Monday, February 21, 2011

sesak dada tahan sebak

Assalamualaikum~~



dah berminggu-minggu aku tahan....tak nak bagi air mata ni menitis....tapi sakit ye bila tahan....
jujur penat sebenarnya dengan hari hari yang dilalui begini....sepanjang 3 tahun aku jadi student nurse....
kenapalah mesti semester terakhir aku kena lalui semua nih.....
sebelum nih kena marah pun masih boleh nak pujuk hati....tapi kali ni serious praktikal paling perit yang pernah aku lalui!


aku xada masalah dengan staff mahupun tempat yang diduduki tapi tang perangai C.I...nauzubillah!
dari tadi tahan air mata nih....tapi tiba2 adik perempuan aku tagkan kata kata touching pulak...huuuuu~~




SELAMAT DATANG....

saudariku yg mendirikan solat & berpuasa dengan taat & khusyuk..


SELAMAT DATANG....

saudariku yg berjilbab, pemalu, anggun, lagi berkeperibadian kukuh..

SELAMAT DATANG...

saudariku yg selalu belajar & menelaah dengan penuh kesabaran & kelurusan hati..

SELAMAT DATANG...

saudariku yg memenuhi janji & memegang amanah, yang jujur & mempercayai kebenaran..

SELAMAT DATANG...

saudariku yg penyabar, selalu berharap akan pahala Allah, bertaubat & sentiasa kembali ke jalanNya..

SELAMAT DATANG...

saudariku yg selalu berzikir, bersyukur & berdoa dalam penuh k'sedaran..

SELAMAT DATANG..

saudariku yg meneladani asiyah (isteri firaun), maryam & khadijah..

SELAMAT DATANG....

saudariku yg telah mendidik & akan mendidik calon2 pahlawan & mencetak calon2 tokoh yg terkemuka..

SELAMAT DATANG...

saudariku yg menjaga nilai2 & memelihara suri teladan..

SELAMAT DATANG...

saudariku yg merasa terusik terhadap pelanggaran ketentuan yg diagungkan & dihormat, serta menjauhkan diri dari perkara2 yg haram..



sentap terus!

huh!penatkan membaca entry manusia yang menngadu.....nak buat macam mana ini salah satu tempat utk aku syer sedikit sebanyak liku liku yang dilalaui....


pagi pagi kena sembur sebab C.I salahkan kami sebab tak inform dia bus rosak....kenapa kami yang nak kena inform???bus driver tulah yang kena tanggungjawab..itu dia punya masalah....kitaorang serang driver sebab buat kitaorang macam ni...dia cakap dia dah inform C.I awal awal.....tapi kenapa C.I still marah2 kami????tak paham.....




dah lah nak layan air mata sekejap....terasa nak lari dari sini...nak balik kampung....dah mula rasa diserang wabak homesick!

8 comments:

idea semulajadi said...

sabar la along..
mana tahu ci tu sengaja nak nguji.
kang tgk2 laz2 day kang, dia wat suprise bday party ke utk korg sebagai tanda mntk maaf~

abu muaz said...

C.I tu dah kawin ke belum?

JIJI YU said...

begitulah rupe hidop berkaseh dgn tuhan..takkan dibiar hidup dalam kesenangan..biar d akhirat beroleh kemenangan

MataHati @ MH said...

ilek ler..saja nak uji kesabaran tu. nanti dah jadi nurse betul-betul, mungkin lagi bera dugaannya...

better diduga sekarang berbading diduga dimasa akan datang... jgn nangis2.. amik kain tepi dinding tu lap mata.. ;)

zmanja said...

sabar ye cik nurul....anggap tu semua dugaan tuk terus berjaya dlm hidup...

Ina said...

alahai nurul..sabar la..NURUL, CI tu apa?

JP Nurul said...

ilham : bday along bulan 12 lah...xde maknanye ada surprise party...



AM : baru on da way nak kawen...




jiji yu : okay..terima kasih..



MH : hehe...ye lah...tp dah xtertahan dah nih...
dah lencun kain tepi dinding tuh lap air mata kitaorang 8orang...hehe



zmanja : terima kasih..^_^



ina : c.i- clinical instructor(pengajar dalam ward)

Nurul Afifah said...

dye sje nak slahkan org tu.. bg taw kat nurul cpe CI tu..meh nak cubit dye.!

Monday, February 21, 2011

sesak dada tahan sebak

Assalamualaikum~~



dah berminggu-minggu aku tahan....tak nak bagi air mata ni menitis....tapi sakit ye bila tahan....
jujur penat sebenarnya dengan hari hari yang dilalui begini....sepanjang 3 tahun aku jadi student nurse....
kenapalah mesti semester terakhir aku kena lalui semua nih.....
sebelum nih kena marah pun masih boleh nak pujuk hati....tapi kali ni serious praktikal paling perit yang pernah aku lalui!


aku xada masalah dengan staff mahupun tempat yang diduduki tapi tang perangai C.I...nauzubillah!
dari tadi tahan air mata nih....tapi tiba2 adik perempuan aku tagkan kata kata touching pulak...huuuuu~~




SELAMAT DATANG....

saudariku yg mendirikan solat & berpuasa dengan taat & khusyuk..


SELAMAT DATANG....

saudariku yg berjilbab, pemalu, anggun, lagi berkeperibadian kukuh..

SELAMAT DATANG...

saudariku yg selalu belajar & menelaah dengan penuh kesabaran & kelurusan hati..

SELAMAT DATANG...

saudariku yg memenuhi janji & memegang amanah, yang jujur & mempercayai kebenaran..

SELAMAT DATANG...

saudariku yg penyabar, selalu berharap akan pahala Allah, bertaubat & sentiasa kembali ke jalanNya..

SELAMAT DATANG...

saudariku yg selalu berzikir, bersyukur & berdoa dalam penuh k'sedaran..

SELAMAT DATANG..

saudariku yg meneladani asiyah (isteri firaun), maryam & khadijah..

SELAMAT DATANG....

saudariku yg telah mendidik & akan mendidik calon2 pahlawan & mencetak calon2 tokoh yg terkemuka..

SELAMAT DATANG...

saudariku yg menjaga nilai2 & memelihara suri teladan..

SELAMAT DATANG...

saudariku yg merasa terusik terhadap pelanggaran ketentuan yg diagungkan & dihormat, serta menjauhkan diri dari perkara2 yg haram..



sentap terus!

huh!penatkan membaca entry manusia yang menngadu.....nak buat macam mana ini salah satu tempat utk aku syer sedikit sebanyak liku liku yang dilalaui....


pagi pagi kena sembur sebab C.I salahkan kami sebab tak inform dia bus rosak....kenapa kami yang nak kena inform???bus driver tulah yang kena tanggungjawab..itu dia punya masalah....kitaorang serang driver sebab buat kitaorang macam ni...dia cakap dia dah inform C.I awal awal.....tapi kenapa C.I still marah2 kami????tak paham.....




dah lah nak layan air mata sekejap....terasa nak lari dari sini...nak balik kampung....dah mula rasa diserang wabak homesick!

8 comments:

idea semulajadi said...

sabar la along..
mana tahu ci tu sengaja nak nguji.
kang tgk2 laz2 day kang, dia wat suprise bday party ke utk korg sebagai tanda mntk maaf~

abu muaz said...

C.I tu dah kawin ke belum?

JIJI YU said...

begitulah rupe hidop berkaseh dgn tuhan..takkan dibiar hidup dalam kesenangan..biar d akhirat beroleh kemenangan

MataHati @ MH said...

ilek ler..saja nak uji kesabaran tu. nanti dah jadi nurse betul-betul, mungkin lagi bera dugaannya...

better diduga sekarang berbading diduga dimasa akan datang... jgn nangis2.. amik kain tepi dinding tu lap mata.. ;)

zmanja said...

sabar ye cik nurul....anggap tu semua dugaan tuk terus berjaya dlm hidup...

Ina said...

alahai nurul..sabar la..NURUL, CI tu apa?

JP Nurul said...

ilham : bday along bulan 12 lah...xde maknanye ada surprise party...



AM : baru on da way nak kawen...




jiji yu : okay..terima kasih..



MH : hehe...ye lah...tp dah xtertahan dah nih...
dah lencun kain tepi dinding tuh lap air mata kitaorang 8orang...hehe



zmanja : terima kasih..^_^



ina : c.i- clinical instructor(pengajar dalam ward)

Nurul Afifah said...

dye sje nak slahkan org tu.. bg taw kat nurul cpe CI tu..meh nak cubit dye.!