Wednesday, January 26, 2011

minggu presentation

Assalamualaikum~~


untuk 3 hari sehingga hari esok...budak2 kelas aku tengah bizi dengan talk untuk health education
ada 10 group perlu present topic yang ada kaitan dengan kehidupan/ kesihatan masyarakat kita......

markah depends kepada para juri dari setiap wakil kump yang lain....
contohnya,kalau group 1 yang present...9 group yang lain akan jd the judges...

untuk hari pertama......3 group yang present dulu....

first group.....
bagi talk tentang cancer cervix
target dorang nih kepada wanita yang berumur 20-45 thn (kalau xsilap)
barah no 2 yang paling common dikalangan wanita selepas barah payudara....


2nd group.....
present tentang bahaya merokok.....
agak best performance dorang nih coz siap ada buat rokok, asap dan jantung bagai....
dorang bagi talk nih target untuk budak2 sekolah darjah 5,6....so,kitaorang nih berlakon lah jd budak2 skolah tuh....

3rd group utk 1st day presentation....
topic paling best.....
cara pemakaian dan penggunaan condom!!!!
memang best dorang pny presentation....siap bawak condom dan terung....(dapat agak x ape fungsi terung tuh)hahaha...dorang buatlah demo tentang pemakaian condom yang betul dan mengikut hygiene
dalam kelas kitaorang ada 3 gentleman...haish...galak lah depa nih....tny byk soalan...padahal masing2 dah expert pasal condom bagai nih....
utk topic nih...baru aku tau yang condom ada byk jenis....siap ada yang jenis berperisa mengikut kaler lagi....
presenter bagi kitaorng bukak dan pegang sendiri condom dan bau...hahaha...aku sempat bau yang kaler kuning...ada bau pisang...heee...



presentation untuk hari ini.....hny 4 group yang sempat present....

untuk group seterusnya iaitu group 4....
present tentang pemakaian contact lense....
presenter group nih agak okay lah...tapi sebab tajuk kurang menarik perhatian kan...so,bosan cket lah....


then, group 5....
agak best....dorang pilih topic hand washing....
group nih memilih kanak2 darjah 1 sebagai target mereka....
walaupon topik biasa2 aje...tapi presenter mereka sangat pandai menarik perhatian....so, enjoy dengan presentation mereka....


untuk group 6....
memang sangat2 bosan...topic diabetic.......


group last untuk hari ini..iaitu group 7....
best weh....pasal puberty.....
siap ada lakonan bagai.....
bawak pad dan underwear lagi you....
nak pecah perut gelak....sampai budak kelas sebelah pon stop tengok presentation dorang nih dari luar.....haha...
untuk sesi soal jawab mereka ada kasi hadiah lah.....dan hadiah mereka ialah pad jenama kotex...hehe....
gentleman dalam kelas aku pon dapat 1 pad sebab dia bersungguh sungguh jawab soalan.....hahaha



so,esok giliran group aku untuk present....
topic kami agak bosan sebenarnya...tapi kami dah siapkan sesuatu untuk buat talk yang kami beri diterima....
so,wish me luck lah^_^

7 comments:

MataHati @ MH said...

teringin nak tgk presentation group no.3 tu..
bukan senang nak dpt ilmu pasal penggunaan condom ni..
ramai yg menyalahgunakannya...

ARJUNA.Inc said...

haha..yg pesent group 3..sy pn ska cm2..hahahah...btw..gudlark k to u group...wat leklok.. =)

man yusoef said...

antara yg paling tak suke is presentation...hahaha

khairunnisa ♥ said...
This comment has been removed by the author.
khairunnisa ♥ said...

nurul, nisa ada something kelakar tentang condom :) masa attach di stor farmasi, check balik semua stok ubat betul ke tak baki dia. semuua ada nombor rujukan masing masing.

orang cari la satu kod ni dalam stor tapi tak jumpa jumpa. rupanya item dia condom. orang tanya la kat orang jaga stor, mana condom. rupanya diorang letak dalam stor berasingan. sebab condom perlu disimpan ikut suhu juga and kawalan ketat :)

masa presentation, orang takkan pakai spec sebab takkan nampak orang yang wujud depan kte :)

*hug* ^__^

JP Nurul said...

MH : haha....itu kelebihan lelaki dalam kelas saya kot...dapat tengok presentation group 3....




arjuna : xsempat nak rakam masa tuh..kalu x saya upload kat cni...

JP Nurul said...

man yusoef : samalah...segan nak present :P



nisa : kena ada suhu tertentu jgk eh utk condom...


mata terang....jd nampak setiap bijik mata yang memandang....hehe

Wednesday, January 26, 2011

minggu presentation

Assalamualaikum~~


untuk 3 hari sehingga hari esok...budak2 kelas aku tengah bizi dengan talk untuk health education
ada 10 group perlu present topic yang ada kaitan dengan kehidupan/ kesihatan masyarakat kita......

markah depends kepada para juri dari setiap wakil kump yang lain....
contohnya,kalau group 1 yang present...9 group yang lain akan jd the judges...

untuk hari pertama......3 group yang present dulu....

first group.....
bagi talk tentang cancer cervix
target dorang nih kepada wanita yang berumur 20-45 thn (kalau xsilap)
barah no 2 yang paling common dikalangan wanita selepas barah payudara....


2nd group.....
present tentang bahaya merokok.....
agak best performance dorang nih coz siap ada buat rokok, asap dan jantung bagai....
dorang bagi talk nih target untuk budak2 sekolah darjah 5,6....so,kitaorang nih berlakon lah jd budak2 skolah tuh....

3rd group utk 1st day presentation....
topic paling best.....
cara pemakaian dan penggunaan condom!!!!
memang best dorang pny presentation....siap bawak condom dan terung....(dapat agak x ape fungsi terung tuh)hahaha...dorang buatlah demo tentang pemakaian condom yang betul dan mengikut hygiene
dalam kelas kitaorang ada 3 gentleman...haish...galak lah depa nih....tny byk soalan...padahal masing2 dah expert pasal condom bagai nih....
utk topic nih...baru aku tau yang condom ada byk jenis....siap ada yang jenis berperisa mengikut kaler lagi....
presenter bagi kitaorng bukak dan pegang sendiri condom dan bau...hahaha...aku sempat bau yang kaler kuning...ada bau pisang...heee...



presentation untuk hari ini.....hny 4 group yang sempat present....

untuk group seterusnya iaitu group 4....
present tentang pemakaian contact lense....
presenter group nih agak okay lah...tapi sebab tajuk kurang menarik perhatian kan...so,bosan cket lah....


then, group 5....
agak best....dorang pilih topic hand washing....
group nih memilih kanak2 darjah 1 sebagai target mereka....
walaupon topik biasa2 aje...tapi presenter mereka sangat pandai menarik perhatian....so, enjoy dengan presentation mereka....


untuk group 6....
memang sangat2 bosan...topic diabetic.......


group last untuk hari ini..iaitu group 7....
best weh....pasal puberty.....
siap ada lakonan bagai.....
bawak pad dan underwear lagi you....
nak pecah perut gelak....sampai budak kelas sebelah pon stop tengok presentation dorang nih dari luar.....haha...
untuk sesi soal jawab mereka ada kasi hadiah lah.....dan hadiah mereka ialah pad jenama kotex...hehe....
gentleman dalam kelas aku pon dapat 1 pad sebab dia bersungguh sungguh jawab soalan.....hahaha



so,esok giliran group aku untuk present....
topic kami agak bosan sebenarnya...tapi kami dah siapkan sesuatu untuk buat talk yang kami beri diterima....
so,wish me luck lah^_^

7 comments:

MataHati @ MH said...

teringin nak tgk presentation group no.3 tu..
bukan senang nak dpt ilmu pasal penggunaan condom ni..
ramai yg menyalahgunakannya...

ARJUNA.Inc said...

haha..yg pesent group 3..sy pn ska cm2..hahahah...btw..gudlark k to u group...wat leklok.. =)

man yusoef said...

antara yg paling tak suke is presentation...hahaha

khairunnisa ♥ said...
This comment has been removed by the author.
khairunnisa ♥ said...

nurul, nisa ada something kelakar tentang condom :) masa attach di stor farmasi, check balik semua stok ubat betul ke tak baki dia. semuua ada nombor rujukan masing masing.

orang cari la satu kod ni dalam stor tapi tak jumpa jumpa. rupanya item dia condom. orang tanya la kat orang jaga stor, mana condom. rupanya diorang letak dalam stor berasingan. sebab condom perlu disimpan ikut suhu juga and kawalan ketat :)

masa presentation, orang takkan pakai spec sebab takkan nampak orang yang wujud depan kte :)

*hug* ^__^

JP Nurul said...

MH : haha....itu kelebihan lelaki dalam kelas saya kot...dapat tengok presentation group 3....




arjuna : xsempat nak rakam masa tuh..kalu x saya upload kat cni...

JP Nurul said...

man yusoef : samalah...segan nak present :P



nisa : kena ada suhu tertentu jgk eh utk condom...


mata terang....jd nampak setiap bijik mata yang memandang....hehe