Thursday, March 3, 2011

hari ini jadi patient

Assalamualaikum~~



aku menaip sambil terasa diri diawangan disebabkan ubatan yang diambil masih lagi meninggalkan effectnya didalam badan aku....



disebabkan tak tertahan dengan coughing + running nose maka aku bergerak ke A&E department pagi pagi lepas siapkan sedikit procedure diward....
C.I aku pun dah tak larat tengok muka tiada maya aku....



serious malu jadi patient yang beruniform mici.....huhu
DR yang check aku pulak DR Lee yang lawak dan baik hati :)
dia boleh gelakkan aku sebab aku ambik sendiri thermometer dari tangan dia bila dia dengan manjanya cuba sumbatkan aku dengan thermometer tuh....
DR tuh bleh pulak ckp 'owh lupa dan pandai buat sendiri' ..
yang aku tak boleh blah bila DR nak chek aku punya tekak....malu kot!
DR suruh aku say 'aaaaaaaaaa' aku diam je....then dia mintak lagi say 'aaaaaaa'...aku just 'aa' sikit...huhu...




dan hari ini aku berjaya dapat MC dari DR itu.....dan kesianlah warga staff ward aku bila runner dah tak dapat meneruskan tugasan hari ini....patient ward dah penuh....member aku balik tadi lembik je sebab penat tahap nak pitam!




dan aku...tidur memanjang je hari ini selepas menelan beberapa jenis ubat ^-^




kesimpulanya aku tak suka menjadi pesakit ^_*


pict nih tak ada kena mengena langung dengan keadaan aku hari ini okay!

13 comments:

idea semulajadi said...

cepat2 sket shat deh~

Hanis MY said...

owhhh demam2 pun comel ok hik2.. tak suka jugak demam huwaaa, get well soon k..rehat byk2 and take care...

padlie said...

kecian lak bila cik mici yg demam..
takpe, rest elok2 n makan ubat ikut time.. Semoga cepat sembuh..

Entry terbaru padlie: Matahari 3 Mac 2011

khairunnisa ♥ said...

akma, nisa pernah jadi patient =.=" tapi keje tdo je 5 jam dalam ICU ^_^ take care okay? miss ya *hug*

MissyNursy ♥ said...

alala..ciannye..tp mmg betul pun kn..klu xsihat, lg2 running nose n batuk2 ni, kne pakai mask sume..adeeii..leceh plak rasenye!!

p/s: semoga cpat sembuh!nnt leh jage patient balik! hehe..:)

Amna said...

ok la ni.. sebahagian dr pengalaman. huhu...

Fahim 'n Alin said...

haha mc---> patient. comel je

Ina said...

nurul..sian dier..take a rest dear..jgn lupa makan ubat..semoga cepat sembuh

black paper said...

hihihi,,
x suka ,tapi cam suka ;)

abu muaz said...

cik mici sakit juga ya.
tak apa Allah nak tambah pahala dengan syarat sabar menerimanya...

sissyira said...

salam

sesekali jadi pesakit apa salahnya..hehe

Imran nyambek said...

alahai ciannye awek gua ni..

JP Nurul said...

ilam : orait2...



sis hanis : hehe...TQ sis!



padlie : hehe...terima kasih



nisa : ICU????



missynursy : huhu...dah boleh jaga pt balik :)




amna : hehe...yup!



fahim : huhu...tak comel :(




ina : tq!




BP : haha...jgn tengok pict itu!




AM : mici pon manusia biasa!




sissyira : haha...betul2...



imran : tu r psl..ko tak jaga leklok!hahah

Thursday, March 3, 2011

hari ini jadi patient

Assalamualaikum~~



aku menaip sambil terasa diri diawangan disebabkan ubatan yang diambil masih lagi meninggalkan effectnya didalam badan aku....



disebabkan tak tertahan dengan coughing + running nose maka aku bergerak ke A&E department pagi pagi lepas siapkan sedikit procedure diward....
C.I aku pun dah tak larat tengok muka tiada maya aku....



serious malu jadi patient yang beruniform mici.....huhu
DR yang check aku pulak DR Lee yang lawak dan baik hati :)
dia boleh gelakkan aku sebab aku ambik sendiri thermometer dari tangan dia bila dia dengan manjanya cuba sumbatkan aku dengan thermometer tuh....
DR tuh bleh pulak ckp 'owh lupa dan pandai buat sendiri' ..
yang aku tak boleh blah bila DR nak chek aku punya tekak....malu kot!
DR suruh aku say 'aaaaaaaaaa' aku diam je....then dia mintak lagi say 'aaaaaaa'...aku just 'aa' sikit...huhu...




dan hari ini aku berjaya dapat MC dari DR itu.....dan kesianlah warga staff ward aku bila runner dah tak dapat meneruskan tugasan hari ini....patient ward dah penuh....member aku balik tadi lembik je sebab penat tahap nak pitam!




dan aku...tidur memanjang je hari ini selepas menelan beberapa jenis ubat ^-^




kesimpulanya aku tak suka menjadi pesakit ^_*


pict nih tak ada kena mengena langung dengan keadaan aku hari ini okay!

13 comments:

idea semulajadi said...

cepat2 sket shat deh~

Hanis MY said...

owhhh demam2 pun comel ok hik2.. tak suka jugak demam huwaaa, get well soon k..rehat byk2 and take care...

padlie said...

kecian lak bila cik mici yg demam..
takpe, rest elok2 n makan ubat ikut time.. Semoga cepat sembuh..

Entry terbaru padlie: Matahari 3 Mac 2011

khairunnisa ♥ said...

akma, nisa pernah jadi patient =.=" tapi keje tdo je 5 jam dalam ICU ^_^ take care okay? miss ya *hug*

MissyNursy ♥ said...

alala..ciannye..tp mmg betul pun kn..klu xsihat, lg2 running nose n batuk2 ni, kne pakai mask sume..adeeii..leceh plak rasenye!!

p/s: semoga cpat sembuh!nnt leh jage patient balik! hehe..:)

Amna said...

ok la ni.. sebahagian dr pengalaman. huhu...

Fahim 'n Alin said...

haha mc---> patient. comel je

Ina said...

nurul..sian dier..take a rest dear..jgn lupa makan ubat..semoga cepat sembuh

black paper said...

hihihi,,
x suka ,tapi cam suka ;)

abu muaz said...

cik mici sakit juga ya.
tak apa Allah nak tambah pahala dengan syarat sabar menerimanya...

sissyira said...

salam

sesekali jadi pesakit apa salahnya..hehe

Imran nyambek said...

alahai ciannye awek gua ni..

JP Nurul said...

ilam : orait2...



sis hanis : hehe...TQ sis!



padlie : hehe...terima kasih



nisa : ICU????



missynursy : huhu...dah boleh jaga pt balik :)




amna : hehe...yup!



fahim : huhu...tak comel :(




ina : tq!




BP : haha...jgn tengok pict itu!




AM : mici pon manusia biasa!




sissyira : haha...betul2...



imran : tu r psl..ko tak jaga leklok!hahah