Tuesday, April 26, 2011

buat baik di balas baik

Assalamualaikum ^_^



akhirnya berkeinginan kembali untuk mengupdate blog. heheh!
bukan sengaja ye. aku pening2 lalat dengan masalah masalah kolej ni. biasalah kan dah nak akhir2 belajar ni, semua nak kena settle. kena pegi check apa apa denda dekat student affairlah, nak kena pegi settlekan hal hal cross yang tak completelah, nak kena jumpa orang tu orang ni lah sebab nak settlekan hal posting yang tak cukuplah. sampai gaduh-gaduh dengan lecturer disebabkan tidak berpuas hati tentang beberapa perkara.(kurang ajarkan???)



dan alhamdulillah 1 perkara dah settle iaitu hal yang berkaitan dengan posting. aku perlu ganti cuma 1 hari sahaja daripada 5 hari yang aku pernah MC dulu. dan duit aku selamat dari terpaksa membayar denda yang tak patut.itu pon selepas bersoal jawab bertikam lidah dengan lecturer dan selepas dekan nursing masuk campur.



seriously, aku paling paling hargai dengan jasa baik dekan nursing. sebab dialah aku xperlu posting banyak hari dan sebab dialah aku xperlu bayar 1 sen pon. dia terima cuti aku dengan menerima bukti tarikh admission aku ke ward shj. aku xperlu balik kampung semata mata untuk mencari salinan MC aku dan surat pengesahan Dr tentang operation yang pernah aku lalui dulu. hanya dengan tarikh disalinan contengan tentang ultrasound je dia boleh tolerate dengan aku. memang sangat sangat baik orangnya.



semalam kami start dengan muka dingin bila luahkan apa yang kami tidak berpuas hati dengan kolej. dan dia dah buat kami terdiam dan respect. dan hari ini kami ada perjumpaan lagi dengan beliau dan dia cakap mood serta wajah kami ceria berbanding semalam. ye ah kan mana nak ceria semalam bila kena marah kena tengking sesuka hati. lepas tu boleh pulak salahkan kami sebab jatuh sakit. mana kami tak hangin! at least cakaplah elok elok. kami pun buat perangai elok eloklah. betul tak...



maka dengan ini sabtu minggu ini adalah hari bekerja untuk aku.huargh! walaupun frust sebab weekend ni dah berangan angan nak habiskan masa dengan family(yea! family aku datang kl weekend ni! kalau nak jeles silalah ;P ) aku terpaksa relakan jugak sebab ketua c.i cuma mintak aku ganti 1 hari shj.kemudian attendance aku untuk posting akan jadi 100%. nak tak nak kena nak jugak.

7 comments:

Amirah Adnan said...

baiknye dekan nursing.. kat kampus kb, ade coordinator yg kerek!

khairunnisa ♥ said...

kami cuti 1 hari tak semestinya ganti 1 hari.. maybe more than that, bergantung atas budi bicara bos.. hehe :')

yeay! mici kembali :) *hug*

abu muaz said...

bagus,berani kerana benar. Lawan tetap lawan.

padlie said...

Suatu hari nanti, bila dah pangkat besar, kena pastikan kita lak boleh tolerate ngan anak buah kita.. Ingat macam mana kita gembira sekarang, dan suatu hari nanti, kita perlu gembirakan orang.. :)

MataHati @ MH said...

rindunya sama nurse ini sbb punyalah lama nk tunggu dia update blog...

dah tahu ke habis study nanti dihantar bertugas kat mana?

kalau kat k.trg ok gak. boleh belanja sya kfc..ngehh ngehh

JP Nurul said...

amirah : yup. memang baik sangat2! dl posting kat kb dpt c.i okay :)





nisa : lagi dasyat kena ganti lebih dari hari cuti...huhu





AM : betul!





padlie : i/Allah :)





MH : bln 8 nnt mungkin dpt tahu kena keje kat mana..

hoho..xmungkin akan dpt trgnu sbb pantai timur susah nak masuk...huhu

ARJUNA.Inc said...

tolong sampaikan salam sy ye kt dekan nursing 2..dia da kwen ke belom?mkan ikan sungai x?nyiahahha

Tuesday, April 26, 2011

buat baik di balas baik

Assalamualaikum ^_^



akhirnya berkeinginan kembali untuk mengupdate blog. heheh!
bukan sengaja ye. aku pening2 lalat dengan masalah masalah kolej ni. biasalah kan dah nak akhir2 belajar ni, semua nak kena settle. kena pegi check apa apa denda dekat student affairlah, nak kena pegi settlekan hal hal cross yang tak completelah, nak kena jumpa orang tu orang ni lah sebab nak settlekan hal posting yang tak cukuplah. sampai gaduh-gaduh dengan lecturer disebabkan tidak berpuas hati tentang beberapa perkara.(kurang ajarkan???)



dan alhamdulillah 1 perkara dah settle iaitu hal yang berkaitan dengan posting. aku perlu ganti cuma 1 hari sahaja daripada 5 hari yang aku pernah MC dulu. dan duit aku selamat dari terpaksa membayar denda yang tak patut.itu pon selepas bersoal jawab bertikam lidah dengan lecturer dan selepas dekan nursing masuk campur.



seriously, aku paling paling hargai dengan jasa baik dekan nursing. sebab dialah aku xperlu posting banyak hari dan sebab dialah aku xperlu bayar 1 sen pon. dia terima cuti aku dengan menerima bukti tarikh admission aku ke ward shj. aku xperlu balik kampung semata mata untuk mencari salinan MC aku dan surat pengesahan Dr tentang operation yang pernah aku lalui dulu. hanya dengan tarikh disalinan contengan tentang ultrasound je dia boleh tolerate dengan aku. memang sangat sangat baik orangnya.



semalam kami start dengan muka dingin bila luahkan apa yang kami tidak berpuas hati dengan kolej. dan dia dah buat kami terdiam dan respect. dan hari ini kami ada perjumpaan lagi dengan beliau dan dia cakap mood serta wajah kami ceria berbanding semalam. ye ah kan mana nak ceria semalam bila kena marah kena tengking sesuka hati. lepas tu boleh pulak salahkan kami sebab jatuh sakit. mana kami tak hangin! at least cakaplah elok elok. kami pun buat perangai elok eloklah. betul tak...



maka dengan ini sabtu minggu ini adalah hari bekerja untuk aku.huargh! walaupun frust sebab weekend ni dah berangan angan nak habiskan masa dengan family(yea! family aku datang kl weekend ni! kalau nak jeles silalah ;P ) aku terpaksa relakan jugak sebab ketua c.i cuma mintak aku ganti 1 hari shj.kemudian attendance aku untuk posting akan jadi 100%. nak tak nak kena nak jugak.

7 comments:

Amirah Adnan said...

baiknye dekan nursing.. kat kampus kb, ade coordinator yg kerek!

khairunnisa ♥ said...

kami cuti 1 hari tak semestinya ganti 1 hari.. maybe more than that, bergantung atas budi bicara bos.. hehe :')

yeay! mici kembali :) *hug*

abu muaz said...

bagus,berani kerana benar. Lawan tetap lawan.

padlie said...

Suatu hari nanti, bila dah pangkat besar, kena pastikan kita lak boleh tolerate ngan anak buah kita.. Ingat macam mana kita gembira sekarang, dan suatu hari nanti, kita perlu gembirakan orang.. :)

MataHati @ MH said...

rindunya sama nurse ini sbb punyalah lama nk tunggu dia update blog...

dah tahu ke habis study nanti dihantar bertugas kat mana?

kalau kat k.trg ok gak. boleh belanja sya kfc..ngehh ngehh

JP Nurul said...

amirah : yup. memang baik sangat2! dl posting kat kb dpt c.i okay :)





nisa : lagi dasyat kena ganti lebih dari hari cuti...huhu





AM : betul!





padlie : i/Allah :)





MH : bln 8 nnt mungkin dpt tahu kena keje kat mana..

hoho..xmungkin akan dpt trgnu sbb pantai timur susah nak masuk...huhu

ARJUNA.Inc said...

tolong sampaikan salam sy ye kt dekan nursing 2..dia da kwen ke belom?mkan ikan sungai x?nyiahahha