Monday, March 7, 2011

seronok tengok anda keluar ward

Assalamualaikum~~



maaf blog tak terupdate!


hari aku penat layan patient PSY(psiko) yang tak habis habis melalak.....
kena sentiasa memujuk 'baby' besar itu....ubat dia main sembur kat kita balik...kalau ikutkan aku dia main sembur sembur aku main sumbat sumbat aje....tapi kena ingat peraturan bila serve medication kita ada 7 rules Right salah satunya patient 'right to refuse'.....
aku ternanti nanti bilalah doctor nak mintak kami prepare borang discharged(keluar ward) untuk patient ini!



sorang aunty cina lagi best...doctor memang tak kasi dia balik pon lagi...dia punya blood test ada masalah....tapi aunty ni tiap tiap harilah tukar baju ward kepada baju biasa sebab dia memang dah nak balik sangat sangat....
pagi tadi belum doctor masuk round lagi dia dah tukar baju dia dan angkat beg nak balik...kelam kabutlah 1 ward tutup pagar dan adalah sesi pujuk memujuk mintak dia duduk dulu....
dan aku pun jadi peninglah ni ward medikal ke ward psikiatrik????




best tengok patient discharged sebenarnya....rasa dihargai bila dia ucap terima kasih.....dan seronok bila tengok dia senyum tanda sihat :)
lagi seronok sebab dapat rileks2 sikit dekat ward sebab patient berkurang :P

11 comments:

khairunnisa ♥ said...

whoa.. orang tunggu mici update ^_^

mici jaga berapa orang patient? then, ubat tu farmasi supply terus ke wad kan?

Fahim 'n Alin said...

best gila kan..hahaha


p/s: nati jadik mici dekat klinik gua okeh?hahaha

JP Nurul said...

nisa : hehe..thanks nisa!


klu org jd runner semua pt org jagalah..klu incharged plg ramai jg 6orang je..hehe..

kite kena pegi amik ubat dkt farmasi ler nisa...huhu




fahimalain : hehe..best gak..hehe


p/s ; bpe gaji lu nak kasi???haha

niesz said...

mesti tension giler kalau ade 10 patient perangai mcm ni..niesz xley nk keja mcm tu, sbb cpt benor ilang sabar..

MissyNursy ♥ said...

haha..betul2..nk pujuk2 patient yg xcompliance ngan kite pyh gak! adeeii..cmne la nnt praktikal kt HBUK..tahap kesabaran teruji atau x..hehe..

p/s: seronok gak klu de patient (F) yg peluk cium kite bile discharge..terharu! :)

ain said...

alamak... kalo ain jd mici kompem ckup sebulan ain pulak msuk wad.. sabo ye cik mici...hu3

Ina said...

yang psiko tu yg tak tahan tu...kan nurul...

padlie said...

Bila kita kerja dalam bidang perkhidmatan, kena banyak sabar.. macam2 ragam orang yg ada..
tu yg menarik.. :)

Entry terbaru padlie: Padlie masa muda-muda [Part IV]

nub said...

ceq takot hospital..sebab bau ubat.. ahahha

Hanis MY said...

akak pun takut nk masuk spital mmg tak best sebab suasana dia tapi kalau dpt mici yg baik2 ok je... apapun mmg seronok tgk org sembuh kan... nurul ni mmg mici contoh la i likeee..

Nurul Afifah said...

kalau masok wad je kan..mesti ada bau ubat~ agaknye makcik tu terjadi psikiatrik patient kot dek bau ubat tu..haha..mcm2.!

Monday, March 7, 2011

seronok tengok anda keluar ward

Assalamualaikum~~



maaf blog tak terupdate!


hari aku penat layan patient PSY(psiko) yang tak habis habis melalak.....
kena sentiasa memujuk 'baby' besar itu....ubat dia main sembur kat kita balik...kalau ikutkan aku dia main sembur sembur aku main sumbat sumbat aje....tapi kena ingat peraturan bila serve medication kita ada 7 rules Right salah satunya patient 'right to refuse'.....
aku ternanti nanti bilalah doctor nak mintak kami prepare borang discharged(keluar ward) untuk patient ini!



sorang aunty cina lagi best...doctor memang tak kasi dia balik pon lagi...dia punya blood test ada masalah....tapi aunty ni tiap tiap harilah tukar baju ward kepada baju biasa sebab dia memang dah nak balik sangat sangat....
pagi tadi belum doctor masuk round lagi dia dah tukar baju dia dan angkat beg nak balik...kelam kabutlah 1 ward tutup pagar dan adalah sesi pujuk memujuk mintak dia duduk dulu....
dan aku pun jadi peninglah ni ward medikal ke ward psikiatrik????




best tengok patient discharged sebenarnya....rasa dihargai bila dia ucap terima kasih.....dan seronok bila tengok dia senyum tanda sihat :)
lagi seronok sebab dapat rileks2 sikit dekat ward sebab patient berkurang :P

11 comments:

khairunnisa ♥ said...

whoa.. orang tunggu mici update ^_^

mici jaga berapa orang patient? then, ubat tu farmasi supply terus ke wad kan?

Fahim 'n Alin said...

best gila kan..hahaha


p/s: nati jadik mici dekat klinik gua okeh?hahaha

JP Nurul said...

nisa : hehe..thanks nisa!


klu org jd runner semua pt org jagalah..klu incharged plg ramai jg 6orang je..hehe..

kite kena pegi amik ubat dkt farmasi ler nisa...huhu




fahimalain : hehe..best gak..hehe


p/s ; bpe gaji lu nak kasi???haha

niesz said...

mesti tension giler kalau ade 10 patient perangai mcm ni..niesz xley nk keja mcm tu, sbb cpt benor ilang sabar..

MissyNursy ♥ said...

haha..betul2..nk pujuk2 patient yg xcompliance ngan kite pyh gak! adeeii..cmne la nnt praktikal kt HBUK..tahap kesabaran teruji atau x..hehe..

p/s: seronok gak klu de patient (F) yg peluk cium kite bile discharge..terharu! :)

ain said...

alamak... kalo ain jd mici kompem ckup sebulan ain pulak msuk wad.. sabo ye cik mici...hu3

Ina said...

yang psiko tu yg tak tahan tu...kan nurul...

padlie said...

Bila kita kerja dalam bidang perkhidmatan, kena banyak sabar.. macam2 ragam orang yg ada..
tu yg menarik.. :)

Entry terbaru padlie: Padlie masa muda-muda [Part IV]

nub said...

ceq takot hospital..sebab bau ubat.. ahahha

Hanis MY said...

akak pun takut nk masuk spital mmg tak best sebab suasana dia tapi kalau dpt mici yg baik2 ok je... apapun mmg seronok tgk org sembuh kan... nurul ni mmg mici contoh la i likeee..

Nurul Afifah said...

kalau masok wad je kan..mesti ada bau ubat~ agaknye makcik tu terjadi psikiatrik patient kot dek bau ubat tu..haha..mcm2.!