Saturday, February 19, 2011

witch yoo hee

Assalamualaikum~~



sangat sangat menghargai waktu cuti 2 hari ni...dapat tidur puas puas,celik je mata terus bukak my lappy...on tenet sampai penat lepas tuh layan movie....:D


so,last week aku lepaskan tension aku dengan melayan drama korea ^_^
cerita terbaru aku layan ialah drama witch yoo hee....
cerita ni dah lama keluar...kalau yang hantu korea nih mesti kutuk aku sebab baru tengok cerita yang dah basi.....:P
aku suka tengok heroin dia cute sangat sangat....hero pon agak sweet...nih salah satu syarat yang perlu ada bila aku nak tengok sesebuah cerita....hihi....perlu ada ketika untuk mencuci mata ^_*



kisah seorang lelaki yang bercita cita untuk menjadi seorang chef masakan perancis....bertemu dengan perempuan yang digelar wicth kerana bercirikan seorang yang tidak berperasaan....
disebabkan 1 insiden lelaki ni akhirnya terpaksa menjadi housekeeper perempuan yang digelar witch dan mereka mengikat contract.....lelaki ini perlu membantu si perempuan bertukar imej dan si perempuan akan menurunkan hutang yang ditanggung si lelaki dan juga perlu membantu lelaki ini bertemu dengan seorang chef masakan perancis yang terkenal...

kesudahan cerita ini korang tengok sendiri :p








the hero



heroin



chef johnny



lepas pict hero dan heroin mengapa mesti keluar picture lelaki yang aku letakkan nama chef johnny....
sebab dia hensem lerrr.....salah 1 watak utama gak dalam drama witch yoo hee nih...






nak layan siri twilligt pulak ^_^

10 comments:

DuniakuAbstrak said...

perempuan zaman sekarang nak yang hensem mensem je, tapi takpe nasib baik aku hensem

DuniakuAbstrak said...

buang la word verification kak oi

alexa yussida said...

suke cite nihhhh sbb pompuan tu sgt comel..keke tgk masa zaman ngah gila korea dlu..n sgt sukakan chef johnny tuh...:D

Nurul Afifah Addnan said...

SUKE SGT2 DRAMA NIH..HERO N HEROIN DYE TU COMEL~

ain said...

FULL HOUSE de best drama korea yg penah saye tgk... tp drama tu lah satu2 drama yg saye penah tgk slame idup kat muke bumi nih...;)

Ina said...

As Salam nurul..demam korean ye..he.he..tapi..korean movie ni cam best gak kan..penah tengok satu citer love story hari tu..sweet la..idea dorang lain sikit..
http://inanazir.blogspot.com

padlie said...

Tak tengok lagi cerita ni..
Semalam baru kopi Secret Garden dari kawan adik yg juga cik mici..
Sekarang tengah layan ATHENA (penyiasatan) dan SIGN (forensik).
Yg x beshnyer, citer korea ni banyak tumpu pada romance..

khairunnisa ♥ said...

mici.. now orang tak dapat layan korea dulu sebab keletihan. movie movie pendek je tu pn hujung minggu ^_^

p/s : miss you <3

Hanis MY said...

wahhh syoknyaaa akak dh lama tak layan drama korea syok2... thanks for sharing, tak dpt tgk bc sini pun jadilah...

JP Nurul said...

duniakuAbstrak : owh...ensem eh..i like~~



alexa : hehe..kite baru tengok cite nih....johnny memang ensem kan...



afifah : betul3...



ain : full house not bad lah...ushalah cite lain lak..best!




ina : tau xpe....romantic je jln cite dorang...



padlie : secret garden eh...macam pernah dengar je...sy suka gak tengok cite trailer...hehe




nisa : hehe..peant woo nak abehkan cite korea...hehe...


miss you too ^_^




hanis MY : akak layan jepun je eh...minat gak siri jepun dulu...

Saturday, February 19, 2011

witch yoo hee

Assalamualaikum~~



sangat sangat menghargai waktu cuti 2 hari ni...dapat tidur puas puas,celik je mata terus bukak my lappy...on tenet sampai penat lepas tuh layan movie....:D


so,last week aku lepaskan tension aku dengan melayan drama korea ^_^
cerita terbaru aku layan ialah drama witch yoo hee....
cerita ni dah lama keluar...kalau yang hantu korea nih mesti kutuk aku sebab baru tengok cerita yang dah basi.....:P
aku suka tengok heroin dia cute sangat sangat....hero pon agak sweet...nih salah satu syarat yang perlu ada bila aku nak tengok sesebuah cerita....hihi....perlu ada ketika untuk mencuci mata ^_*



kisah seorang lelaki yang bercita cita untuk menjadi seorang chef masakan perancis....bertemu dengan perempuan yang digelar wicth kerana bercirikan seorang yang tidak berperasaan....
disebabkan 1 insiden lelaki ni akhirnya terpaksa menjadi housekeeper perempuan yang digelar witch dan mereka mengikat contract.....lelaki ini perlu membantu si perempuan bertukar imej dan si perempuan akan menurunkan hutang yang ditanggung si lelaki dan juga perlu membantu lelaki ini bertemu dengan seorang chef masakan perancis yang terkenal...

kesudahan cerita ini korang tengok sendiri :p








the hero



heroin



chef johnny



lepas pict hero dan heroin mengapa mesti keluar picture lelaki yang aku letakkan nama chef johnny....
sebab dia hensem lerrr.....salah 1 watak utama gak dalam drama witch yoo hee nih...






nak layan siri twilligt pulak ^_^

10 comments:

DuniakuAbstrak said...

perempuan zaman sekarang nak yang hensem mensem je, tapi takpe nasib baik aku hensem

DuniakuAbstrak said...

buang la word verification kak oi

alexa yussida said...

suke cite nihhhh sbb pompuan tu sgt comel..keke tgk masa zaman ngah gila korea dlu..n sgt sukakan chef johnny tuh...:D

Nurul Afifah Addnan said...

SUKE SGT2 DRAMA NIH..HERO N HEROIN DYE TU COMEL~

ain said...

FULL HOUSE de best drama korea yg penah saye tgk... tp drama tu lah satu2 drama yg saye penah tgk slame idup kat muke bumi nih...;)

Ina said...

As Salam nurul..demam korean ye..he.he..tapi..korean movie ni cam best gak kan..penah tengok satu citer love story hari tu..sweet la..idea dorang lain sikit..
http://inanazir.blogspot.com

padlie said...

Tak tengok lagi cerita ni..
Semalam baru kopi Secret Garden dari kawan adik yg juga cik mici..
Sekarang tengah layan ATHENA (penyiasatan) dan SIGN (forensik).
Yg x beshnyer, citer korea ni banyak tumpu pada romance..

khairunnisa ♥ said...

mici.. now orang tak dapat layan korea dulu sebab keletihan. movie movie pendek je tu pn hujung minggu ^_^

p/s : miss you <3

Hanis MY said...

wahhh syoknyaaa akak dh lama tak layan drama korea syok2... thanks for sharing, tak dpt tgk bc sini pun jadilah...

JP Nurul said...

duniakuAbstrak : owh...ensem eh..i like~~



alexa : hehe..kite baru tengok cite nih....johnny memang ensem kan...



afifah : betul3...



ain : full house not bad lah...ushalah cite lain lak..best!




ina : tau xpe....romantic je jln cite dorang...



padlie : secret garden eh...macam pernah dengar je...sy suka gak tengok cite trailer...hehe




nisa : hehe..peant woo nak abehkan cite korea...hehe...


miss you too ^_^




hanis MY : akak layan jepun je eh...minat gak siri jepun dulu...