Monday, January 24, 2011

kecewa

Salam~~~



aku rasa dalam 4 minggu aku belajar di semester 8....ada aje berita yang mengecewakan...
dan yang bestnye...hari yang selalu aku dikecewakan ialah setiap isnin...memang spoil week days aku....huhu...


tapi hari ni antara hari yang paling aku sentap!
dah menangis sampai tertidur.....
makin lebat bila terbaca entry entry rakan rakan blogger yang aku rasa ada kaitan dengan kesedihan aku......
dan dikala menaip entry ini pon aku masih lagi leleh.....
susah betul nak pujuk hati......


benda bukannya besar mana pon...tapi disebabkan apa yang kita harapkan hancur...maka ginilah penerimaannya....

hari ni aku dah tau jadual praktikal aku untuk semester ini.....
31/1/2011-25/3/2011- hospital kampar, perak

28/3/2011-18/4/2011-klinik kesihatan semenyih


i hate this!

biarlah nak kata aku sentap xtentu pasal pon....aku yang tanggung bukan kamu kamu.....

aku baru planning nak balik kg untuk 4 hari cuti kalau aku dapat kat area k.l ni jer....tapi hancur semua.....huhuhu


aku rindu family aku tahap ape dah nih.....nak cakap fon nga parents aku pon dah tersekat sekat sebab tahan sebak.....rindu~~
member serumah aku ada yang dapat kat hosp ampang tu je....
lagi ah aku sedih berbaur cemburu....memang aku jenis busuk hati!


yang sedihnya aku seolah olah menyalahkan takdir tuhan.....kejamnya aku sebagai seorang hamba-Nya.....
dah cuba pujuk hati untuk redha aje....tapi hati nih degil......
actually ini yang membuat aku paling sedih....aku xpernah nak redha dengan hidup aku....


aku xada cuti untuk blk kg sehingga bulan 7!!!
jadual aku pack giler......
macamana aku nak study kalau hati aku ingat nak blk kg jer....
macam mana aku nak bertugas dengan baik kalau hati aku x ikhlas.....

kalau boleh diputarkan waktu.....aku memang xnak jadi nurse!
biar aku duduk terpuruk kat uitm je....belajar banking.....


dari tahun pertama aku jejak kaki ke kolej sampai aku dah final year.....aku memang xpernah ikhlas dengan bidang nih.....

disebabkan xpuas hati dengan jadual posting terus terkeluar segala perasaan yang dah lama terpendam.....



ape pon aku masih mengharapkan keajaiban....semoga jadual praktikal aku berubah....

esok ada perjumpaan dengan pegawai kkm....hope ada something yang boleh buat aku chill balik.....

8 comments:

khairunnisa ♥ said...

sabar ye nurul :) nisa lagi jauh, sarawak and selangor.. huh T__T homesick giler macam nurul juga.. tahun ni lagi banyak perkara sedih sebab bbrp perkara :')

akhir semester memang pack giler T_T

Noraecah Aman said...

huhu. . .homesick is normal..sabar eh, u can do it! chaiyokkk!! ^^,

MataHati @ MH said...

ilek ler...anggap tu sebagai ujian. nanti dah habis belajar, manalah tahu dihantar jauh lagi...

tak perlu cemburu dgn kawan. simpan perasaan utk utk bakal boyfren esok2..

sometimes kita tak bersyukur bila diberikan sedikit ujian.. sekiranya satu masa nanti ditarik semua kesenangan dan kebahagiaan kita, mcm manalah agaknya

black paper said...

hustle ,, huh,,
i also hoping your practical schedule will change to a lighter one,, amiin,
;)

abu muaz said...

baca surah al waaqiah ...sebelum jumpa pegawai kkm.. doa banyak-banyak.

Imran nyambek said...

minum air banyak2 oke?

JP Nurul said...

nisa : homesick sangat3...huhu

btw, thanks nisa...





noraecah : i.Allah...thanks...




MH : terima kasih ^_^


kenapa kena cemburu utk boyfrens???

JP Nurul said...

BP : thanks...amin...^_^



AM : i.Alla...amin...




imran : okay gak minum air byk...ganti air mata yg dah byk ilang...huhu

Monday, January 24, 2011

kecewa

Salam~~~



aku rasa dalam 4 minggu aku belajar di semester 8....ada aje berita yang mengecewakan...
dan yang bestnye...hari yang selalu aku dikecewakan ialah setiap isnin...memang spoil week days aku....huhu...


tapi hari ni antara hari yang paling aku sentap!
dah menangis sampai tertidur.....
makin lebat bila terbaca entry entry rakan rakan blogger yang aku rasa ada kaitan dengan kesedihan aku......
dan dikala menaip entry ini pon aku masih lagi leleh.....
susah betul nak pujuk hati......


benda bukannya besar mana pon...tapi disebabkan apa yang kita harapkan hancur...maka ginilah penerimaannya....

hari ni aku dah tau jadual praktikal aku untuk semester ini.....
31/1/2011-25/3/2011- hospital kampar, perak

28/3/2011-18/4/2011-klinik kesihatan semenyih


i hate this!

biarlah nak kata aku sentap xtentu pasal pon....aku yang tanggung bukan kamu kamu.....

aku baru planning nak balik kg untuk 4 hari cuti kalau aku dapat kat area k.l ni jer....tapi hancur semua.....huhuhu


aku rindu family aku tahap ape dah nih.....nak cakap fon nga parents aku pon dah tersekat sekat sebab tahan sebak.....rindu~~
member serumah aku ada yang dapat kat hosp ampang tu je....
lagi ah aku sedih berbaur cemburu....memang aku jenis busuk hati!


yang sedihnya aku seolah olah menyalahkan takdir tuhan.....kejamnya aku sebagai seorang hamba-Nya.....
dah cuba pujuk hati untuk redha aje....tapi hati nih degil......
actually ini yang membuat aku paling sedih....aku xpernah nak redha dengan hidup aku....


aku xada cuti untuk blk kg sehingga bulan 7!!!
jadual aku pack giler......
macamana aku nak study kalau hati aku ingat nak blk kg jer....
macam mana aku nak bertugas dengan baik kalau hati aku x ikhlas.....

kalau boleh diputarkan waktu.....aku memang xnak jadi nurse!
biar aku duduk terpuruk kat uitm je....belajar banking.....


dari tahun pertama aku jejak kaki ke kolej sampai aku dah final year.....aku memang xpernah ikhlas dengan bidang nih.....

disebabkan xpuas hati dengan jadual posting terus terkeluar segala perasaan yang dah lama terpendam.....



ape pon aku masih mengharapkan keajaiban....semoga jadual praktikal aku berubah....

esok ada perjumpaan dengan pegawai kkm....hope ada something yang boleh buat aku chill balik.....

8 comments:

khairunnisa ♥ said...

sabar ye nurul :) nisa lagi jauh, sarawak and selangor.. huh T__T homesick giler macam nurul juga.. tahun ni lagi banyak perkara sedih sebab bbrp perkara :')

akhir semester memang pack giler T_T

Noraecah Aman said...

huhu. . .homesick is normal..sabar eh, u can do it! chaiyokkk!! ^^,

MataHati @ MH said...

ilek ler...anggap tu sebagai ujian. nanti dah habis belajar, manalah tahu dihantar jauh lagi...

tak perlu cemburu dgn kawan. simpan perasaan utk utk bakal boyfren esok2..

sometimes kita tak bersyukur bila diberikan sedikit ujian.. sekiranya satu masa nanti ditarik semua kesenangan dan kebahagiaan kita, mcm manalah agaknya

black paper said...

hustle ,, huh,,
i also hoping your practical schedule will change to a lighter one,, amiin,
;)

abu muaz said...

baca surah al waaqiah ...sebelum jumpa pegawai kkm.. doa banyak-banyak.

Imran nyambek said...

minum air banyak2 oke?

JP Nurul said...

nisa : homesick sangat3...huhu

btw, thanks nisa...





noraecah : i.Allah...thanks...




MH : terima kasih ^_^


kenapa kena cemburu utk boyfrens???

JP Nurul said...

BP : thanks...amin...^_^



AM : i.Alla...amin...




imran : okay gak minum air byk...ganti air mata yg dah byk ilang...huhu