Monday, March 28, 2011

kisah terakhir di kampar :(

Assalamualaikum...



perlu taip entry laju laju sebab aku sekarang perlu limitkan masa untuk beron9 :(
sekarang dah perlu bahagikan masa untuk belajar betul betul dan lulus LJM(lembaga jururawat malaysia)...ada lagi 2bulan untuk sampai ke tarikh penting itu....
yang gerun sekarang nih dengar cite yang aku akan masuk kerja dan jadi staffnurse pada 1.8.2011!
serious! aku tak ready lagi untuk memakai line biru dikepala....




so,sekarang nih aku dah update entry dari kl..bukan lagi kampar....hope no more kamparlah lepas nih...hihi
sabtu lepas transport kolej dtg jemput kami jam 12tghhari.....melompat bila transport sampai...excited kot nak blk kl...:)
dalam duk excited...lepas je aku angkut barang msk atas van...(selalu bus bsr yg dtg tp kali ni just van jer...atas alasan kami cuma 8 orng)
so,dah angkut segala brg...aku msk umah sewa blk....kononnya nak re-checklah takut ada brg2 tertinggal...kawan aku si mom pon join sekaki.....
disebabkan bilik lepak aku ditingkat atas maka kami naiklah nak check2 brg....bila aku turun ke tingkat bawah blk....aku tengok pintu utama bertutup...aku dah mula rasa xbest...aku try nak bkk pintu xdapat sebab ada org dah kunci dari luar....aku ape lagikan...terus jerit jerit nak kasi dorang tau yg kami still kat dalam....tp memang org luar xkan dengarlah...aku usaha bkk sliding door dpt...aku jerit ah mintak tolong(ceh....mcm kena apelah)
terkejut driver sbb kami still kat dlm....member aku boleh xperasan yang kasut kami ada kat luar dan main terus kunci aje...
dan yang bestnye kunci dah serah kepada tuan rumah yang tergesa2 cabut sbb ada kerja lain....
stresslah kami yg terkurung didalam...
pakcik driver try ah godek2 pakai kunci dia dan tetiba dpt bukak!
fuhh....memang terasa lega giler ah!
nasib dorang tak gerak ag...kalau tak maunya kami kena terus duduk dikampar :(




dan hari ini aku dah mula kerja di KK Semenyih....agak stress dengan staff yang mcm hape dah!
dan keadaan aku sejak semalam pun memang xsedap sebab tetibe tekak terasa perit dan kepala rasa berat yang amat...dengan masalah period pain lagi...huhu T_T




p/s : hope esok lebih baik dari hari ini....

p/s : perlu bukak nota untuk study...hmmmm

6 comments:

tAsHa said...

hahahaha....klu dok kampar lg confirm nangis xbrenti

padlie said...

Camner leh x prasan ada org tu.. excited sgt ye.. hehehe

Gud luck untuk exam nursing board tuh :D

Entry terbaru padlie: Penceramah yang dah lama tak berceramah

MataHati @ MH said...

harap2 luluslah nanti.
dah pakai line biru nanti, sudi2 lah terima sya sebagai patient.. ;p

PutRi_nAdiA said...

lme xbca blog ni..tetibe nak jd staffnurse pulak..

siot nye kwn..bleh plak kunci gtu...hadoi...

khairunnisa ♥ said...

caiyo caiyo mici!!!

tak sabar tengok mici line biru di tudung bulan 8 nanti! caiyo caiyo!

Ina said...

la....sian cik mici..macam mana la dorang tak perasan ada org kat dalam..nasib baik boleh bukak kan..selamat menjalankan tugas dan study smart ok.

Monday, March 28, 2011

kisah terakhir di kampar :(

Assalamualaikum...



perlu taip entry laju laju sebab aku sekarang perlu limitkan masa untuk beron9 :(
sekarang dah perlu bahagikan masa untuk belajar betul betul dan lulus LJM(lembaga jururawat malaysia)...ada lagi 2bulan untuk sampai ke tarikh penting itu....
yang gerun sekarang nih dengar cite yang aku akan masuk kerja dan jadi staffnurse pada 1.8.2011!
serious! aku tak ready lagi untuk memakai line biru dikepala....




so,sekarang nih aku dah update entry dari kl..bukan lagi kampar....hope no more kamparlah lepas nih...hihi
sabtu lepas transport kolej dtg jemput kami jam 12tghhari.....melompat bila transport sampai...excited kot nak blk kl...:)
dalam duk excited...lepas je aku angkut barang msk atas van...(selalu bus bsr yg dtg tp kali ni just van jer...atas alasan kami cuma 8 orng)
so,dah angkut segala brg...aku msk umah sewa blk....kononnya nak re-checklah takut ada brg2 tertinggal...kawan aku si mom pon join sekaki.....
disebabkan bilik lepak aku ditingkat atas maka kami naiklah nak check2 brg....bila aku turun ke tingkat bawah blk....aku tengok pintu utama bertutup...aku dah mula rasa xbest...aku try nak bkk pintu xdapat sebab ada org dah kunci dari luar....aku ape lagikan...terus jerit jerit nak kasi dorang tau yg kami still kat dalam....tp memang org luar xkan dengarlah...aku usaha bkk sliding door dpt...aku jerit ah mintak tolong(ceh....mcm kena apelah)
terkejut driver sbb kami still kat dlm....member aku boleh xperasan yang kasut kami ada kat luar dan main terus kunci aje...
dan yang bestnye kunci dah serah kepada tuan rumah yang tergesa2 cabut sbb ada kerja lain....
stresslah kami yg terkurung didalam...
pakcik driver try ah godek2 pakai kunci dia dan tetiba dpt bukak!
fuhh....memang terasa lega giler ah!
nasib dorang tak gerak ag...kalau tak maunya kami kena terus duduk dikampar :(




dan hari ini aku dah mula kerja di KK Semenyih....agak stress dengan staff yang mcm hape dah!
dan keadaan aku sejak semalam pun memang xsedap sebab tetibe tekak terasa perit dan kepala rasa berat yang amat...dengan masalah period pain lagi...huhu T_T




p/s : hope esok lebih baik dari hari ini....

p/s : perlu bukak nota untuk study...hmmmm

6 comments:

tAsHa said...

hahahaha....klu dok kampar lg confirm nangis xbrenti

padlie said...

Camner leh x prasan ada org tu.. excited sgt ye.. hehehe

Gud luck untuk exam nursing board tuh :D

Entry terbaru padlie: Penceramah yang dah lama tak berceramah

MataHati @ MH said...

harap2 luluslah nanti.
dah pakai line biru nanti, sudi2 lah terima sya sebagai patient.. ;p

PutRi_nAdiA said...

lme xbca blog ni..tetibe nak jd staffnurse pulak..

siot nye kwn..bleh plak kunci gtu...hadoi...

khairunnisa ♥ said...

caiyo caiyo mici!!!

tak sabar tengok mici line biru di tudung bulan 8 nanti! caiyo caiyo!

Ina said...

la....sian cik mici..macam mana la dorang tak perasan ada org kat dalam..nasib baik boleh bukak kan..selamat menjalankan tugas dan study smart ok.