama drama mandarin....xlayan lama dah hero heronya....so, xperlu g intai....
tapi,tadi drama yang Adibah Noor yang cute miut tuh berlakon......cerita ape xtau...malas nak ambik port....



dalam duk stress pun ada gak subjek yang boleh wat aku tergelak tergolek....
subjek fav sem nih...Community Health Nursing....


nih kisah dalam kelas semalam.....

topik semalam family planning....
so al-kisahnya.....

'anda budget nak kawen pada usia berapa'???? tanya lecturer aku...
maka si lelaki yang disoal pon tersipu sipu lah jawab 'bila umur 27tahun.....'
penipu!
hari tuh aku tanya budak nih dia nak kawen 2tahun akan datang! nak diikutkan dia akan kawen dalam umur 24 tahun.....bila lecterur tny kononnya lagi 5tahun.....wekkkk!!!

malu ke wahai gentleman nak mengaku memang teringin nak kawen di usia muda????

actually, kalau tny aku usia lelaki elok2 kalau berumah tangga dalam usia 25 tahun ke atas!
lebih matang....


berapa org ank yang nak diproduce bila kawen esok????
yang ladies ada yang jawab 3, paling ramai ladies kelas aku nak 4 orang jer....
yang gentleman...nak 7 ke atas! haish! dasat sungguh!

ape yang menjadikan kitaorng tergelak tergolek...bila tiba bab psl teknik macam mana nak produce anak, family planning method melalui hormonal or natural method, barrier method.....dan macam macam lagi r....
xperlu lagi lah kot nak explain psl nih....
biar nurses jer yang tau.....

kalau aku rajin....aku explain pada next entry....:P





P/S : tunggang terbalik lah entry nih...harap korang layan je..........

9 comments:

MissyNursy ♥ said...

community health nursing pun kitorg amik sem ni! mcm besh je bc..hihi..tp aida xpnah masuk kelas lg sbb de kursus kene pg aritu..huhu..

so, jgn lupe nex entry! haruuuss publishh..haha..

niesz said...

hehehe...gud luck ya.. :)

JIJI YU said...

ko kena xplen tu pasal produce2 tu..aku nak tau ni..

Mata Hati said...

nak jadi nurse yg cemerlang gemilang dan terbilang, harus tempuhi perjalanan penuh berliku sebelum berjaya

'cik nurul budget nak kawin pada usia berapa ek? ;)

pasal kawin2 ni, sya tak pernah plan bila dan berapa. biar masa tentukan ;)

kella said...

haha.. memang layan entri ni... teringat zaman dulu dulu mase zaman kampus.. hehehe.. bila belum kahwin macam macam.. tapi bila dah alami lain pula... heheh..

salam kenal.. salam singgah sini.. :)

JP Nurul said...

missynursy : oh!rugi2 xmsk kls CHN lg...best sangt2!

i.Allah ada masa adalah....hehe



niesz : tq...


jiji yu : kena pikir btl2 dl nak publish x psl produce tu...hehe

JP Nurul said...

MH : sentiasa mecuba utk jd yg terbaik...

budget sy...alah xnak r..maluuuuuu....




kella : nnt bila dah abis zaman kampus..mesti rindukan??

abu muaz said...

bagus n3 ni... makin matang

black paper said...

xpe,siapkan assignment anda dulu ;)

Monday, January 17, 2011

entry tunggang terbalik

salam~~



tak terupdate blog untuk beberapa hari nih disebabkan kebizian menyiapkan assignment yang semuanya perlu disubmit minggu depan....
penat lorh....ditambah dengan kelas yang meyerabutkan otak....

tu belum ditambah dengan tekanan emosi untuk Lembaga Jururawat Malaysia(LJM).....
stress punya stress habis terkeluar segala jerawat!
tension!


tadi dalam duk kebosanan melayan kelas research dan management...budak budak kelas aku duk bising p intai tingkap kelas....
aku pon p r join sama...ingatkan apalah...
rupanya ada penggambaran kat area kolej....
memang selalu ada pengambaran kat area kolej...tapi shooting drama drama mandarin....xlayan lama dah hero heronya....so, xperlu g intai....
tapi,tadi drama yang Adibah Noor yang cute miut tuh berlakon......cerita ape xtau...malas nak ambik port....



dalam duk stress pun ada gak subjek yang boleh wat aku tergelak tergolek....
subjek fav sem nih...Community Health Nursing....


nih kisah dalam kelas semalam.....

topik semalam family planning....
so al-kisahnya.....

'anda budget nak kawen pada usia berapa'???? tanya lecturer aku...
maka si lelaki yang disoal pon tersipu sipu lah jawab 'bila umur 27tahun.....'
penipu!
hari tuh aku tanya budak nih dia nak kawen 2tahun akan datang! nak diikutkan dia akan kawen dalam umur 24 tahun.....bila lecterur tny kononnya lagi 5tahun.....wekkkk!!!

malu ke wahai gentleman nak mengaku memang teringin nak kawen di usia muda????

actually, kalau tny aku usia lelaki elok2 kalau berumah tangga dalam usia 25 tahun ke atas!
lebih matang....


berapa org ank yang nak diproduce bila kawen esok????
yang ladies ada yang jawab 3, paling ramai ladies kelas aku nak 4 orang jer....
yang gentleman...nak 7 ke atas! haish! dasat sungguh!

ape yang menjadikan kitaorng tergelak tergolek...bila tiba bab psl teknik macam mana nak produce anak, family planning method melalui hormonal or natural method, barrier method.....dan macam macam lagi r....
xperlu lagi lah kot nak explain psl nih....
biar nurses jer yang tau.....

kalau aku rajin....aku explain pada next entry....:P





P/S : tunggang terbalik lah entry nih...harap korang layan je..........

9 comments:

MissyNursy ♥ said...

community health nursing pun kitorg amik sem ni! mcm besh je bc..hihi..tp aida xpnah masuk kelas lg sbb de kursus kene pg aritu..huhu..

so, jgn lupe nex entry! haruuuss publishh..haha..

niesz said...

hehehe...gud luck ya.. :)

JIJI YU said...

ko kena xplen tu pasal produce2 tu..aku nak tau ni..

Mata Hati said...

nak jadi nurse yg cemerlang gemilang dan terbilang, harus tempuhi perjalanan penuh berliku sebelum berjaya

'cik nurul budget nak kawin pada usia berapa ek? ;)

pasal kawin2 ni, sya tak pernah plan bila dan berapa. biar masa tentukan ;)

kella said...

haha.. memang layan entri ni... teringat zaman dulu dulu mase zaman kampus.. hehehe.. bila belum kahwin macam macam.. tapi bila dah alami lain pula... heheh..

salam kenal.. salam singgah sini.. :)

JP Nurul said...

missynursy : oh!rugi2 xmsk kls CHN lg...best sangt2!

i.Allah ada masa adalah....hehe



niesz : tq...


jiji yu : kena pikir btl2 dl nak publish x psl produce tu...hehe

JP Nurul said...

MH : sentiasa mecuba utk jd yg terbaik...

budget sy...alah xnak r..maluuuuuu....




kella : nnt bila dah abis zaman kampus..mesti rindukan??

abu muaz said...

bagus n3 ni... makin matang

black paper said...

xpe,siapkan assignment anda dulu ;)