Sunday, February 27, 2011

aku hilang 2kg!

Assalamualaikum~~



wah!aku memang sedang menikmati cuti weekend sehinga tak terupdate blog.....
ape yang bestnya weekend nih sbb dapat melepas rindu pada family aku yang datang berkunjung ke kampar ^_^
kesian gak nga parents aku sebenarnya kepenatan sebab kalau dihitungkan tak sampai 24jam pun mereka dikampar.....
terpaksa datang sekejap shj, adik bongsu aku sekolah hari ini....bila aku cakap kesian umi nga papa letih dtg jauh jauh....umi aku cakap tak ape... umi memang nak datang tengok ank dara dia okay ke tak...
aiseyh! ayat touching!


okay tinggalkan pasal parents aku didalam hatiku....



ini cerita pasal weekdays aku minggu lepas....

jumaat baru baru ini maka dengan ini sudah lepaslah duty aku sebagai seorang incharged!
dapat tarik nafas lega sedikit.....
sebab aku dah tak perlu sibuk sibuk menulis report, dah tak perlu pening kepala macam mana nak buat ayat nak inform doctor pasal keadaan patient, tak payah kena rushing kasi ubat pada patient!


tapi mulai hari esok aku akan berpenat lelah menjadi seorang runner pulak....
duty aku utk minggu ini bertugas am shift.....
aku akan berpenat lelah dressing patient, on/off CBD(continuos bladder drainage) mahupun ryle's tube....dan yang penting kena kasi injection ataupun IV......lagi penat kot duty aku....

tak ape aku tak kisah sebab aku dah ada berita gembira!
dengan rasa bangganya aku ingin mengumumkan berat badan aku dah turun 2Kg!!!!!!!
hahahaha!!!!!happy giler!

first time kot aku turun berat badan time praktikal.....i like~~~

doakan berat badan aku turun lagi 3kg okay!




p/s : aku akan expalain ape itu CBD,ryle's tube,mahpun IV itu macam mana 1 hari nnt okay!

7 comments:

khairunnisa ♥ said...

woha ^_^ bestnya dapat turun berat badan.. nisa tak timbang lagi.. hee ^_^

ttg injection nisa pun ada buat tapi bukan inject patient.. inject botol ubat pun ada teknik dia =.=' sebab hari tu buat ubat kanser, cytotoxic drug.. akma selalu handla patient kanser? hati hati k dear.. *hug*

and have a nice weekend ♥

idea semulajadi said...

xaci!!!!
ilam jln hari2 pun xtrun!!!

MataHati @ MH said...

cuba dapatkan berat badan ideal sekitar 55kg ke. baru nampak makin menawan bila pakai uniform. sya pun rela hati nak masuk sepital..hahahaha

sissyira said...

salam


sedapnya,,,jenis badan cepat turun ni kot...semoga berjaya yea.

Ina said...

wah..bestnyer cik nurul kita dah kurus 2kg..banyak tu. tahniah..

alexa yussida said...

n tell me how to gain weight?hehehe

Hanis MY said...

alaaaaa i jeles hik2..nak jugak turun berat...nak kurus tapi berat tak turun2 gak..cemana ni huhu

Sunday, February 27, 2011

aku hilang 2kg!

Assalamualaikum~~



wah!aku memang sedang menikmati cuti weekend sehinga tak terupdate blog.....
ape yang bestnya weekend nih sbb dapat melepas rindu pada family aku yang datang berkunjung ke kampar ^_^
kesian gak nga parents aku sebenarnya kepenatan sebab kalau dihitungkan tak sampai 24jam pun mereka dikampar.....
terpaksa datang sekejap shj, adik bongsu aku sekolah hari ini....bila aku cakap kesian umi nga papa letih dtg jauh jauh....umi aku cakap tak ape... umi memang nak datang tengok ank dara dia okay ke tak...
aiseyh! ayat touching!


okay tinggalkan pasal parents aku didalam hatiku....



ini cerita pasal weekdays aku minggu lepas....

jumaat baru baru ini maka dengan ini sudah lepaslah duty aku sebagai seorang incharged!
dapat tarik nafas lega sedikit.....
sebab aku dah tak perlu sibuk sibuk menulis report, dah tak perlu pening kepala macam mana nak buat ayat nak inform doctor pasal keadaan patient, tak payah kena rushing kasi ubat pada patient!


tapi mulai hari esok aku akan berpenat lelah menjadi seorang runner pulak....
duty aku utk minggu ini bertugas am shift.....
aku akan berpenat lelah dressing patient, on/off CBD(continuos bladder drainage) mahupun ryle's tube....dan yang penting kena kasi injection ataupun IV......lagi penat kot duty aku....

tak ape aku tak kisah sebab aku dah ada berita gembira!
dengan rasa bangganya aku ingin mengumumkan berat badan aku dah turun 2Kg!!!!!!!
hahahaha!!!!!happy giler!

first time kot aku turun berat badan time praktikal.....i like~~~

doakan berat badan aku turun lagi 3kg okay!




p/s : aku akan expalain ape itu CBD,ryle's tube,mahpun IV itu macam mana 1 hari nnt okay!

7 comments:

khairunnisa ♥ said...

woha ^_^ bestnya dapat turun berat badan.. nisa tak timbang lagi.. hee ^_^

ttg injection nisa pun ada buat tapi bukan inject patient.. inject botol ubat pun ada teknik dia =.=' sebab hari tu buat ubat kanser, cytotoxic drug.. akma selalu handla patient kanser? hati hati k dear.. *hug*

and have a nice weekend ♥

idea semulajadi said...

xaci!!!!
ilam jln hari2 pun xtrun!!!

MataHati @ MH said...

cuba dapatkan berat badan ideal sekitar 55kg ke. baru nampak makin menawan bila pakai uniform. sya pun rela hati nak masuk sepital..hahahaha

sissyira said...

salam


sedapnya,,,jenis badan cepat turun ni kot...semoga berjaya yea.

Ina said...

wah..bestnyer cik nurul kita dah kurus 2kg..banyak tu. tahniah..

alexa yussida said...

n tell me how to gain weight?hehehe

Hanis MY said...

alaaaaa i jeles hik2..nak jugak turun berat...nak kurus tapi berat tak turun2 gak..cemana ni huhu