Thursday, February 24, 2011

antara yang memenuhi ward

Assalamualaikum~~


ini antara kes yang glemer diward aku....


kes pertama :

wanita india ditetak di bahagian pipi dengan parang oleh adik lelaki sendiri....godek punya godek history dia...ini dah kali kedua dia ditetak oleh orang yang sama....dah jadi kes polis...


kes kedua :

remaja melayukeracunan sebab telan PCM@paracetamol@penadol 12 biji dalam masa 24 jam.....ikut logik ini kes suicide...12 biji tidak mengejutkan seperti diward lelaki yang telan ubat yang sama sebanyak 95biji!

kes ketiga :

wanita melayu yang HIV positif! penat nak handle patient nih sbb nurses boleh berisiko kalau berlaku apa apa kejadian tak diingini....

kes keempat :

wanita cina yang tak boleh berkomunikasi dalam bahasa kebangsaan....susah nak berurusan terutama sekali kalau tiba time nak kasi ubat...aku suruh telan ubat dia boleh pandang aku dan tny soalan dalam bahasa cina....aku pun nganga je ah...tak tau nak cakap ape!

kes kelima :

remaja melayu yang kononnya dirogol secara paksa sebanyak 3 kali oleh 2 orang lelaki yang sama.....kes polis....







p/s umi aku call tadi dan cakap weekend nih dia nak datang kampar!!!!!bahagia!

11 comments:

Ina said...

As Salam..macam-macam kat nurul.dunia o dunia.
yang penting nurul happy weekend nih..huhu..

niesz said...

bnyk nye kes..kes berat2 lak tu kan..mesti da mcm2 keranah manusia ni yg awk jumpa..ermm...bnyk bakti yg awk bg :)

ain said...

kes dirogol secare pakse tu kdg2 tipu. Sbb ade kes sukarela.. huhhhhh!!1

Hanis MY said...

huhu takutnyaaa baca kes tu seme scary! tapi bestlah nurul leh alami benda ni..thanks sharing i likeee weee bestnyaaa mama dia nk g lawat dia kat sana i likee tooo..

idea semulajadi said...

suke bace kalo along tulis cer psl keje nurse along nie~~
kim slm cekdah sume ea~

khairunnisa ♥ said...

nurul, nisa tengah buat research tentang kes nombor 2 tu.. best sangat ^_^

Hanis MY said...

Nurul n Neesa ni kat hosp/dept yg sama ke?

MataHati @ MH said...

kes ke5 tu sekarang ni susah nak dikatakan. remaja sekarang terlalu bebas hingga terjebak dgn hubungan seks haram. bila lelaki tak mahu bertanggungjawab, terus lapor kat polis ckp kena rogol.. aihhh

jaga diri baik2.. elakkan dari pergaulan bebas

JP Nurul said...

ina : hehe..mmg hepi sangat2...xkena mrh dah...hehe...



niesz : berat pon bg kitaorg biasa dah...huhu...




ain : yup setuju..mmg sll kes mcm gitulah...huh




sis hanis:weee~~enjoynye...parents dah sampai sini...hehe..



sy knl neesa kat blog ni...xpernah jmp lagi....tapi akn jmp kot...hehe
kitaorang xkerja kat tempat yg sme...






ilham : hihi...okay nnt cite psl nuses time keje jer...:P




nisa : pcm poisoning....wow!gud luck tau!




MH : okay...sy jg diri baik2...hee~~

ARJUNA.Inc said...

ohhh...gler mcm ssah je kje nurse nih..mcm2 hal..n pling x ska..bdak malyu yg rmai kn?kes yg cm x ptt lak 2..hurm..

padlie said...

kes ke empat tu padlie xleh terima..

rakyat Malaysia mana leh camtu..

Entry terbaru padlie: Hantu vs padlie

Thursday, February 24, 2011

antara yang memenuhi ward

Assalamualaikum~~


ini antara kes yang glemer diward aku....


kes pertama :

wanita india ditetak di bahagian pipi dengan parang oleh adik lelaki sendiri....godek punya godek history dia...ini dah kali kedua dia ditetak oleh orang yang sama....dah jadi kes polis...


kes kedua :

remaja melayukeracunan sebab telan PCM@paracetamol@penadol 12 biji dalam masa 24 jam.....ikut logik ini kes suicide...12 biji tidak mengejutkan seperti diward lelaki yang telan ubat yang sama sebanyak 95biji!

kes ketiga :

wanita melayu yang HIV positif! penat nak handle patient nih sbb nurses boleh berisiko kalau berlaku apa apa kejadian tak diingini....

kes keempat :

wanita cina yang tak boleh berkomunikasi dalam bahasa kebangsaan....susah nak berurusan terutama sekali kalau tiba time nak kasi ubat...aku suruh telan ubat dia boleh pandang aku dan tny soalan dalam bahasa cina....aku pun nganga je ah...tak tau nak cakap ape!

kes kelima :

remaja melayu yang kononnya dirogol secara paksa sebanyak 3 kali oleh 2 orang lelaki yang sama.....kes polis....







p/s umi aku call tadi dan cakap weekend nih dia nak datang kampar!!!!!bahagia!

11 comments:

Ina said...

As Salam..macam-macam kat nurul.dunia o dunia.
yang penting nurul happy weekend nih..huhu..

niesz said...

bnyk nye kes..kes berat2 lak tu kan..mesti da mcm2 keranah manusia ni yg awk jumpa..ermm...bnyk bakti yg awk bg :)

ain said...

kes dirogol secare pakse tu kdg2 tipu. Sbb ade kes sukarela.. huhhhhh!!1

Hanis MY said...

huhu takutnyaaa baca kes tu seme scary! tapi bestlah nurul leh alami benda ni..thanks sharing i likeee weee bestnyaaa mama dia nk g lawat dia kat sana i likee tooo..

idea semulajadi said...

suke bace kalo along tulis cer psl keje nurse along nie~~
kim slm cekdah sume ea~

khairunnisa ♥ said...

nurul, nisa tengah buat research tentang kes nombor 2 tu.. best sangat ^_^

Hanis MY said...

Nurul n Neesa ni kat hosp/dept yg sama ke?

MataHati @ MH said...

kes ke5 tu sekarang ni susah nak dikatakan. remaja sekarang terlalu bebas hingga terjebak dgn hubungan seks haram. bila lelaki tak mahu bertanggungjawab, terus lapor kat polis ckp kena rogol.. aihhh

jaga diri baik2.. elakkan dari pergaulan bebas

JP Nurul said...

ina : hehe..mmg hepi sangat2...xkena mrh dah...hehe...



niesz : berat pon bg kitaorg biasa dah...huhu...




ain : yup setuju..mmg sll kes mcm gitulah...huh




sis hanis:weee~~enjoynye...parents dah sampai sini...hehe..



sy knl neesa kat blog ni...xpernah jmp lagi....tapi akn jmp kot...hehe
kitaorang xkerja kat tempat yg sme...






ilham : hihi...okay nnt cite psl nuses time keje jer...:P




nisa : pcm poisoning....wow!gud luck tau!




MH : okay...sy jg diri baik2...hee~~

ARJUNA.Inc said...

ohhh...gler mcm ssah je kje nurse nih..mcm2 hal..n pling x ska..bdak malyu yg rmai kn?kes yg cm x ptt lak 2..hurm..

padlie said...

kes ke empat tu padlie xleh terima..

rakyat Malaysia mana leh camtu..

Entry terbaru padlie: Hantu vs padlie