Thursday, February 10, 2011

AM, PM, Midnite or Devided

Assalamualaikum~~



penat..keje petang hari ini...kol 9pm baru dapat keluar ward..sampai rumah dah kol 9.15pm......
esok keje ptg lagi...so, boleh membuta sampai tengahhari...ngee~~


nurses ada 4 shift....

morning shif - 7am-2pm

aku malas sikit kalau keje pagi...malas nak bangun pagi...heee~
kalau masuk keje pagi..keje melambak ah...nak kena tukar cadar,mandikan patient yang xada daya,observation....kalau kena jadi team leader or runner lagi lah...xada masa nak makan pon selama 7jam bekerja...huhu
tugas dorang hari2 serve ubat,dressing luka, ikut Dr round, buat repport bagai...


evening shift - 2pm-9pm

aku suka...masa aku rasa kejap je berjalan....pagi pon boleh bangun lambat ^_^
xyah wat dressing....
keje team leader mahupun runner tetap sama cuma yang beza suasana ptg lebih tenang berbanding pagi...



midnight shift - 9pm-7am

dulu2 masa belum merasa keje time nih...aku rasa macam best jer shift ni...tapi bila dah pernah rasa....hmmm~~
bosan dan rasa sunyi giler....aku takut sikit kalau sunyi2 nih..kena pulak kalau kat kawasan hospital.....seram semacam jer rasa....tapi kalau bab kerja mahupun procedur..memang free ah...


devided 8am-5pm

penat....sampai bila balik kerja angkat kaki keatas untuk menghilangkan tekanan pada tumit kaki....kalau rendam kaki dalam air suam..perghhh!syiok giler!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



tidur sambil angkat kaki keatas malam nih ^_^

7 comments:

liyana said...

msti pnatkan...
tp yg best sbb dpt tolong org kn...
tabik spring utk kmu..=)

zmanja said...

thanks nurul...

penat gak tgk rutin nurul bekerja..takde momok ke??? hehehe

Farhan Zulhusmi said...

tapi paling syok keje midnight shift....seronok tak banyak keja...hehehe

alexa yussida said...

ala siannye die penat..tc taw..jgn lpe makan!:)

khairunnisa ♥ said...

mesti letih kan ikut shift..

rendam kaki dalam air panas memang best.. buat before tidur ^_^

JP Nurul said...

liyana : huhu...ntahlah....semua kerja penat kot...




zmanja : sama sama
ada...sy je yg xpernah jumpa ag..



farhan : seronok tu memang lah...tapi takuttttt...



alexa : huhu...tq...bab makan memang susah cket...malas nak makan...hehe...



nisa : huhu...buat sblm tidur..maka akn tidur dengan nyenyak...hihi

MissyNursy ♥ said...

aida lg suke keje am shift sbb rase mase skjap je..bz ngan keje..tp nk bgun pg 2, mmg a BIG PROBLEMMM!! hehe..

Thursday, February 10, 2011

AM, PM, Midnite or Devided

Assalamualaikum~~



penat..keje petang hari ini...kol 9pm baru dapat keluar ward..sampai rumah dah kol 9.15pm......
esok keje ptg lagi...so, boleh membuta sampai tengahhari...ngee~~


nurses ada 4 shift....

morning shif - 7am-2pm

aku malas sikit kalau keje pagi...malas nak bangun pagi...heee~
kalau masuk keje pagi..keje melambak ah...nak kena tukar cadar,mandikan patient yang xada daya,observation....kalau kena jadi team leader or runner lagi lah...xada masa nak makan pon selama 7jam bekerja...huhu
tugas dorang hari2 serve ubat,dressing luka, ikut Dr round, buat repport bagai...


evening shift - 2pm-9pm

aku suka...masa aku rasa kejap je berjalan....pagi pon boleh bangun lambat ^_^
xyah wat dressing....
keje team leader mahupun runner tetap sama cuma yang beza suasana ptg lebih tenang berbanding pagi...



midnight shift - 9pm-7am

dulu2 masa belum merasa keje time nih...aku rasa macam best jer shift ni...tapi bila dah pernah rasa....hmmm~~
bosan dan rasa sunyi giler....aku takut sikit kalau sunyi2 nih..kena pulak kalau kat kawasan hospital.....seram semacam jer rasa....tapi kalau bab kerja mahupun procedur..memang free ah...


devided 8am-5pm

penat....sampai bila balik kerja angkat kaki keatas untuk menghilangkan tekanan pada tumit kaki....kalau rendam kaki dalam air suam..perghhh!syiok giler!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



tidur sambil angkat kaki keatas malam nih ^_^

7 comments:

liyana said...

msti pnatkan...
tp yg best sbb dpt tolong org kn...
tabik spring utk kmu..=)

zmanja said...

thanks nurul...

penat gak tgk rutin nurul bekerja..takde momok ke??? hehehe

Farhan Zulhusmi said...

tapi paling syok keje midnight shift....seronok tak banyak keja...hehehe

alexa yussida said...

ala siannye die penat..tc taw..jgn lpe makan!:)

khairunnisa ♥ said...

mesti letih kan ikut shift..

rendam kaki dalam air panas memang best.. buat before tidur ^_^

JP Nurul said...

liyana : huhu...ntahlah....semua kerja penat kot...




zmanja : sama sama
ada...sy je yg xpernah jumpa ag..



farhan : seronok tu memang lah...tapi takuttttt...



alexa : huhu...tq...bab makan memang susah cket...malas nak makan...hehe...



nisa : huhu...buat sblm tidur..maka akn tidur dengan nyenyak...hihi

MissyNursy ♥ said...

aida lg suke keje am shift sbb rase mase skjap je..bz ngan keje..tp nk bgun pg 2, mmg a BIG PROBLEMMM!! hehe..