Monday, March 7, 2011

pahit dan manis itukan kehidupan

Assalamualaikum~~



sebenarnya dalam pahit ada manisnya....dalam keperitan ada penawarnya....
kadang kadang manis itu kita lambat rasa sebab kita kena habiskan rasa pahit itu dulu...
macam coklat beryl's ini


luar dia ialah coklat pahit...tapi bila kita gigit sedikit demi sedikit akan terasa kemanisan ^_^
dulu dulu masa mula rasa coklat ini aku rasa biasa aje...tapi bila my sis cakap yang coklat ini seolah seperti hidup kita...pahit dahulu kemudian manis....aku mula mengakui!



sesape yang follow blog ini dari mula aku praktikal di ceruk kampar ini....akan ketahui betapa peritnya aku! hari hari ada saja entry mengadu disini....
mungkin dah naik bosan dah kot korang....huhu



alhamdulillah!
perit dan kepahitan itu aku dah gigit dan telan sedikit demi sedikit....hari demi hari....
dan kemanisannya dah mula terasa selepas hampir 5 minggu aku berpraktikal disini....
ada 2 minggu ++ untuk dilalui pahit atau manis disini.....



aku dah tak nak cerita yang perit!nak simpan sebagai 1 pengalaman hidup aku sebagai JP(jururawat pelatih..ramai yang tny aku JP itu apa)


sekarang serious! sangat manis terasa....
petang tadi sebelum aku bertugas selalu akan ada waktu discussion untuk 1 jam....
C.I yang selalu duk tengking aku tetiba kasi ayat yang agak touching bagi group kami...
'saya suka group kamu...walaupun hari hari kena marah,kena tengking kamu tetap senyum...saya tahu hati kamu sakit..tapi kamu tak pernah tunjukkan...'
aku dan yang lain agak sentap! dia jadikan group kami sebagai contoh kepada junior kami...
(mana tak sentap dari dikeji tetiba dipuji!)
aku story kat member aku yang tak sama shift...member aku terus leleh!
aku tak reti sebenarnya nak sampaikan perasaan aku untuk kamu sama sama merasa....
kamu tidak akan merasa perasaan ini selagi tidak bergelar JP....

Jururawat Pelatih




p/s : entry macam aku dah nak habis praktikal...huhu...alah..dalam mood bahagia...up teruslah entry ini..hihi




million thanks readers!

13 comments:

idea semulajadi said...

kan ilam da ckp psl CI nie,
along xnk percaya~
dia nak uji je tu seblum2 nie~

Ina said...

Alhamdulillah...biasalah kan..di dalam duka ada suka..di dalam pahit ada manisnya..betul..macam coklat....jgn makan coklat bebanyak cik nurul...nanti naik balik 2 kg tuh..hu..hu

Nurul Afifah said...

ske bce blog akak ni..spe kata jd nurse senang..ssah owh nak dpt pkai uniform kiut tu.. :P

niesz said...

dun worry, ALLAH xkan duga umatnye lebey dr kempmpuan kite..be strong ya :) nice lorh pkai bj nurse tu, cute je tgk..

padlie said...

tahniah..
sungguh beerti bila kita dipuji..
teruskan usaha dan kecemerlangan.. :)

alexa yussida said...

tahniahhh:) tuh la org tua duk ckp kan sakit2 dlu..sng2 kmudian..pahit2 dlu..manis2 kemudian..kehke memandaii je:) tc ye nurul:)

abu muaz said...

manis, masam, pahit....
semua ni adalah asam garam kehidupan.

Hanis MY said...

huwaaa rasanya akak ada komen smalam siap puji2 lagi handbag kaler putih tu pelik betul naper takde takpe tulis skali lagi...

Imran nyambek said...

chaiyok...nanti kalo gua masuk hospital...lu jage gua leklok k?hihi

MataHati @ MH said...

sikit hari jer lagi utk diiktiraf sebagai jururawat sebenar.. gambateh

kim salam kat C.I tu.. :)

liyana said...

nice entry...
ru taw jp tu jururawat pelatih..hehe..
tertnye2 gk jp tu ape sbnrnye

JIJI YU said...

hurm..aku punye mmber pon cakap cam ko jgk..salu kena keji dek seniorita2...last kena puji

JP Nurul said...

ilam : yelah ilam betul!



ina : haha...TQ tolng ingatkan yang 2kg tu..hehe



N.Afifah : yup bukan senang bergelar JP ni...




niesz : TQ!



padlie : terima kasih!




alexa : tq!hehe...manis manis kemudian ye...




AM : itulah kehidupan~~



sis hanis : kenapakah dgn beg putih itu????tq sudi comment balik!



imran : no hal klu ko buat perangai leklok!haha..



MH : hehe...lagi 3,4 bulan utk jadi JT...




liyana : hehe...okay dah tau kan...




jiji yu : itulah kami...

Monday, March 7, 2011

pahit dan manis itukan kehidupan

Assalamualaikum~~



sebenarnya dalam pahit ada manisnya....dalam keperitan ada penawarnya....
kadang kadang manis itu kita lambat rasa sebab kita kena habiskan rasa pahit itu dulu...
macam coklat beryl's ini


luar dia ialah coklat pahit...tapi bila kita gigit sedikit demi sedikit akan terasa kemanisan ^_^
dulu dulu masa mula rasa coklat ini aku rasa biasa aje...tapi bila my sis cakap yang coklat ini seolah seperti hidup kita...pahit dahulu kemudian manis....aku mula mengakui!



sesape yang follow blog ini dari mula aku praktikal di ceruk kampar ini....akan ketahui betapa peritnya aku! hari hari ada saja entry mengadu disini....
mungkin dah naik bosan dah kot korang....huhu



alhamdulillah!
perit dan kepahitan itu aku dah gigit dan telan sedikit demi sedikit....hari demi hari....
dan kemanisannya dah mula terasa selepas hampir 5 minggu aku berpraktikal disini....
ada 2 minggu ++ untuk dilalui pahit atau manis disini.....



aku dah tak nak cerita yang perit!nak simpan sebagai 1 pengalaman hidup aku sebagai JP(jururawat pelatih..ramai yang tny aku JP itu apa)


sekarang serious! sangat manis terasa....
petang tadi sebelum aku bertugas selalu akan ada waktu discussion untuk 1 jam....
C.I yang selalu duk tengking aku tetiba kasi ayat yang agak touching bagi group kami...
'saya suka group kamu...walaupun hari hari kena marah,kena tengking kamu tetap senyum...saya tahu hati kamu sakit..tapi kamu tak pernah tunjukkan...'
aku dan yang lain agak sentap! dia jadikan group kami sebagai contoh kepada junior kami...
(mana tak sentap dari dikeji tetiba dipuji!)
aku story kat member aku yang tak sama shift...member aku terus leleh!
aku tak reti sebenarnya nak sampaikan perasaan aku untuk kamu sama sama merasa....
kamu tidak akan merasa perasaan ini selagi tidak bergelar JP....

Jururawat Pelatih




p/s : entry macam aku dah nak habis praktikal...huhu...alah..dalam mood bahagia...up teruslah entry ini..hihi




million thanks readers!

13 comments:

idea semulajadi said...

kan ilam da ckp psl CI nie,
along xnk percaya~
dia nak uji je tu seblum2 nie~

Ina said...

Alhamdulillah...biasalah kan..di dalam duka ada suka..di dalam pahit ada manisnya..betul..macam coklat....jgn makan coklat bebanyak cik nurul...nanti naik balik 2 kg tuh..hu..hu

Nurul Afifah said...

ske bce blog akak ni..spe kata jd nurse senang..ssah owh nak dpt pkai uniform kiut tu.. :P

niesz said...

dun worry, ALLAH xkan duga umatnye lebey dr kempmpuan kite..be strong ya :) nice lorh pkai bj nurse tu, cute je tgk..

padlie said...

tahniah..
sungguh beerti bila kita dipuji..
teruskan usaha dan kecemerlangan.. :)

alexa yussida said...

tahniahhh:) tuh la org tua duk ckp kan sakit2 dlu..sng2 kmudian..pahit2 dlu..manis2 kemudian..kehke memandaii je:) tc ye nurul:)

abu muaz said...

manis, masam, pahit....
semua ni adalah asam garam kehidupan.

Hanis MY said...

huwaaa rasanya akak ada komen smalam siap puji2 lagi handbag kaler putih tu pelik betul naper takde takpe tulis skali lagi...

Imran nyambek said...

chaiyok...nanti kalo gua masuk hospital...lu jage gua leklok k?hihi

MataHati @ MH said...

sikit hari jer lagi utk diiktiraf sebagai jururawat sebenar.. gambateh

kim salam kat C.I tu.. :)

liyana said...

nice entry...
ru taw jp tu jururawat pelatih..hehe..
tertnye2 gk jp tu ape sbnrnye

JIJI YU said...

hurm..aku punye mmber pon cakap cam ko jgk..salu kena keji dek seniorita2...last kena puji

JP Nurul said...

ilam : yelah ilam betul!



ina : haha...TQ tolng ingatkan yang 2kg tu..hehe



N.Afifah : yup bukan senang bergelar JP ni...




niesz : TQ!



padlie : terima kasih!




alexa : tq!hehe...manis manis kemudian ye...




AM : itulah kehidupan~~



sis hanis : kenapakah dgn beg putih itu????tq sudi comment balik!



imran : no hal klu ko buat perangai leklok!haha..



MH : hehe...lagi 3,4 bulan utk jadi JT...




liyana : hehe...okay dah tau kan...




jiji yu : itulah kami...