Saturday, February 12, 2011

dah lepas azab 1 minggu

Assalamualaikum~~~



dah lepas 1 minggu aku dan member2 praktikal melepasi 1st week yang agak azab....
bukanlah nak cakap pasal staff or patient yg xbest ataupun pasal keadaan hospital yang memenatkan...tapi ni pasal perangai C.I yg berat sebelah kepada kaum mereka....tensen!


melayu salah sikit sembur sampai 1 hospital dengar....kalau student kaum dia xbuat kerja pon xape...
yg melayu nih kerja dah macam kuli...yg kaum dia boleh duk melepak bergurau senda....geram!
kalau sama2 senior xpe r gak nak tunjuk bossy....tp nih junior yg tunjuk lagak macam team leader....


semalam tidur pon sampai bawak kedalam mimpi tengkingan yg diterima ptg semalam....huhu
xpe..boleh bersabar lagi....biarlah....













abaikan luahan diatas....
semalam last day aku kerja kat paediatrics...
serious!
penat + tension dengan kanak2 yg suka merengek...menangis xtentu pasal bila aku nak dekat....
myb dorang takut dengan uniform aku kot...heeee~~
dalam pikiran dorang uniform spesis nih kerja dia nak cucuk org ler tuuuuu~~



dalam tension pon sebenarnya seronok kerja kat ward ini....
comey sangat2 dorang nih.....
bila kita dah berjaya amik hati dorang...dari jauh ag dah melompat suka tengok kita....
macam sorang patient nih...kalau aku datang nak check tekanan darah dia mula ah merengek xtentu pasal...tapi semalam masa aku tolong mak dia mengasuh sebab mak dia nak p solat...ya Allah senyuman xpernah lekang...suka....comey giler!!
memang ah budak nih comey...bapak dia ensem kott....tettt!!!!



yang sorang budak ni pulak...mula2 hyperactive giler....bila kitaorang lalu kat katil dia...senyum2...
tapi semalam dia dah mula sedih sebab tekanan darah dia tinggi balik....dan dia dah mula risau takut kena stay lama lagi kat ward....huhu......syian yer...





p/s : aku cuba untuk suka dan ikhlaskan hati kepada bidang nih....

8 comments:

Hanis MY said...

siannyer kena marah huhu..sabar eh org ni macam2 pesen tak kira agama dan bangsa pasti akan ada minority perangai yg ntah apa2 huhu... sonok eh deal dgn budak2...ganbarimashou!

khairunnisa ♥ said...

nurul, jangan dekat.. taknak nurul cucuk nisa dgn needle ^_^

tak suka diskriminasi macam ni..senior and junior.. :(

DuniakuAbstrak said...

cabaran dan dugaan harus d tempuhi =)

padlie said...

Kat mana pun tu la cabaran bila berdepan ngan 'bos'..

Bagus la.. Keje baik2, murah senyuman.. Patient tengok nanti, hilang rasa sakit :)

sissyira said...

assalam


banyakkan bersabar

Jom Baca dan Komen--senarai nama pemenang 1st contest bila saya mati by sissyira

Imran nyambek said...

alolollo...nak abang imran marah diorang balik?haha

Ina said...

macam-macam kerenah ek nurul...dalam bidang yg u ceburi ni..memang kena banyak bersabar.
http://inanazir.blogspot.com

JP Nurul said...

sis hanis : tulah ape yg mampu...bersabar ajelah...



nisa : nurul cucuk xsakit pny...hihi



duniakuabstrak : i.Allah..



padlie : i.Allah sentiasa senyum



sissyira : tq..



imran : boleh gak...tolong.....



ina : terima kasih..

Saturday, February 12, 2011

dah lepas azab 1 minggu

Assalamualaikum~~~



dah lepas 1 minggu aku dan member2 praktikal melepasi 1st week yang agak azab....
bukanlah nak cakap pasal staff or patient yg xbest ataupun pasal keadaan hospital yang memenatkan...tapi ni pasal perangai C.I yg berat sebelah kepada kaum mereka....tensen!


melayu salah sikit sembur sampai 1 hospital dengar....kalau student kaum dia xbuat kerja pon xape...
yg melayu nih kerja dah macam kuli...yg kaum dia boleh duk melepak bergurau senda....geram!
kalau sama2 senior xpe r gak nak tunjuk bossy....tp nih junior yg tunjuk lagak macam team leader....


semalam tidur pon sampai bawak kedalam mimpi tengkingan yg diterima ptg semalam....huhu
xpe..boleh bersabar lagi....biarlah....













abaikan luahan diatas....
semalam last day aku kerja kat paediatrics...
serious!
penat + tension dengan kanak2 yg suka merengek...menangis xtentu pasal bila aku nak dekat....
myb dorang takut dengan uniform aku kot...heeee~~
dalam pikiran dorang uniform spesis nih kerja dia nak cucuk org ler tuuuuu~~



dalam tension pon sebenarnya seronok kerja kat ward ini....
comey sangat2 dorang nih.....
bila kita dah berjaya amik hati dorang...dari jauh ag dah melompat suka tengok kita....
macam sorang patient nih...kalau aku datang nak check tekanan darah dia mula ah merengek xtentu pasal...tapi semalam masa aku tolong mak dia mengasuh sebab mak dia nak p solat...ya Allah senyuman xpernah lekang...suka....comey giler!!
memang ah budak nih comey...bapak dia ensem kott....tettt!!!!



yang sorang budak ni pulak...mula2 hyperactive giler....bila kitaorang lalu kat katil dia...senyum2...
tapi semalam dia dah mula sedih sebab tekanan darah dia tinggi balik....dan dia dah mula risau takut kena stay lama lagi kat ward....huhu......syian yer...





p/s : aku cuba untuk suka dan ikhlaskan hati kepada bidang nih....

8 comments:

Hanis MY said...

siannyer kena marah huhu..sabar eh org ni macam2 pesen tak kira agama dan bangsa pasti akan ada minority perangai yg ntah apa2 huhu... sonok eh deal dgn budak2...ganbarimashou!

khairunnisa ♥ said...

nurul, jangan dekat.. taknak nurul cucuk nisa dgn needle ^_^

tak suka diskriminasi macam ni..senior and junior.. :(

DuniakuAbstrak said...

cabaran dan dugaan harus d tempuhi =)

padlie said...

Kat mana pun tu la cabaran bila berdepan ngan 'bos'..

Bagus la.. Keje baik2, murah senyuman.. Patient tengok nanti, hilang rasa sakit :)

sissyira said...

assalam


banyakkan bersabar

Jom Baca dan Komen--senarai nama pemenang 1st contest bila saya mati by sissyira

Imran nyambek said...

alolollo...nak abang imran marah diorang balik?haha

Ina said...

macam-macam kerenah ek nurul...dalam bidang yg u ceburi ni..memang kena banyak bersabar.
http://inanazir.blogspot.com

JP Nurul said...

sis hanis : tulah ape yg mampu...bersabar ajelah...



nisa : nurul cucuk xsakit pny...hihi



duniakuabstrak : i.Allah..



padlie : i.Allah sentiasa senyum



sissyira : tq..



imran : boleh gak...tolong.....



ina : terima kasih..