Monday, February 14, 2011

syukur dipermudahkan oleh-Nya

Assalamualaikum~~



seperti biasa...selagi aku duk terperap kat kampar nih maka aku lebih update tentang hari hari praktikal....


so,hari ini hari first aku jadi team leader....alhamdulillah sempat makan kuih dan teguk air sikit....
sungguh...aku tak sangka aku boleh lalui 8jam kerja tanpa rasa pressure mahupun stress!
walaupun semalam xdapat tidur dengan lena kerana memikirkan hari ini..tak ape...hasilnya berbaloi....


rutin sebagai team leader xperlu sentuh BO patient...tukar pampers mahupun ambik observation.....
tapi lebih kepada documentation...dan yg pasti kena alert dengan plan doctor...


dan pagi pagi tadi dalam rasa gementar..aku dah selamat serve medication dan follow Dr round...
Doctor pun macam best...macam dah paham2 yg minah nih jenis blurr...maka dia x order yg teruk2...
kenakan aku sedas dua tuh biasa ah....tp yang pasti aku tak stress....


cuma mungkin ini hari pertama aku sebagai team leader....maka aku agak kalut xtentu pasal....Dr pon bantai gelak tengok gelagat aku...biarlah..dia nak gelak...hilanglah sikit kot stress kerja dia...huhu~~~tapi serious Dr Ravin sangat best!!!!


esok aku off utk maulidur rasul....plan utk esok???hmmmmm....

7 comments:

padlie said...

BO patient...
BO tu apa ek?

Plan saya esok, nak tido.. nak join?

Ina said...

As Salam..mesti best cuti esok ye...pi la jalan-jalan release tension nurul...baca awak nye entry pun saya dah stress ni.mana Dr. nih....he.he

Nurul Afifah Addnan said...

lme xbce blog akk..hihi..BO tu ape? akk jd team leader brape lme?

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

kakak doktor to be?
wahh, apapun susah pahit belajar, lalui dgn tenang ok:)
insyaAllah boleh jadi somebody esok2:)

khairunnisa ♥ said...

mici, kawan nisa masa first day ada yang tukar pampers patient.. bila praktikal, pasti ada orang yang kita suka kerja sama sama kan ^_^

niesz said...

hehehe..gerun je bile ade org perhati kite wat keje..ehe..


jom bc cni : sabtu+ahad+isnin

Hanis MY said...

Takpe..pengalaman tu kalau tak tak prolah nanti tak gitu...ganbatte ne! akak pasti nurul boleh! yosh!

Monday, February 14, 2011

syukur dipermudahkan oleh-Nya

Assalamualaikum~~



seperti biasa...selagi aku duk terperap kat kampar nih maka aku lebih update tentang hari hari praktikal....


so,hari ini hari first aku jadi team leader....alhamdulillah sempat makan kuih dan teguk air sikit....
sungguh...aku tak sangka aku boleh lalui 8jam kerja tanpa rasa pressure mahupun stress!
walaupun semalam xdapat tidur dengan lena kerana memikirkan hari ini..tak ape...hasilnya berbaloi....


rutin sebagai team leader xperlu sentuh BO patient...tukar pampers mahupun ambik observation.....
tapi lebih kepada documentation...dan yg pasti kena alert dengan plan doctor...


dan pagi pagi tadi dalam rasa gementar..aku dah selamat serve medication dan follow Dr round...
Doctor pun macam best...macam dah paham2 yg minah nih jenis blurr...maka dia x order yg teruk2...
kenakan aku sedas dua tuh biasa ah....tp yang pasti aku tak stress....


cuma mungkin ini hari pertama aku sebagai team leader....maka aku agak kalut xtentu pasal....Dr pon bantai gelak tengok gelagat aku...biarlah..dia nak gelak...hilanglah sikit kot stress kerja dia...huhu~~~tapi serious Dr Ravin sangat best!!!!


esok aku off utk maulidur rasul....plan utk esok???hmmmmm....

7 comments:

padlie said...

BO patient...
BO tu apa ek?

Plan saya esok, nak tido.. nak join?

Ina said...

As Salam..mesti best cuti esok ye...pi la jalan-jalan release tension nurul...baca awak nye entry pun saya dah stress ni.mana Dr. nih....he.he

Nurul Afifah Addnan said...

lme xbce blog akk..hihi..BO tu ape? akk jd team leader brape lme?

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

kakak doktor to be?
wahh, apapun susah pahit belajar, lalui dgn tenang ok:)
insyaAllah boleh jadi somebody esok2:)

khairunnisa ♥ said...

mici, kawan nisa masa first day ada yang tukar pampers patient.. bila praktikal, pasti ada orang yang kita suka kerja sama sama kan ^_^

niesz said...

hehehe..gerun je bile ade org perhati kite wat keje..ehe..


jom bc cni : sabtu+ahad+isnin

Hanis MY said...

Takpe..pengalaman tu kalau tak tak prolah nanti tak gitu...ganbatte ne! akak pasti nurul boleh! yosh!