Monday, April 4, 2011

kisah beberapa hari yang lepas

Assalamualaikum~~



waaa....rindu blog aku! heh heh..macam dah berbulan xmenjeguk kesini padahal baru beberapa hari je kot...tapi inikan membuktikan yang aku ingat yang aku ada blog dan ada sedikit perasaan kasih untuk terus mengupdate entry mory di blog ini :)



so,ape cite aku xupdate blog....malas nak bagitau nnt korang cakap aku kasi alasan basi...huhu


berbalik pada perkara yang perlu aku update pada hari2 lepas....
aku dan group praktikal ditugaskan untuk kasi talk kat sekolah menengah sebelah klinik semenyih jumaat lepas...
kebetulan staff pon turut adakan aktiviti memberi vaksin ATT(prevention kancing gigi) kepada pelajar tingkatan 3...
maka kami ambik ah kesempatan selama 20minit untuk kasi talk tentang BAHAYA MEROKOK kepada pelajar2 tersebut...
ingat nak pinjam 1 bilik darjah dan kasi talk untuk 1 kelas je...tapi cikgu request untuk kami adakan talk di dewan dan dia akan hantar 2,3 kelas untuk join talk kami....aku ape ag..terus tachycardia!



tapi so far soooo goodlah...semua berjalan lancar...pelajar pun kasi kerjasama yang baik....:)
dah siap kasi talk maka kami sambung tolong staff klinik kasi injection ATT itu...
aku dapat tugasan paling mencabar iaitu tukang check borang concern dari ibubapa pelajar :P


eh,tapi serious mencabar sebab kena melayan karenah pelajar yang suka ikut kepala sendiri..naik bengang gak ah aku bila mereka xikut arahan aku....huh!
dah lah jenis spesis tanya soklan dasyat 'kak sakit tak kena inject'
mula mula aku jawab okay ah..tapi bila dah dekat 50x kasi soklan sama naik pening gak ah...last2 aku jawab sakitttttttttttt sangattttttttttttt macam kena tusuk dengan pisau :P
berhasil gak ah jawapan aku sebab lepas tu xada sorang pon dah berani tny soklan yg sama :D
hahahahaha



alkisah sabtu aka weekend lepas...aku kuar p 'dating' ngan adik aku....
kitaorang memang pakat nak tengok hikayat merong mahawangsa....pergh! memang best ah! aku kasi 4 bintang kat KRU ....
nice sangat cerita nih...dengan watak merong,putera marcus dan puteri china....i like!
aku suka ngan bahasa dalam cerita ni..:D



dan dalam aku duk countdown hari untuk LJM masih sempat melayan dan copy beberapa drama korea...hehe...the latest drama ialah mary stayed out all night....aku suka hero ah...macam biasalah kan...hehe...next2 entry aku review pasal drama...tak habis layan lagi nih...hehe


owh aku nak settlekan blogwalking ke beberapa teman blogger...sangat rindu pada mereka :)


okay!sekian terima kasih..^_^

6 comments:

padlie said...

hahaha.. sakit tu kena inject.. mau tujuh hari tujuh malam xleh angkat tangan.. huhu

khairunnisa ♥ said...

bila besar.. injection dah tak sakit dah ^__________^

haha, dahsyat gila hang kata sakit sangat bagai kena tusuk pisau! I like ^__^

best gila dapat dating dengan adik.. adik orang taknak dating dengan kakak dia lagi sebab dia dah ada gf.. ish.. tak tengoklagi merong mahawangsa tu =.="

now busy praktikal. kali ni sangat busy sampai mei =.=" oh man..


mici. imy *hug*

Ina said...

cik mici ganaszzzzz..he.he..

cik mici ooo cik mici...selalu awak donlot drama tu kat mana?

Imran nyambek said...

gua takut inject.

JP Nurul said...

padlie : hehe...depends pd antibodi seseorg dan vaksin tu jgk la...




nisa : hehe...dah lame xkena inject..xtau skt ke x...bl kite inject org best...


myt *hug*



ina : hehe..member sy yg tukang download...sy copy je...




imran : kate hero...

alexa yussida said...

hehe..kite pon br stat update balik..masa nk exam rindu gileee nk bukak blog tp skrg mcm dah malas la plak nk teruskan berblog...kuat kan penangan godaan syaitan..kekeke

Monday, April 4, 2011

kisah beberapa hari yang lepas

Assalamualaikum~~



waaa....rindu blog aku! heh heh..macam dah berbulan xmenjeguk kesini padahal baru beberapa hari je kot...tapi inikan membuktikan yang aku ingat yang aku ada blog dan ada sedikit perasaan kasih untuk terus mengupdate entry mory di blog ini :)



so,ape cite aku xupdate blog....malas nak bagitau nnt korang cakap aku kasi alasan basi...huhu


berbalik pada perkara yang perlu aku update pada hari2 lepas....
aku dan group praktikal ditugaskan untuk kasi talk kat sekolah menengah sebelah klinik semenyih jumaat lepas...
kebetulan staff pon turut adakan aktiviti memberi vaksin ATT(prevention kancing gigi) kepada pelajar tingkatan 3...
maka kami ambik ah kesempatan selama 20minit untuk kasi talk tentang BAHAYA MEROKOK kepada pelajar2 tersebut...
ingat nak pinjam 1 bilik darjah dan kasi talk untuk 1 kelas je...tapi cikgu request untuk kami adakan talk di dewan dan dia akan hantar 2,3 kelas untuk join talk kami....aku ape ag..terus tachycardia!



tapi so far soooo goodlah...semua berjalan lancar...pelajar pun kasi kerjasama yang baik....:)
dah siap kasi talk maka kami sambung tolong staff klinik kasi injection ATT itu...
aku dapat tugasan paling mencabar iaitu tukang check borang concern dari ibubapa pelajar :P


eh,tapi serious mencabar sebab kena melayan karenah pelajar yang suka ikut kepala sendiri..naik bengang gak ah aku bila mereka xikut arahan aku....huh!
dah lah jenis spesis tanya soklan dasyat 'kak sakit tak kena inject'
mula mula aku jawab okay ah..tapi bila dah dekat 50x kasi soklan sama naik pening gak ah...last2 aku jawab sakitttttttttttt sangattttttttttttt macam kena tusuk dengan pisau :P
berhasil gak ah jawapan aku sebab lepas tu xada sorang pon dah berani tny soklan yg sama :D
hahahahaha



alkisah sabtu aka weekend lepas...aku kuar p 'dating' ngan adik aku....
kitaorang memang pakat nak tengok hikayat merong mahawangsa....pergh! memang best ah! aku kasi 4 bintang kat KRU ....
nice sangat cerita nih...dengan watak merong,putera marcus dan puteri china....i like!
aku suka ngan bahasa dalam cerita ni..:D



dan dalam aku duk countdown hari untuk LJM masih sempat melayan dan copy beberapa drama korea...hehe...the latest drama ialah mary stayed out all night....aku suka hero ah...macam biasalah kan...hehe...next2 entry aku review pasal drama...tak habis layan lagi nih...hehe


owh aku nak settlekan blogwalking ke beberapa teman blogger...sangat rindu pada mereka :)


okay!sekian terima kasih..^_^

6 comments:

padlie said...

hahaha.. sakit tu kena inject.. mau tujuh hari tujuh malam xleh angkat tangan.. huhu

khairunnisa ♥ said...

bila besar.. injection dah tak sakit dah ^__________^

haha, dahsyat gila hang kata sakit sangat bagai kena tusuk pisau! I like ^__^

best gila dapat dating dengan adik.. adik orang taknak dating dengan kakak dia lagi sebab dia dah ada gf.. ish.. tak tengoklagi merong mahawangsa tu =.="

now busy praktikal. kali ni sangat busy sampai mei =.=" oh man..


mici. imy *hug*

Ina said...

cik mici ganaszzzzz..he.he..

cik mici ooo cik mici...selalu awak donlot drama tu kat mana?

Imran nyambek said...

gua takut inject.

JP Nurul said...

padlie : hehe...depends pd antibodi seseorg dan vaksin tu jgk la...




nisa : hehe...dah lame xkena inject..xtau skt ke x...bl kite inject org best...


myt *hug*



ina : hehe..member sy yg tukang download...sy copy je...




imran : kate hero...

alexa yussida said...

hehe..kite pon br stat update balik..masa nk exam rindu gileee nk bukak blog tp skrg mcm dah malas la plak nk teruskan berblog...kuat kan penangan godaan syaitan..kekeke