Thursday, April 14, 2011

dah selamat tempuh 10 stesen!

Assalamualaikum~~



kembali lagi lepas lalui 10 stesen oscee hari ni. tak tau nak cakap kesimpulan dia apa.yang pasti dah rasa lega sebab dah lepas saat yang aku rasa boleh buat orang sentiasa tachycardia.sesape yang mengidap masalah constipation bolehlah lalui exam oscee nih.dan lagi satu kamu akan tetiba dapat masalah diarrhea.



paling xleh tahan time menunggu giliran ah. masa tu sume sekali datang serentak. masa tuh lah ko rasa jantung dah nak terkeluar, perut memulas yang amat, dan tekak nak memuntahkan segalanya. even ko xbreakfast pon xpe sebab ko xkan rasa lapar sebab perut tetiba rasa kenyang macam ko makan berpinggan pinggan nasik.



setiap sem aku lalui 1 stesen 1 hari perasaan gementar yang amat ini memang sentiasa ada. tapi itu 1 stesen dan ko perlu hafal 1 procedure 1 hari je. kali ni memang lain ah. 10 stesen dalam 1 hari memang menyeksakan. selalu dimanja buat senang senang je setiap sem kali nih hamek ko! 10 procedure nak kena ingat. aku ingat makin nak abeh belajar makin rileks ah tapi hampeh! makin mengecutkan perut ada ler.



bila dah lepas 2,3 stesen dan nak sambung stesen2 seterusnya memang xkan shaking mahupun rasa sakit perut dan nak muntah lagi. tapi otak memang blur giler! simple things pon dah xleh nak buat. kena pulak dapat lecturer yang buat muka kerek. memang pengsan ah.



tapi yang selamatnya aku xsempat nangis ah. buat muka redha je. biar dalam hati rasa nak pecah pun.huhu.



seriously bidang nursing memang sangat sangat mencabar. kalau ada yang sukakan cabaran sila isi borang okay! biasalah adat belajar ada part yang kita xboleh nak adapt. tapi kadang kadang bidang ni fun! so, bukan ah 100% aku xboleh terima. ada part yang boleh diterima oleh jiwa aku.





p/s : doakan aku lulus okay!

p/s : nak layan MV super junior untuk release tension. xtau nape aku tetiba leh jadi fan SJ ^_^

11 comments:

alexa yussida said...

gud luck nurul:)

diarrhea lame2 kurus la jwbnye:p

Anisa Hang Tuah said...

all the best dear!
everything gonna be okay

Amirah Adnan said...

gud luck! final osce sem 8 10 stesen ea?pehhh.. masuk procedure pe?hehe..

EL MARIACHI said...

all the best and good luck!!

Ina said...

buat yang terbaik nurul..gud luck dear.

khairunnisa ♥ said...

suka ayat ni : sape ada masalah constipation, boleh lalui osce ni..

nisa pernah osce =.=" first time tu rasa takut and tak ready langsung macam mana cara dia >.<"

cara pasang pakaian before masuk clean room pun dah salah dah.. lecturer geleng kepala ^_^

paling tak best, kena kuarantin dari tengahari sampai petang sebab tunggu 60 orang pelajar lain siap buat osce..memang constipation.

p/s : suka pakaian putih nurse :) thanks mici.. and good luck too ^_^

cik ubi said...

ko naek ketapi ke?..

aku terbayang naek ketapi bace entri ko..

papepun gudluck!..

abu muaz said...

bagus nasihat untuk adik-adik yang akan mengambil bidang ni nanti. apapun pakcik doakan semoga kamu berjaya insyaAllah.

syafiqakarim said...

akak.mesti cuak kan.
ktorg sem ni baru nak start 10 stesen.
harapnya ok lah.
mcm kenal....sy 0805.hee.
goodluck for ljm kak

liyana said...

sunngguh mncabar~~
terer btul kmu hdpi seme tu
all the best~~

MissyNursy ♥ said...

uwwaaa..same la!! me too..xsuke bile osceee..debaran mmg agak kencang la..balik2 je cnfirm migrain even performance xdela seteruk mase sem 2 dulu..huaaa..

cuaaaakkk nk tunggu result skang nih!

Thursday, April 14, 2011

dah selamat tempuh 10 stesen!

Assalamualaikum~~



kembali lagi lepas lalui 10 stesen oscee hari ni. tak tau nak cakap kesimpulan dia apa.yang pasti dah rasa lega sebab dah lepas saat yang aku rasa boleh buat orang sentiasa tachycardia.sesape yang mengidap masalah constipation bolehlah lalui exam oscee nih.dan lagi satu kamu akan tetiba dapat masalah diarrhea.



paling xleh tahan time menunggu giliran ah. masa tu sume sekali datang serentak. masa tuh lah ko rasa jantung dah nak terkeluar, perut memulas yang amat, dan tekak nak memuntahkan segalanya. even ko xbreakfast pon xpe sebab ko xkan rasa lapar sebab perut tetiba rasa kenyang macam ko makan berpinggan pinggan nasik.



setiap sem aku lalui 1 stesen 1 hari perasaan gementar yang amat ini memang sentiasa ada. tapi itu 1 stesen dan ko perlu hafal 1 procedure 1 hari je. kali ni memang lain ah. 10 stesen dalam 1 hari memang menyeksakan. selalu dimanja buat senang senang je setiap sem kali nih hamek ko! 10 procedure nak kena ingat. aku ingat makin nak abeh belajar makin rileks ah tapi hampeh! makin mengecutkan perut ada ler.



bila dah lepas 2,3 stesen dan nak sambung stesen2 seterusnya memang xkan shaking mahupun rasa sakit perut dan nak muntah lagi. tapi otak memang blur giler! simple things pon dah xleh nak buat. kena pulak dapat lecturer yang buat muka kerek. memang pengsan ah.



tapi yang selamatnya aku xsempat nangis ah. buat muka redha je. biar dalam hati rasa nak pecah pun.huhu.



seriously bidang nursing memang sangat sangat mencabar. kalau ada yang sukakan cabaran sila isi borang okay! biasalah adat belajar ada part yang kita xboleh nak adapt. tapi kadang kadang bidang ni fun! so, bukan ah 100% aku xboleh terima. ada part yang boleh diterima oleh jiwa aku.





p/s : doakan aku lulus okay!

p/s : nak layan MV super junior untuk release tension. xtau nape aku tetiba leh jadi fan SJ ^_^

11 comments:

alexa yussida said...

gud luck nurul:)

diarrhea lame2 kurus la jwbnye:p

Anisa Hang Tuah said...

all the best dear!
everything gonna be okay

Amirah Adnan said...

gud luck! final osce sem 8 10 stesen ea?pehhh.. masuk procedure pe?hehe..

EL MARIACHI said...

all the best and good luck!!

Ina said...

buat yang terbaik nurul..gud luck dear.

khairunnisa ♥ said...

suka ayat ni : sape ada masalah constipation, boleh lalui osce ni..

nisa pernah osce =.=" first time tu rasa takut and tak ready langsung macam mana cara dia >.<"

cara pasang pakaian before masuk clean room pun dah salah dah.. lecturer geleng kepala ^_^

paling tak best, kena kuarantin dari tengahari sampai petang sebab tunggu 60 orang pelajar lain siap buat osce..memang constipation.

p/s : suka pakaian putih nurse :) thanks mici.. and good luck too ^_^

cik ubi said...

ko naek ketapi ke?..

aku terbayang naek ketapi bace entri ko..

papepun gudluck!..

abu muaz said...

bagus nasihat untuk adik-adik yang akan mengambil bidang ni nanti. apapun pakcik doakan semoga kamu berjaya insyaAllah.

syafiqakarim said...

akak.mesti cuak kan.
ktorg sem ni baru nak start 10 stesen.
harapnya ok lah.
mcm kenal....sy 0805.hee.
goodluck for ljm kak

liyana said...

sunngguh mncabar~~
terer btul kmu hdpi seme tu
all the best~~

MissyNursy ♥ said...

uwwaaa..same la!! me too..xsuke bile osceee..debaran mmg agak kencang la..balik2 je cnfirm migrain even performance xdela seteruk mase sem 2 dulu..huaaa..

cuaaaakkk nk tunggu result skang nih!