Friday, January 28, 2011

kahwin muda

Assalamualaikum...


petang tadi bukak tv3 then sempat ah tengok Al-Kulliyyah....
topic tentang kahwin muda.....i like!!!!haha...

aku bukan nak cerita ape pon just nak cakap aku setuju kalau bab kahwin muda nih...

aku tahun nih dah 23thn....ustaz penceramah cakap ibu bapa dah kena galakkan anak mereka untuk berkahwin pada usia 21-25 thn...so,umur aku duk tengah2...tapi umi aku xde bagi hint pon pasal on kasi aku kahwin muda....hahahaaa...

aku bukannye ape kan...nak mengelakkan diri dari maksiat, zina....selagi boleh cuba elak..aku nak elaklah kan....

kawan 1 bacth aku semua pakat duk planning nak kahwin tahun ni....aku diam x terkutik...huhu...xde calon maa....so, diam jelah...



entry kali nih memang terserlah kegedikkanku...weeee~~~~




p/s : barang xsiap packing lagi........

12 comments:

aqish basir said...

tak ade calon lagi?maybe belum masa nye lagi..ilex2 sudah haha

niesz said...

yeay!niesz da ley kawen..mak, ayah, nk kawen..ustaz suruh..hahaha..

updated entry : accident+icu+pencen

Nurul Afifah Addnan said...

salam..blog walking..

khairunnisa ♥ said...

kawan nisa un dah ada yang berkahwin dan bertunang ^__^ moga nurul jumpa jodoh yang baik. amin.

MataHati @ MH said...

sya dah melebihi usia 25 tahun.
hadi dah terkeluar dari golongan patut kawin awal..hahaha

liyana said...

brmkne sy pun leh kwin la thn dpn..hihi..gedik kjp..
btul2..khwin awl leh elak mksiat..
semoga ketemu jodoh yg terbaik nurul..=)

JIJI YU said...

ni calon dah datang ni..

Ina said...

nurul...amik je si jiji tu ha..he...he...

JP Nurul said...

aqish : hehe...okay..cool2...




niesz : wah...memang ada hati nak kawen dah nih...hehe

JP Nurul said...

afifah : tq..




nisa : kwn nurul pon...hehe...amin ^_^..thanks nisa...

JP Nurul said...

MH : cpt2 lah kawen...nnt jgn lpe jemput kita...haha




liyana : haa...kawen cpt liyana klu dah ada calon...amin ^_^

JP Nurul said...

jiji yu : pulak dah...:P



ina : urm..nak kena pikir panjang tuh klu jiji...

Friday, January 28, 2011

kahwin muda

Assalamualaikum...


petang tadi bukak tv3 then sempat ah tengok Al-Kulliyyah....
topic tentang kahwin muda.....i like!!!!haha...

aku bukan nak cerita ape pon just nak cakap aku setuju kalau bab kahwin muda nih...

aku tahun nih dah 23thn....ustaz penceramah cakap ibu bapa dah kena galakkan anak mereka untuk berkahwin pada usia 21-25 thn...so,umur aku duk tengah2...tapi umi aku xde bagi hint pon pasal on kasi aku kahwin muda....hahahaaa...

aku bukannye ape kan...nak mengelakkan diri dari maksiat, zina....selagi boleh cuba elak..aku nak elaklah kan....

kawan 1 bacth aku semua pakat duk planning nak kahwin tahun ni....aku diam x terkutik...huhu...xde calon maa....so, diam jelah...



entry kali nih memang terserlah kegedikkanku...weeee~~~~




p/s : barang xsiap packing lagi........

12 comments:

aqish basir said...

tak ade calon lagi?maybe belum masa nye lagi..ilex2 sudah haha

niesz said...

yeay!niesz da ley kawen..mak, ayah, nk kawen..ustaz suruh..hahaha..

updated entry : accident+icu+pencen

Nurul Afifah Addnan said...

salam..blog walking..

khairunnisa ♥ said...

kawan nisa un dah ada yang berkahwin dan bertunang ^__^ moga nurul jumpa jodoh yang baik. amin.

MataHati @ MH said...

sya dah melebihi usia 25 tahun.
hadi dah terkeluar dari golongan patut kawin awal..hahaha

liyana said...

brmkne sy pun leh kwin la thn dpn..hihi..gedik kjp..
btul2..khwin awl leh elak mksiat..
semoga ketemu jodoh yg terbaik nurul..=)

JIJI YU said...

ni calon dah datang ni..

Ina said...

nurul...amik je si jiji tu ha..he...he...

JP Nurul said...

aqish : hehe...okay..cool2...




niesz : wah...memang ada hati nak kawen dah nih...hehe

JP Nurul said...

afifah : tq..




nisa : kwn nurul pon...hehe...amin ^_^..thanks nisa...

JP Nurul said...

MH : cpt2 lah kawen...nnt jgn lpe jemput kita...haha




liyana : haa...kawen cpt liyana klu dah ada calon...amin ^_^

JP Nurul said...

jiji yu : pulak dah...:P



ina : urm..nak kena pikir panjang tuh klu jiji...