Monday, March 14, 2011

yang paling berkesan dan mujarab

Assalamualaikum~~



bukan senang nak jadi nurse nih.....
nak pulak kalau kena jaga pesakit lelaki....tension betullah....
yang paling tension kalau nak kena sponging...aku paling malas bab ni ah!
kalau sponging pesakit perempuan memang tak ada hal lah...tapi kalau pesakit lelaki ni....hurm!
terpaksa memandang benda yang tak halal!


so,nurse ni bukanlah mulia sangat kerjanya....sebab kalau bab penglihatan ni memang susah nak di jaga....
belum lagi kalau tiba soal bersentuhan......inilah aku bila tiba tiba jadi baik! :P


seriously aku bukan jenis yang suka ambik kesempatan! serious! :P
so,aku pun geli nak memandang ataupun nak urus benda benda yang tak halal untuk aku!
sebab tu bila ada isteri pesakit mahupun keluarga terdekat aku kalau boleh nak mereka yang uruskan keadaan suami@bapa@atuk@abang mereka!
bukanlah nak suruh mereka uruskan A to Z tapi sekurang-kurangnya bab menguruskan hal yang berkaitan aurat ni biarlah mereka yang uruskan sendiri!



jika anda sebagai seorang isteri...
relakah membiarkan wanita wanita lain memandang cacat cela mahupun kelebihan yang sepatutnya ditutup???


jika anda sebagai seorang anak...
sudikah melihat gadis gadis baya anda membuka dan mengelap tempat tempat tertentu dibahagian tubuh ayah anda????



kadang kadang kita tak sedar semua ni....kalau keluarga kita dihospital semua nak biarkan nurse yang buat...
kami hanya boleh bagi ubat,jaga yang mana perlu sahaja, bantu yang mana patut....yang lain lain anda sebagai keluarga kena lakukan....
susah senang mestilah bersama kan????




semangat,perhatian, kasih sayang itu ubat yang paling berkesan dan mujarab okay!

6 comments:

ain said...

itu psl nurse utk perempuan, sbb perempuan mampu utk control nafsu, xde hal nk uruskan pesakit pompuan & lelaki hensem mcm Fahrin Ahmad. Cube kalo nurse tu lelaki uruskan pesakit pompuan, takut lain plak jdnye...:)

Ina said...

betul jugak tu kan cik nurul..harap relative pesakit tu prihatin la ..

MataHati @ MH said...

saya suka kalau nurse selalu jaga sya, mandikan saya, suap makanan... huhuhu :)

ARJUNA.Inc said...

huhu..sabo je la eh..nurse mrwat..tp kalo beranak?yg mnyambut?kbnyakannye doktor llaki..haih..hancur bkecai gak la ati nih~~

Nurul Afifah said...

xkan deme xkisah kot.? ish plik tol..dah ada family xkn deme xbuat sendiri jugak.?

abu muaz said...

semakin matang cik mici.
yang haram tetap haram yang halal tetap halal.

satu n3 yang menarik .

Monday, March 14, 2011

yang paling berkesan dan mujarab

Assalamualaikum~~



bukan senang nak jadi nurse nih.....
nak pulak kalau kena jaga pesakit lelaki....tension betullah....
yang paling tension kalau nak kena sponging...aku paling malas bab ni ah!
kalau sponging pesakit perempuan memang tak ada hal lah...tapi kalau pesakit lelaki ni....hurm!
terpaksa memandang benda yang tak halal!


so,nurse ni bukanlah mulia sangat kerjanya....sebab kalau bab penglihatan ni memang susah nak di jaga....
belum lagi kalau tiba soal bersentuhan......inilah aku bila tiba tiba jadi baik! :P


seriously aku bukan jenis yang suka ambik kesempatan! serious! :P
so,aku pun geli nak memandang ataupun nak urus benda benda yang tak halal untuk aku!
sebab tu bila ada isteri pesakit mahupun keluarga terdekat aku kalau boleh nak mereka yang uruskan keadaan suami@bapa@atuk@abang mereka!
bukanlah nak suruh mereka uruskan A to Z tapi sekurang-kurangnya bab menguruskan hal yang berkaitan aurat ni biarlah mereka yang uruskan sendiri!



jika anda sebagai seorang isteri...
relakah membiarkan wanita wanita lain memandang cacat cela mahupun kelebihan yang sepatutnya ditutup???


jika anda sebagai seorang anak...
sudikah melihat gadis gadis baya anda membuka dan mengelap tempat tempat tertentu dibahagian tubuh ayah anda????



kadang kadang kita tak sedar semua ni....kalau keluarga kita dihospital semua nak biarkan nurse yang buat...
kami hanya boleh bagi ubat,jaga yang mana perlu sahaja, bantu yang mana patut....yang lain lain anda sebagai keluarga kena lakukan....
susah senang mestilah bersama kan????




semangat,perhatian, kasih sayang itu ubat yang paling berkesan dan mujarab okay!

6 comments:

ain said...

itu psl nurse utk perempuan, sbb perempuan mampu utk control nafsu, xde hal nk uruskan pesakit pompuan & lelaki hensem mcm Fahrin Ahmad. Cube kalo nurse tu lelaki uruskan pesakit pompuan, takut lain plak jdnye...:)

Ina said...

betul jugak tu kan cik nurul..harap relative pesakit tu prihatin la ..

MataHati @ MH said...

saya suka kalau nurse selalu jaga sya, mandikan saya, suap makanan... huhuhu :)

ARJUNA.Inc said...

huhu..sabo je la eh..nurse mrwat..tp kalo beranak?yg mnyambut?kbnyakannye doktor llaki..haih..hancur bkecai gak la ati nih~~

Nurul Afifah said...

xkan deme xkisah kot.? ish plik tol..dah ada family xkn deme xbuat sendiri jugak.?

abu muaz said...

semakin matang cik mici.
yang haram tetap haram yang halal tetap halal.

satu n3 yang menarik .