Friday, February 18, 2011

kisah seperti biasa

Assalamualaikum~~



akhirnya dah lepas 1 minggu yang menekankan diri dan menyempitkan ruang udara utk bernafas dengan tenang....
ini bukanlah bermakna aku dah xkena jadi team leader...minggu depan still duty yang sama cuma aku on pm shift...
xcomplicated sangat seperti am duty....tapi kalau nak banyak belajar dan cepat cekap better am shift lah....


best sebenarnya buat management nih...xperlu sibuk nak buat dressing,kasi IV medication...kita just order dan budak2 under kita kena buat...member aku siap kasi ayat 'baik boss' bila aku order procedur...hihi....
sejak jadi team leader nih ah aku dah boleh ingat sikit nama nama ubat...adelact,papase,cloxa bagai....dulu aku tau PCM jer...sigh*


dan tadi aku rasa xbest nak follow DR rounds...kerek kot DR perempuan tuh.....better follow DR Ravin tapi dia MC lah pulak...kena chickenpox dgrnya...syian yer....
cuma yang terasa sejuk dan lembut hati nak kerja hari ni bila pagi pagi tadi dapat kata kata semangat dari sorang staffnurse nih....ak mula baik ngan staffnurse nih masa aku duty kat ward paediatrics last week....dia tny aku okay tak incharge...aku sengih dengan selamba jawab jerawat yang sedang menggila memenuhi ruang menunjukkan symptom keadaan...hahaa....dan staffnurse tuh pujuk aku cakap xpe jangan stress....semua staff dah ready nak tolong aku.....best!


oh ye!thanks staffnurse sebab bersimpati dengan keadaan aku yang hari hari ditengking tanpa perasaan....T_T



sedapnye dapat tidur puas puas esok~
assignment xde minggu nih so, layan movie~
nak g serang blog blog anda...siap sedia....haha~~~

6 comments:

Ina said...

Amboi..seronot dia xde assignment...kalau nurul stress..joget dangdut je..gerenti hilang..he.he..
http://inanazir.blogspot.com

abu muaz said...

Dr. pun kena serang penyakit ye.

padlie said...

selamat bercuti ye..

jauhkan diri dari Dr yg kena chicken pox.. nanti jangkit ;p

Nurul Afifah Addnan said...

dr pon kene chicken pox..nurul xpenah kene..kan da dpt injection mse skul..tp org kte msty kene gak sekali dlm seumur hidop...cmner ni?? da pening da kak.!

JP Nurul said...

ina : haha...nice joget dangdut eh...maunye gelak xhengat dunia masing2...haha



AM : DR pon manusia biasa...hehe...



padlie : dah pernah kena masa kecik dl...huhu



afifah : memang seseorang tuh akn dpt chickenpox sekali seumur hidup...tp sesetengah org ada kemungkinan dpt 2 kali chickenpox tuh..walaupon dpt vaksin chickenpox ttp akn dtg menyerang bg sesetengah org...depends...hihi

khairunnisa ♥ said...

uih, sape berani tengking anda? sabar tau nurul. sabar. k..

Friday, February 18, 2011

kisah seperti biasa

Assalamualaikum~~



akhirnya dah lepas 1 minggu yang menekankan diri dan menyempitkan ruang udara utk bernafas dengan tenang....
ini bukanlah bermakna aku dah xkena jadi team leader...minggu depan still duty yang sama cuma aku on pm shift...
xcomplicated sangat seperti am duty....tapi kalau nak banyak belajar dan cepat cekap better am shift lah....


best sebenarnya buat management nih...xperlu sibuk nak buat dressing,kasi IV medication...kita just order dan budak2 under kita kena buat...member aku siap kasi ayat 'baik boss' bila aku order procedur...hihi....
sejak jadi team leader nih ah aku dah boleh ingat sikit nama nama ubat...adelact,papase,cloxa bagai....dulu aku tau PCM jer...sigh*


dan tadi aku rasa xbest nak follow DR rounds...kerek kot DR perempuan tuh.....better follow DR Ravin tapi dia MC lah pulak...kena chickenpox dgrnya...syian yer....
cuma yang terasa sejuk dan lembut hati nak kerja hari ni bila pagi pagi tadi dapat kata kata semangat dari sorang staffnurse nih....ak mula baik ngan staffnurse nih masa aku duty kat ward paediatrics last week....dia tny aku okay tak incharge...aku sengih dengan selamba jawab jerawat yang sedang menggila memenuhi ruang menunjukkan symptom keadaan...hahaa....dan staffnurse tuh pujuk aku cakap xpe jangan stress....semua staff dah ready nak tolong aku.....best!


oh ye!thanks staffnurse sebab bersimpati dengan keadaan aku yang hari hari ditengking tanpa perasaan....T_T



sedapnye dapat tidur puas puas esok~
assignment xde minggu nih so, layan movie~
nak g serang blog blog anda...siap sedia....haha~~~

6 comments:

Ina said...

Amboi..seronot dia xde assignment...kalau nurul stress..joget dangdut je..gerenti hilang..he.he..
http://inanazir.blogspot.com

abu muaz said...

Dr. pun kena serang penyakit ye.

padlie said...

selamat bercuti ye..

jauhkan diri dari Dr yg kena chicken pox.. nanti jangkit ;p

Nurul Afifah Addnan said...

dr pon kene chicken pox..nurul xpenah kene..kan da dpt injection mse skul..tp org kte msty kene gak sekali dlm seumur hidop...cmner ni?? da pening da kak.!

JP Nurul said...

ina : haha...nice joget dangdut eh...maunye gelak xhengat dunia masing2...haha



AM : DR pon manusia biasa...hehe...



padlie : dah pernah kena masa kecik dl...huhu



afifah : memang seseorang tuh akn dpt chickenpox sekali seumur hidup...tp sesetengah org ada kemungkinan dpt 2 kali chickenpox tuh..walaupon dpt vaksin chickenpox ttp akn dtg menyerang bg sesetengah org...depends...hihi

khairunnisa ♥ said...

uih, sape berani tengking anda? sabar tau nurul. sabar. k..