Wednesday, February 23, 2011

jiwa tenang dari biasa

Assalamualaikum~~



alhamdulillah...hari ini boleh bekerja dengan tenang tanpa ditengking....
mood C.I aku macam okay je kan hari ni....
dan ward pun tak lah sesibuk hari hari sebelum ini dengan carry forward utk pm shift 10 patient je....syukur~~


ada surprise hari ni...C.I aku entah mimpi ape semalam tetiba kasi kerongsang kat budak budak batch aku yg 8 orang nih.....


~aku punya kalau hijau~



ye...pelik tapi benar.....dan hari ini xpernah aku borak ngan dia pon tetibe boleh terborak borak....
dalam hati 'kan bagus kalau hari hari macam gini aman sentosa hati aku'!



okay bahagia kan baca entry ini.....^_^







ward punya ah tak bizi hari ni aku sebagai team leader sempat cuci BO patient.....dia kasi aku watery stool punya....heh!sori kalau time korang baca nih sambil duk tengah makan....
jujurnya part nak cuci BO ni aku memang fail...asyik nak termuntah aje bila bau dah makin merebak....bunyi 'uwekk' tuh akan berbunyi tanpa dapat dikawal!


dan tadi sementara menunggu time untuk aku pass report...sempat tegur sorang patient veteran....rambut dia dah kaler perang beruban macam barbie doll.....cantik~~
patient nih biasakan untuk aku panggil dia opah je....
kesian ngan opah....dalam usia 70 tahun duduk rumah sorang sorang....
anak anak ada je tapi xduduk sama nga opah....
kalau andalah ditempat anak opah nih....sanggup tak nak membiarkan ibu tua nih lakukan activity daily living sorang2?????




p/s : rindu nenek aku kat kampung.....
p/s : C.I stands for clinical intructor(penunjuk ajar tentang procedur dalam ward...)

6 comments:

idea semulajadi said...

see, what did i told u bout dat ci? suprise ryte?

Hanis MY said...

wahh bestnyaaaa dpr present i likeee... nak kaler kunim tau eheh sibuk plak ampunnn gurau jek!

Mcm tu eh masa bersihkan BO, hu takleh bygkan takpe lama2 nanti biasa la tu...

Nurul Afifah said...

euwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww..watery stool.!!!!!!!!

zmanja said...

C.I tu tbaca entry smlm kot...hehehehe

khairunnisa ♥ said...

kawan nurse sama hostel nisa pernah cuci BO patient.. ^_^ interesting gak dengar cte diorang :)

hm, kerja kita memang tak jauh dengan rasa kasihan dengan patient :')

uit, nisa ada keronsang cam tu kaler peach ^_^ best kan pakai..

niesz said...

opah barbie doll..haha..comel2..

Wednesday, February 23, 2011

jiwa tenang dari biasa

Assalamualaikum~~



alhamdulillah...hari ini boleh bekerja dengan tenang tanpa ditengking....
mood C.I aku macam okay je kan hari ni....
dan ward pun tak lah sesibuk hari hari sebelum ini dengan carry forward utk pm shift 10 patient je....syukur~~


ada surprise hari ni...C.I aku entah mimpi ape semalam tetiba kasi kerongsang kat budak budak batch aku yg 8 orang nih.....


~aku punya kalau hijau~



ye...pelik tapi benar.....dan hari ini xpernah aku borak ngan dia pon tetibe boleh terborak borak....
dalam hati 'kan bagus kalau hari hari macam gini aman sentosa hati aku'!



okay bahagia kan baca entry ini.....^_^







ward punya ah tak bizi hari ni aku sebagai team leader sempat cuci BO patient.....dia kasi aku watery stool punya....heh!sori kalau time korang baca nih sambil duk tengah makan....
jujurnya part nak cuci BO ni aku memang fail...asyik nak termuntah aje bila bau dah makin merebak....bunyi 'uwekk' tuh akan berbunyi tanpa dapat dikawal!


dan tadi sementara menunggu time untuk aku pass report...sempat tegur sorang patient veteran....rambut dia dah kaler perang beruban macam barbie doll.....cantik~~
patient nih biasakan untuk aku panggil dia opah je....
kesian ngan opah....dalam usia 70 tahun duduk rumah sorang sorang....
anak anak ada je tapi xduduk sama nga opah....
kalau andalah ditempat anak opah nih....sanggup tak nak membiarkan ibu tua nih lakukan activity daily living sorang2?????




p/s : rindu nenek aku kat kampung.....
p/s : C.I stands for clinical intructor(penunjuk ajar tentang procedur dalam ward...)

6 comments:

idea semulajadi said...

see, what did i told u bout dat ci? suprise ryte?

Hanis MY said...

wahh bestnyaaaa dpr present i likeee... nak kaler kunim tau eheh sibuk plak ampunnn gurau jek!

Mcm tu eh masa bersihkan BO, hu takleh bygkan takpe lama2 nanti biasa la tu...

Nurul Afifah said...

euwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww..watery stool.!!!!!!!!

zmanja said...

C.I tu tbaca entry smlm kot...hehehehe

khairunnisa ♥ said...

kawan nurse sama hostel nisa pernah cuci BO patient.. ^_^ interesting gak dengar cte diorang :)

hm, kerja kita memang tak jauh dengan rasa kasihan dengan patient :')

uit, nisa ada keronsang cam tu kaler peach ^_^ best kan pakai..

niesz said...

opah barbie doll..haha..comel2..